Да изповядваш "грешния ислям": Обезглавиха 6-годишно, било шиит...

Било убито посред бял ден в Саудитска Арабия
Обновена: 11 фев 2019 21:56 | 11 фев 2019 21:28,
187
Да изповядваш "грешния ислям": Обезглавиха 6-годишно, било шиит...
Снимка: Twitter

"Най-малките ковчези са най-тежки" - потребител в Twitter.

6-годишно момченце от Саудитска Арабия е било нападнато и обезглавено посред бял ден, защото изповядвало "грешния ислям".

Малкия Закария е пътувал с такси заедно с майка си към джамията в Медина, когато на слизане от автомобила са били спрени от неизвестен мъж. Непознатият ги попитал кой ислям изповядват, а майката спокойно отговорила "шиитския”. Тогава мъжът просто си тръгнал, но минути по-късно до майката и момченцето спрял друг автомобил.

6-годишния Закария бил издърпан от майка си, а неизвестен извършител го наръгал в областта на врата със стъкло. Междувременно майката била удържана от други мъже и гледала как убиват сина и пред собствените и очи. Главата на 6-годишното момченце била отрязана абсолютно публично. Служители на полицията, които са били наблизо в района на инцидента, са се опитали да помогнат, но не са успели.

Ужасяващата картина се разиграла преди малко по-малко от седмица, а случая предизвика и остра реакция в социалните мрежи, които осъдиха жестокото нападение. 

“Не знам дали си сунит или шиит. В края на краищата всички сме мюсюлмани. Всички имаме един Бог и всички кървим в един и същи цвят”, написа потребителка в Twitter.

Хиляди хора осъдиха криминалното деяние, а заради лавинообразната реакция дори се стартира хаштаг с името на момченцето - #JusticeForZakaria.

От неправителствената организация, която се бори за правата на шиитите също изразиха преди дни официална позиция и призоваха към незабавна реакция от страна на институциите. Въпреки това, обаче, публична реакция от властите все още няма.

От НПО-то заявиха още, че правителството на Саудитска Арабия системно нарушава правата на шиитите в страната и много от тях са хвърлени зад решетките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Петър Георгиев преди 3 години
Нищо ново под слънцето. В исляма всички, които не изповядват правилния ислям - сунизма, трябва да бъдат изтребени от лицето на земята, всички шиити, алевити, исмаилити, друзи, бекташи, хаджирити и пр. са еретици за сунитите и следователно изтреблението им се смята за праведно и "добро". Да не говорим, че за исляма всички християни са кафири и те и юдеите, атеистите, будистите, хиндуистите и всички религии, следва да се унищожат, а последователите им да бъдат изклани като пилци.
60
0
 
0
 
! Отговори
Кафевите преди 5 години
Те тъй праят...
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Долу тиранията в Саудитска Арабия !!! САЩ подкрепят терористичният режим който убива народа си. !!!
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е хубаво ,че има протести под надслов-"хаш таг ,бля-бля мъчно ми е"направо ги заклеймихме
57
0
 
22
 
! Отговори
WTF преди 5 години
Сега е ред на САЩ да обяснят, че подкрепят демократичната диктатура в Саудитска Арабия и че Путин я погазва в Русия :D Лицемери.
56
1
 
39
 
! Отговори
Sskarekrow преди 5 години
Тая религия трябва да се забрани със закон. Единственото вероизповедание, което все още си стои в Средновековието и се крепи на омраза, отмъщение и тероризъм, и при което е приемливо да се постъпи по подобен чудовищен начин с 6- годишно дете. Те Японците не случайно са забранили исляма и не допускат мюсюлмани на територията си. А в Китай са обявили религията им за психично отклонение и ги лекуват в психиатрични клиники.
55
0
 
1
 
! Отговори
ДА преди 5 години
До ДАЩе откриеш, че хората, най-силни по вражда към вярващите, са юдеите и онези, които съдружават, и ще откриеш, че от тях най-близки по любов към вярващите са онези, които казват: Ние сме християни. Така е, защото сред тях има свещеници и монаси, и защото не се възгордяват.
54
1
 
2
 
! Отговори
ДА преди 5 години
До АнонименГоспод е казал в Корана: ,,Помагай на ближния, съседа, бедния и хора които са останали на пътя". А с вас най-добрия отношения именно имат Християните е казал.
53
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не изповядвам религията която е измислена след смъртта на пророка Мохаммед. Господ Аллах е довършил всичко в свещената книга Корана. Който иска да върви по пътя на Господ, може да прегърне Корана и да върви по пътя на Господ.
52
14
 
3
 
! Отговори
Мартин преди 5 години
До GКакъв промит русофил трябва да си, че под такава статия да пишеш за путин?? Всеки ден се моля такива като теб да си ходите у Нижни Новгород и да ни освободите от ненужното си комунистическо-болшевишко съществуване!
51
24
 
4
 
! Отговори
Халил преди 5 години
Исляма е религията на мира и любовта.
50
18
 
3
 
! Отговори
extremist преди 5 години
БЪЛГАРИЯ СМЕ СЪЩАТА СТОКА - БПЦ ПРОКЛАМИРА БОЯ НАД ДЕЦА!ТРИЕТЕ НЕ ТРИЕТЕ ЩЕ ИМАМ ГРИЖА ТОЯ ФАКТ ДА СТИГНЕ ДО ЕК
49
4
 
12
 
! Отговори
нещастницииии преди 5 години
да фалирате дано селски модераторчета дето за да си платите квартирата се отдавате на господарите ви , и триете всеки неудобен коментар.... , и все пак до оня сланиноядец определил се като -сърница--.....хаиде *** на обяд , че ще изстине пачата .( свинската), *** нещастен
48
2
 
12
 
! Отговори
G преди 5 години
Иначе Путин е лош, убива журналисти и вкарва в затвора мъчениците на западните НПО-та и т.н. ЕС ще излезе ли с позиция или пак лицемерничко ще замълчи, чиновникът ще щипне поредната пачка петро долари, саудитският имам ще си пее в европейските джамий и циркът ще продължи с цялата си прелест. После се правят на уплашени, че видиш ли, хората ставали нетолерантни, гонят се десни партии и там подобни караконджоли.
47
1
 
1
 
! Отговори
СС преди 5 години
ммм знаеш ли колко е сладка тази баничка, ти ял ли си? не! батко ми каза как един негов приятел чул от друг негов приятел как гледал един като яде банички. Същата работа са вашите статии
46
3
 
26
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Средновековни диваци. Това са муслуманите.
45
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин бие протестиращите. Той е много по-лош от саудитата!!!
44
3
 
34
 
! Отговори
Доктора преди 5 години
Религията на мира отново в действие.Обаче тука няма проблем.Тези са приятели на Щатите и си дават петрола,затова могат да правят каквото си искат!
43
2
 
34
 
! Отговори
стига бе преди 5 години
Верно ли от 155 коментара до момента сте оставили само 43?!Че това е под 30% бре хора. Сигурно някой са били доста крайни по отношение на СА и религията там, но все пак.Иначе новината даже не ми се коментира, ужасна новина!Бог да прости детенцето, но не и неговите убийци!
42
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съюзници на щатите - отявлени борци за демокрация и човешки права.