Еднопосочен билет до Марс – само за 500 хил. долара! Обещано от Мъск

Милиардерът предлага хората да останат да живеят на Червената планета
12 фев 2019 22:18, Нели Христова
130
Еднопосочен билет до Марс – само за 500 хил. долара! Обещано от Мъск
Снимки: Reuters

Според обещанията на Илон Мъск съвсем скоро ще се разхождаме спокойно на Марс. Може новата му ракета Starship все още да е на ниво прототип, но футуристът вече знае колко ще струва мечтаното пътуване към Червената планета.

Още по темата

В своя профил в Twitter той обяви, че цената на билет до Марс ще е около или по-малко от 500 хил. долара.

Естествено, това зависи от обстоятелствата.

Мъск е дълбоко убеден и в друго  - че в близките 50 години или малко повече, хората вече ще обитават Червената планета.

За това той предполага, че когато полетите станат комерсиални, цената на билета ще падне на 100 хил. долара.

"Ще е толкова ниска, че хората ще продават домовете си на Земята и ще купуват имоти на Марс за да се пренесат там, ако желаят“, пише Мъск в профила си.

Може би 500 хил. или дори 100 хил. долара ви звучат като много пари, но тук все пак говорим за далечно пътуване до Марс. Сравнено с цените на псевдо-космическите полети на Virgin за 200 хил. долара с които стигаш само до ръба на земната атмосфера и изпадаш в безтегловност за няколко минути и 9,5 милиона за "ваканция" на космическа станция, сумите на Мъск не звучат толкова шокиращо.

И след като Илон е по принцип добър човек, той обещава и още нещо – билетът обратно към Земята ще е безплатен.

Ако решите да останете на Марс – чудесно. Ако решите, че вкусът на картофите там не ви допада, може без притеснение да се качите на първата ракета към родния дом.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
1
 
! Отговори
черна магия преди 5 години
До БобиГама не е проблем, иначе щеше да трепа и космонавтите около Земята защото магнитното поле не я спира.Неутронно лъчение няма - трябва ти реактор или бомба за това. Тежките частици и вторично генерираната от тях радиация са проблема но той се решава с намаляване времето за облъчване посредством бърз курс и материали богати на водород.Надеждите които залагаш на радиацията да спре каквото и да е са напълно обречени.
91
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато имабал а ци ще има и тарикати
90
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя обещава като нашите политици. Накрая ще излезе поредната пирамида.
89
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До радиация=зла магия?Мислиш си за такива неща като тежка вода и олово? - НАИВНОв междузвездното пространство има Алфа частици а и защитата е елементарна всеки диелектик като изолация на корпусаСъщот важи и за Бета лъчението - тънко метално фолио и ползване на ефекта на Фарадеевата решеткаПроблемите са от останалите 3 лъчения - Гама/ренгенНеутронно лъчениеВисоко заредени екзотични частици - срещу това няма никаква защита защото просто не са изучени
88
5
 
1
 
! Отговори
радиация=зла магия? преди 5 години
До БобиЕлементарно боби ; пътя няма да отнеме 250 дни. Мъск има намерение да използва бързи траектории скъсяващи времето до 3-4 месеца, направени възможни заради голямата ракета способна да бъде презареждана в орбита с гориво (нещо невиждано). Също хората няма да са голи като бебета в космоса а ще са в доволно просторна среда допълнително намаляваща дозата. Мислено е по тия работи и то от умни хора, не се съмнявай. Облъчването е удобно *** за незнаещи и неискащи, но не е сериозна пречка.
87
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това на снимката от междузвездните ли го извадиха хахаха
86
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Космическия кораб с двигатели Раптор съвсем скоро започва тестови полети ( март- април) 2019г. След месец- два пак ли ще се хилите глупаво? САЩ отнесе всички в надпреварата за Луната и Марс"Безпилотен кораб за тестове на системите може и да направят и да изстрелят и тестват - ЕВАЛАКажи Умнико как решиха проблема с РАДИАЦИЯТАСтанцията Марс-Фобос докато стигне до Марс за 250 дни натрупа 0.66 Sv радиация1Sv:maximum allowed radiation exposure for NASA astronauts over their career
85
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали преди години набираше доброволци да ходят без пари, защо сега стана 500,000?
84
5
 
