Forbes: Пловдив - сред най-добрите нови имотни пазари

Brexit ще размести пластовете на имотните пазари в Европа
12 фев 2019 14:50, Бойчо Попов
10
Forbes: Пловдив - сред най-добрите нови имотни пазари
снимка: Pixabay

Докато Европа наблюдава как изтича времето до Brexit след едва шест седмици, много погледи са насочени към имотните пазари в големите европейски градове. След като някои компании напуснат Великобритания и се установят в други страни, на Стария континент ще се появят нови центрове на търговия, а инвеститорите в имоти се мъчат да прогнозират къде е най-добре да вложат ресурсите си, преди цените да се изплъзнат от обсега им.

Едно е сигурно, пазарите, които ще отбележат най-голям ръст на печалбата, ще преминат повратната точка много бързо. Тук не става въпрос за стартъпи, които се местят на друга локация, защото наемите са ниски. Това са установени организации с глобално присъствие, които се нуждаят от достъп до големи летища и квалифицирана работна ръка. Те ще донесат заможни хора и високи заплати в градовете, в които инвестират, и жилищните пазари ще се приспособят бързо.

LeadingRe, консорциум от близо 600 международни имотни агенции в 70 страни, следи как се представят пазарите ѝ и е предоставил данни на Forbes за вторичните пазари в Европа, които са отбелязали най-силен ръст миналата година.

"Въпреки че Лондон, Женева, Париж и Монако продължават да държат най-високите цени на имотите в Европа, други градове стават все по-популярни сред международните купувачи, като предлагат отлична възвръщаемост на инвеститорите“, казва Крис Диец, изпълнителен вицепрезидент на компанията. „Нарастващата ни популярност на нововъзникващите европейски пазари е свидетелство за растящото значение на международните инвеститори в тези градове“, допълва той.

Пловдив, България

Пловдив е вторият по големина град в България, който от началото на тази година е Европейска столица на културата, което означава, че ще бъде във фокуса на туристите до декември, поясняват от агенцията. Тенденциите при цените на имотите са сходни с тези в столицата София, където цените на жилищата от среден клас нараснаха с около 9% миналата година, сочат данни на Unique Estates. Жилищата в луксозния сегмент са поскъпнали с 6%. Въпреки че това не е двуцифрен растеж, инвестициите, които ще дойдат заради факта, че Пловдив е Европейска столица на културата, ще увеличат значително ръста само след една година, прогнозира Forbes.

Кои други градове попадат в този списък вижте в продължението на материала в Investor.bg!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: пазар на имоти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Екстра. Купувайте и се махайте от София, че не се трае вече.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Перфектно! Нека дойдат големите паралии, да изкупят имотите и след 15 години, младите да си пордавят душата за едни тухли. Защото така е в момента в някои градове в Европа. 10 компании държат 20-30% от жилищния фонд.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моля? Някой има ли идея, за каква глупост става въпрос, осоебно при новото строителство след 2002-а ... Все едно, всички кзаха "Маината му" и забравиха за стандарти и прочие.
6
2
 
12
 
! Отговори
майна преди 5 години
Ей ся си купих три апартамента резерва, че току виж поскъпнали. Да не изтърва инвестицията бе. Може да ги взема в различни комплекси , нищо че те си приличат като две капки вода /бетон-килии-бетонен двор ??? концлагер или затвор???/ Оазис -6, Оазис-7, Оазис-8 ли да избера или Орхидея 9, Орхидея 10 ??? Това е въпросът майна, каква дилема...
5
0
 
10
 
! Отговори
cinik преди 5 години
Малиии тва всичкото англичан като се юрне да купува апартаменти в Изгрев, да видиш как ще се дигнат ценитееее, 200 процента, бързо брокерите бегайте да купувате апартаменти евтино в Изгрев , ще ги продадете скъпооо, абе това е супер инвестицияяяя, бързо докато не са свършили. А, и да не забравите да си купите булдозер за да разчистите *** пред входа, че той е стигнал до третия етаж и от горните етажи слизат директно от площадката....
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пловдив е загиващ град. Населението му като брой е горе-долу едно и също от 1985 година досега, което се дължи на голямата раждаемост в Столипиново и други подобни по-малки квартали. През 1878 година Пловдив е бил едно голямо село с 24000 жители и то благодарение на много преселили се в Пловдив заради войната и последиците от нея. Тогава българите там са били 45,3%, турците 23,1%, евреите 4,7%, гърците 19,9%, арменците над 3,4%, 3,6% са били предците на тези в Столипиново и 3,8% други.
3
0
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
елате разочаровайте се и си тръгнете е ситуацията с пловдив и останалите наши градовереалността е че няма със какво да привлечем международен инвеститор в недвижимоилюзия е да си мислим че имаме конкурентна квалифицирана раб ръка и това е достатъчно сериозен инвеститор да не си и помисля за нас като подходяща дестинация за каквото и да е освен бърз едно седмичен евтин алкохолен туризъм
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в хаджиасан махала се търси много и балон при цените на имотите няма, нали?
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Столипиново имало голямо търсене.