"Царицата на джебчийството" в Европа - с наш паспорт!

В занаята е от над 20 години, "шета" из Австрия, Белгия, Франция, Германия
Обновена: 11 фев 2019 21:36 | 11 фев 2019 21:35, Камелия Цветанова
97
"Царицата на джебчийството" в Европа - с наш паспорт!
Снимка: Pixabay

Полицията във Виена задържа "Царицата на джебчийството". Тя е българка и е издирвана в редица европейски държави. Задържаната е една от най-издирваните за джебчийство в Европа, а определението "царица" й дадоха австрийските медии.

Българката е на 40 години. Има забрана да влиза в Австрия заради предишни провинения, а Германия я издирва с европейска заповед заради кражби, информира bTV.

Според службите жената е в занаята повече от 20 години и е позната на полицейските власти освен в Австрия и Германия, също така във Франция, Белгия, Холандия, Чехия и Испания.

Българката е забелязана от полицаи на една от най-оживените улици в центъра на Виена – търговската "Кертнерщрасе". Разпозната е чрез снимките й за издирване, които са разпространени сред полицейските управления в Европа. Проследена е до едно от популярните кафенета във Виена.

Жената скрила ръката си в небрежно преметнат голям шал.

„Полицаите наблюдават поведението на жената и забелязват, че тя се приближава към китайски туристки. Прави опит да открадне мобилен телефон от джоба на яке и в този момент е задържана”, заяви Патрик Майерхофер.

Действала е сама. Австрийските медии я наричат "царицата на джебчийството", защото е известна в цяла Европа, а първите й регистрации за кражби са от 1996 година.

„Жената е задържана и преди в Австрия. Тя има забрана за престой в страната. За нея има издадена заповед за задържане от Германия. Случаят вече е в прокуратурата и се очаква жената да бъде предадена на Германия”, допълни Патрик Майерхофер.

Българските власти са запознати със случая. Сънародничката ни засега не е поискала съдействие от консулската ни служба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 5 години
То затова, като дойдох у немско, ми казаха, че няма как да съм българка, щото съм много бяла. Заради е такива българки, като гореспоменатата царица.
14
1
 
10
 
! Отговори
До журналистите преди 5 години
Защо не кажете името и не покажете снимката на тази "българка"?!!!
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме СНИМКА!
12
0
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
според изхода на случая ще сравним как би работил закона спрямо нейните провинения у нас и как би се развило всичко в правова държава в колкото и богата нация да се превърнем един ден без правосъдие и върховенство на закона важащо за всеки то ние сме едно нищо
11
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българските "независими" медии продължават най-нагло да лъжат.Тази е "българка" колкото аз съм марсиянка.И не ни е сънародничка.Тази е от етноса прокуден преди векове от Раджистан и Пенджаб точно паради това че не могат да се интегрират в никое общество.Слугинажни медии да престанат да ги наричат други освен такива каквито са в действителност.И в държавите от ЕС тези трябва да са са с отделни лични документи защото не се вписват в никоя държава.Номади джебчии са.
10
2
 
20
 
! Отговори
ceko преди 5 години
Ще я екстрадират ли в България за да я пусне поредния подкупен съдия с предтекст "то закона е такъв ..."?
9
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като са тук нямат нищо общо с българите, като ги гепат на запад вадят българския паспорт
8
1
 
14
 
! Отговори
Националист преди 5 години
Но пък Европа няма друга царица ! Не може да нямаме и цар на Европа !
7
1
 
28
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Явно нашите консулски служби по света са създадени да дават закрила на такива "български" граждани! Тази "българска" гражданка на въпрос каква народност има ,казва : Туркиня. Защо 20 г. никоя консулска служба не е скъсала паспорта на тази цигойнерка? Какво гражданство има една престъпница, крадяща и живееща из Европа ,че да има български паспорт?
6
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЪЛГАРКА или жена с БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО? Защото нашите медии често бъркат тези две понятия...
5
4
 
15
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
"...И ний сме дали нещо на света" - ни казваше поета...
4
0
 
22
 
! Отговори
А извинете преди 5 години
и политиците ни са също наша гордост - класират ни на първо място по корупция.
3
2
 
16
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
Е ,ПОНЕ СИ ИМАМЕ "ЦАРИЦА" от цяла Европа ,па може и да е по джебчийството,но си имаме царица между всички други джепчийки от различни страни.На жената й откраднаха телефона в Солун и май си беше грък ,та тъй ,че поне сме в нещо най-добри!)
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Четете бре, на няколко места е казано-българка с български паспорт. Въпреки, че каква е разликата ако беше българка с молдовски паспорт? Никаква...
1
3
 
47
 
! Отговори
Тео преди 5 години
Българка или с български паспорт? На времето на такива не им даваха да излизат от махалата, а ако се мотаят без разписан лист за отпуск или болничен отиваха да трошат камъни. Сега ги евроатлантически ги кръщават "царе", "царици" а са си съвсем обикновени - ще го напиша на австрийски, пардон, немски, където там си се казват така, но днес модерира всяко изказване на тази дума на български - ***!