5
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До За 86Щот американците още не са стъпили на ЛУната;))) па за МАрс са се засилили. Нъл видя, на китайките им измрея организмите там. Поне на светлина да ги бея изказкарали, а те в сянката на Луната. Нема ли леб за ручане и вода за пиене, наистина докато се поизпържат на Марс и замръзнат след туй, да си пият поне пърцуцата, завалийките.
83
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако изпратят хора на Марс те няма да оцелеят дори и една година.Там няма нито вода, нито кислород, нито нито начин се прозивежда достатъчно храна.А от къде ще вземат енергия? Те соларните панели няма да им стигнат само за отоплението.Пре нощта до минус 125 градуса.Ако не ги обие глада, ще ги обие радиацията или някое ново заболяване което още не познаваме.Човека още не дорасъл технологично и умствено за да ходи на други планети.
82
3
 
7
 
! Отговори
За 86 преди 5 години
И Що си мислиш че няма решение на тез предизвикателства?Би ши споделил?Хора като Мъск един ден ще идат и на МарсНякой цял живот ще карате на пърцуца, Планета и речи на Путин:))
81
2
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Бохойко има парите, той може да отиде;))) заедно с Политбюро на ПП ГЕРБ! Те се хвалят, че богатеят от европейското развитие, затова подобни кукучки са за шарани като тях;))) Ние, бедните, ша останем се мъчим на Земята;)))
80
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са пълни глупости! На марс не може да се живее! Това е самоубийствена мисия.Вие изобщо давате ли си сметка какво е нобходимо за да се поддържа живот на друга планета? Тук на земята са правени много експерименти със затворена биосфера и досега нито един не е успял. Още след няколко месеца започват проблемите и това е на Земята.На Марс могат да се справи само със температурните разлики! От минус 125 през нощта до +20 през деня. Отделно и силната радиация заради рехавата атмосфера.
79
2
 
5
 
! Отговори
Горд руснак преди 5 години
А нас нас *** ни обеща да ни прати в Рая безплатно :)
78
2
 
3
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Какъв е този двигател Раптор.Нещо извънземно ли е
77
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Космическия кораб с двигатели Раптор съвсем скоро започва тестови полети ( март- април) 2019г. След месец- два пак ли ще се хилите глупаво? САЩ отнесе всички в надпреварата за Луната и Марс
76
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един куп глупости! Кой луд ще ходи да живее на Марс??? И то срещу 500000 $! Все едно да живея в Швейцария или Калифорния и да дам 500000$ да отида да живея в Сахара?
75
4
 
7
 
! Отговори
Питър преди 5 години
До Анонимен 57Прав си, но има една огромна разлика, Мъск НЕ Е умен. Никой умен мъж не би взел кучето, което Джони Деп заряза, просто защото няма за какво да си говори, освен за добив на злато. Мъск дори не е и луд. Просто е назначен, за да е параван за НАСА като в договора му влиза да говори каквото му падне. Вижте историята на "първия му милион" - той просто е некадърен програмист с влиятелен баща.
74
5
 
5
 
! Отговори
Ха аха хаха преди 5 години
Ама Мъск е много прав еднопосочен билет за 500к,връщането е безплатно но уви никой няма да оцелее че да се върне хахахах
73
2
 
4
 
! Отговори
Питър преди 5 години
И после руснаците размятали анимации.... Я виж каква хубава анимация е спретнал товарищ Мъск.Защо не са живи Илф и Петров, за да напишат продължение на Великият комбинатор.Само че не книга, а комикс. Феновете на Мъск разбират само от това