Природни аномалии: Стотици полети отменени в Сиатъл и Токио

Снегът затвори летищата там, а в Нова Зеландия - пожари
9 фев 2019 15:00, Петя Славова
17
Природни аномалии: Стотици полети отменени в Сиатъл и Токио
Снимка: БТА

Зимна буря връхлетя американския щат Вашингтон и наложи отмяната на 200 полета от летището в Сиатъл, предаде Асошиейтед прес.

На места снежната покривка вече е 20 сантиметра. Социални работници прибират от улиците бездомници и ги приютяват в убежища заради студа.

Снежна буря има и в Япония, заради която бяха отменени около 100 полета от токийските летища Нарита и Ханеда, предаде БТА.

На остров Хокайдо беше регистрирана рекордната за тази зима температура от минус 31,8 градуса по Целзий.
В южното полукълбо, където е лято, силен пожар бушува в Нова Зеландия, предаде ДПА.

Над 3000 души са евакуирани заради огнената стихия близо до Нелсън на Южния остров. Огънят е обхванал вече площ от 2100 хектара с 27-километров периметър. Метеоролози прогнозират силни ветрове за утре, което може да усложни обстановката. Смята се, че пожарът е бил причинен случайно от фермер, обработвал земята си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 11Няма значение, няма толкова въглероден диоксид който да можем да освободим в атмосферата за да предизвика необратими климатични промени. Цялата работа е плашене на гаргите. Например, един от най-големите "производители" на въглероден диоксид е производството на цимент. И всеки реве колко е лошо да се произвежда цимент. Но никой от тези ревачи не споменава малката подробност, че когато цимента се използва за производство на бетон, той абсорбира обратно същото количество за да се втвърди
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За последните 1 милиард години, през 95% от времето температурата е била стабилна, около 12 градуса над сегашната, и живота на планетата е процъфтявал спрямо днес. Геологичните данни които имаме явно сочат за това, че планетата може да поддържа температурно равновесие, и действителния проблем никога не е бил с високите а с ниските температури. Със всичкото "затопляне" дори днес сме на косъм от ледникова епоха, която е затривала 90% от живота на планетата на няколко пъти в историята и.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Интересно ми е защо..."Може би защото "хората", които правят тия предположения хвърчат всеки ден със самолети, които бълват тонове парникови газове и грам не им дреме, и цялата работа е да спънат развитието на Азия, след като те самите не само че продължават да бълват газове, ами и още преди години да изразходили своя дял от емисиите, които им се полагат. И сега всички други да затягат коланите за да може те да продължат да бълват.. айде бе.. Колко трябва да е глупав човек да не види това?
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СкептикПропускаш "незначителния момент", че през целия този 7000 годишен период никога не е имало такава активна човешка дейност като днешната.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно ми е защо има хора които така ревностно се противопоставят срещу предположението, че човешката дейност може да доведе до необратими климатични промени които да се окажат пагубни за планетата ни.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам за правописа, но статията завоалирано намеква за глобалистките идеи ,като "глобално затопляне" или както е модерно след рекордните студове "климатични промени".Каква аномалия е 20 см сняг прз Февруари в северен Американски щат. Или пожар през лятото причинен от фермер?
7
1
 
2
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Хората сме интересни животни. Вярно е, че последния век и малко водим доста добра хроника за климатичните промени на земята, но каква база ни дават тя на фона на милиардите години в които земята непрестанно се е променяла. Реално имаме много малка база за сравнение, данни изпълнение с предположения, за да заключим, че това е аномалия, а не натурален процес.Комплекса който ни кара да се мислим за вездесъщи, непогрешими и всезнаещи ни вреди повече от колкото си мислим.
6
0
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Интересно , къде в статията пише за градът Вашингтон, че някои така са се напънали? Правите ли разлика от град и щат?Четете, преди да пишете глупости,срамота! Сигурно се имате за образовани хора, но се две големи нули, нищо друго!
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кравaрника бавно, но сигурно умира.
4
0
 
9
 
! Отговори
пущиняк преди 5 години
Щата Вашингтон се намира на западното крайбрежие, а града Вашингтон, той и столица- на източното! преди да нападаш- се информирай малко по-обстойно!
3
6
 
1
 
! Отговори
Браво Петя преди 5 години
Няма правописни но този път има фактически. Вашингтон е на източнот крайбрежие, а Сиатъл и летището му на Западното. Има няма 5000 километра разстояние. Та какво имало във Вашингтон и защо са затворили летището на Сиатъл .... не разбрах
2
2
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Петя, какво ни интересуват тези факти нас, нормалните хора?
1
1
 
9
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Петя, това ти е първата публикация от доста време насам, в която нямаш груби правописни грешки, а само по-дребни, като тирета, запетаи, интервали и т.н. пунктуации. Браво, това е стъпка в правилната посока, макар и неголяма!