Митове, лъжи или истина – възможно ли е Исус да е бил гръцки философ?

Според документален филм на Amazon, името му е Аполоний Тиански
11 фев 2019 18:52, Нели Христова
135
Митове, лъжи или истина – възможно ли е Исус да е бил гръцки философ?
Снимка: Wikipedia

Възможно ли е всички да сме живели в заблуда досега?  Възможно ли е Исус да не е евреин, а грък?

Според документален филм, който Amazon Prime наскоро включи в каталога си, истинският син на Бог всъщност е гръцкият философ Аполоний Тиански. И имат доказателства за това.

Исус и Аполоний Тиански имат много сходства помежду си. Гръцкият философ е роден през същата година и горе-долу по същото време в Централна Анатолия. И двамата са проповядвали вяра в християнството и са правели "чудеса“.

"Всъщност, има човек описан в текстове, извън Библията, след като църквата се провали в това да го изтрие от историята. Неговото име е Аполоний и той е роден през третата или четвъртата година преди новата ера в Кападокия, Анадола“, разказва документалния филм.

"Той става ученик на Питагор, който се отрича от плът, вино и жени. Не носеше обувки, оставяше косата и брадата си да пораснат дълги“, разкрива лентата.

Аполоний се превърнал в мъдрец и започнал да събира свои последователи.

"Той е съживявал мъртви и е говорил за неща извън човешкото познание. И за разлика от Исус, има доказателства, че е съществувал“, твърдят още експертите, създали документалния филм.

Тези думи всъщност са в разрез с историческите факти за Аполоний, според които, той не е бил нищо повече от философ. И естествено, реакциите към филма не са особено положителни.

"Не си губете времето, гледайки това. Има много по-добри документални филми по тази тема в мрежата“, пише един от потребителите на Amazon Prime.

“Сценаристите не само нямат никакво познание върху Библията, но и цитират митове, което отдавна са развенчани и всъщност... са смешни. Във видеото няма експерти, няма теолози, само шепа лъжи, често разпространявани от атеисти и еволюционисти“, допълва друг.


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз си мислех, че е северомакедонец, той бил грък. Брех, в каква заблуда съм живял.
108
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пореден опит да се въведе разкол в християнството!

Без никакво значение е какъв е бил Христос и дали въобще го имало. Важното е че християните вярват в това.
Нима мюсюлманите поставят под съмнение съществуването на Мохамед? Даже те признават Исус Христос и не отричат съществуването му!

Защо се препечатват *** глупости? Много ли плащат?
107
3
 
7
 
! Отговори
Няма да повтарям преди 5 месеца
Северно македонец е! Точка.
106
4
 
2
 
! Отговори
Дам преди 5 месеца
Всичко може да е бил, само не и това в което овцете се мъчат да накарат и нормалните да вярват.. Самия факт, че изобщо се пише за нещо подобно и пък, че някои изказват такива мнения и то публично е доказателство, колко са зле промитите мозъци.. Зле да нещата, злеее...
105
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен

Тази статия надхвърли всякакви граници. Очакваше се гърците да обявят луната за своя собственост, а виж ти, Исус бил грък!
104
10
 
4
 
! Отговори
до 110 преди 5 месеца
Какво е божи син? Нещо не ми се вързва, синът на нещо което го няма! Тая майка му са е плющяла с всеки срещнат, ама не тя не била заченала от мъж разииш ли. Малееее колко трябва да си прoст, че да вярваш на подобна измислица.
103
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Иисус когато влезе в Храма,им обърна масите със сергиите.Бог не се продава.И затова беше екзекутиран.Защото каза Истината.Заете ли каква е била Истината.Ами просто Истината е в нас,Бог е в нас.Щом един път си роден на Земята,Ти си изпратен от Отец.Бог е в Нас.Замислете се християни,защо Учителят им е обърнал масите/сергиите в храма/църквата ? Мислете Люде,мислете!
102
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не бъркайте Иисус със религиите.Божият Син е едно,църковната далавера е друго.Църквата училището което трябва да ни свърже с Бог,а не Институция на която да се подчиняваме.Религията е замислена с комерсиална цел,с цел облага и доминиране.Нищо общо с Божиите работи.
101
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Приятел ,те религиите от 100 г че и повече за н бунището на историята ,но от това света прокопса ли ?
100
3
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 месеца
Непременно гръцки ли трябва да е бил?Не може ли да е персиец примерно,или финикиец?
99
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всички религии на бунището на историята. Свършили са си работата, да контролират необразованите, но сега вече няма нужда от тях...е освен ако има още безмозъчни да им се вързват на глупостите.
98
2
 
4
 
! Отговори
3 преди 5 месеца
......"I. От бога владетелят на многото българи Персиан изпрати кавхан Исбул,като му даде войски и ичиргу боила и кана боила коловър и кавханът (отиде) при смоляните...
II. Ако някой говори истината - бог вижда. И ако някой лъже - бог вижда. Българите сториха много добрини за християните (византийците), но християните забравиха. Ала бог вижда!"
837 година,Пресиан
97
3
 
3
 
! Отговори
3 преди 5 месеца
В началото на V век е построен катедралният храм на Филипи "Свети Павел"(Филипи днес е град в северна Гърция).В руините на градската базилика е открит един от най-дългите запазени старобългарски надписи – "Надписът от Филипи" от времето на хан Пресиян (836 – 852), който отразява присъединяването на тези земи към България през 837 година,надписа гласи -
"I. От бога владетелят на многото българи Персиан изпрати кавхан Исбул, като му даде войски и ичиргу боила и кана боила коловър и кавханът (отид
96
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вижте цитат от каменните надписи на един от българските владетели - Пресиан,той нарича християни именно византийците,а не някой друг -
"Ако някой говори истината - бог вижда. И ако някой лъже - бог вижда.
Българите сториха много добрини за християните (византийците), но
християните забравиха. Ала бог вижда!"
Християнството е плод на Византия и родоначалник е Константин Велики и майка му Елена
95
3
 
3
 
! Отговори
WC послания преди 5 месеца
да това е най новата виртуална игра виртуални закачки
94
3
 
4
 
! Отговори
кочина бсп преди 5 месеца
да тормозиш с насилие трябва си много изперкал,бсп,сдс,герб,дпс,вмро,да нямат и те любовници,не се учудвам,изкривени садисти
93
3
 
3
 
! Отговори
извратени закачки преди 5 месеца
хората какво ли не правят за пари,и да се забавляват,насилие не е забава
92
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До шматка

Самият Константин Велики не е римлянин,а е от Балканите, той от град Ниш,така че не е учудващо,че и християните са го подкрепили
91
3
 
2
 
! Отговори
нет преди 5 месеца
другите му колеги не си признават от тв,интелигентни наглед какви глупости вършат не ни интересува простолюдието,а какви жени има да не казвам,телефонистки,масажистки и т.н насилнички
90
2
 
6
 
! Отговори
Агнеца преди 5 месеца
,,прочетохме какви хора водят новините по нова,такива и пишат новите,, не се учудвам