До 2060 г. Германия ще трябва да внася 260 хил. мигранти годишно

Над половината ще са от страни извън ЕС, твърди изследване
Обновена: 12 фев 2019 14:26 | 12 фев 2019 14:25, Бойчо Попов
49
До 2060 г. Германия ще трябва да внася 260 хил. мигранти годишно
снимка: Ройтерс

Германският пазар на труда изисква най-малко 260 000 имигранти всяка година в средносрочен и дългосрочен план, показва анализ на фондация Bertelsmann. При застаряването на населението в страната броят на служителите (ако няма мигранти) ще се свие с около 16 милиона до 2060 г. - почти една трета.

До 2060 г. Германия ще има нужда от годишна имиграция от поне 260 000 души. Само по този начин причиненият от демографията срив в предлагането на работна ръка може да бъде ограничен до ниво, приемливо за икономиката. Очаква се средногодишно около 114 000 имигранти да влязат във федералната република от други страни от ЕС, но около 146 000 души ще трябва да имигрират от трети страни извън ЕС. Това показват резултатите от изследването на Йохан Фукс и Александер Кубис от Института за изследване на заетостта (IAB) и Луц Шнайдер от университета Кобург от името на фондация Bertelsmann. 

Проучването отчита и потенциала на местното население. Изследователите предполагат по-висока раждаемост в бъдеще, както и наличието на повече жени и възрастни хора на пазара на труда. Но дори и мъжете, и жените да работят по същия начин, а в Германия да се въведе пенсиониране след 70-та годишнина, необходимостта от квалифицирана работна ръка не би могла да бъде покрита само с местни средства.

„Миграцията е ключ за успешното бъдеще. Германия се нуждае от квалифицирани работници - също от региони извън Европа", подчертава председателят на Борда на директорите на фондацията Йорг Дрегер.

Също така анализаторите са разгледали как цифровизацията ще засегне нуждите от имиграция. Според анализа един все по-дигитализиран пазар на труда изисква не по-малко служители, а по-квалифицирани служители, като техници, магистри и академици.

Целия материал вижте в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: германиямигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
6
 
! Отговори
Узуна преди 5 години
Нещо им са грешни сметките на тая фондация, не може на немците да им трябва толкова ***!
14
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 2060 ще преименуват Берлин на Багдат, за удобство на електората.
13
2
 
26
 
! Отговори
Проста сметка преди 5 години
До 2060 са 42 години ако броим и сегашната. 260 хил. х 42 = 10 мил. 920 хил. почти 11 милиона чужденци. За тези 42 години коренното население на Германия ще е намаляло с поне толкова поради застаряването и ниската раждаемост, прибавете и високата популация на новоизпечените германски граждани с мюсюлманско вероизповедание и си направете сметката каква ще демографската картинка тогава в страната. За няма и половин човешки живот населението на Германия ще е подменено, а може би и името.
12
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи през 2060 германци в Германия няма да има - три пъти ура за либерастията.
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те си избират кой да остане там и некачествения матр'ял по квотен принцип да се разпределя в периферията-по място на първоначална регистрация. А ние много съвестно регистрирахме всичко, дето мърда
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
явно мъжете са на изчерпване в германия , ще си вкарват мъжки екземпляри за развъждане защото 80 процента са мреминали на другия бряг / ФАКТ
9
2
 
10
 
! Отговори
До 11 преди 5 години
Да, да! В провинцията чорбаджиите замерят младите с хилядарки, ама те не щат да работят!
8
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да внасят, ако искат цяла Африка да заселят в Германия, но да не дават наклон на останалите страни в ЕС.
7
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А България от къде ще взема работници? Тука вече никой не иска работи. Младите масово отказват работа вече и на 1500 лева заплата.
6
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен до 2 преди 5 години
Разликата от израел и другите държави, да вземем нашата например пак същата израел също плаща да се правят деца но не Български. Същото ще стане и у нас понеже тези деца които се раждат са непълноценни и необразовани. Абе не премахнем ли ционисткото и либерално управление в Европейския парламент ни ни очаква нищо добро.
5
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия ще си внесе емигранти, но бившия соц лагер да му мисли - хем реве, че ромите се множат, хем не съдава прираст, хем гони емигрантите, хем младите напускат !Остават само едни невежи, озлобени русофили, които нон стоп седят пред компа и погребват ту Америка, ту ЕС, ту НАТО !Радев бил им казвал истината !...а това което съм ви написал, да не би да не е вярно !?
4
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1, бизнеса (тамошния и нашия ) иска роби днес най-късно утре, не иска да чака 20/25год. и затова е полесно така и бъди сигурен,че има много силнпо лоби за това.
3
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом казвате, ок, но да внасят от Африка и Близкия Изток ... академици, магистри, техници и т.н. и т.н.В една статия се говори, че роботизацията и автоматизацията ще оставят много хора без работа, че дадени професии ще изчезнат, а в друга подобно изследване, която трябва да ни накара да се съгласим с вноса на ... ромуланци.
2
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно така, сринете Германия и Европа до основи.Можете да говорите каквото си искате за Израел, но там държавата буквално плаща на хората, за да правят деца и хората правят деца. А в Германия решението е внос на хора. Умно, много умно.
1
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да се отстранят причините за ниската раждаемост, се разчита на внос на работна ръка. Това не е интензивен, а екстензивен начин за решаване на проблема.