Два избити зъба по време на разходка в центъра на София... Хомофоб преби жена гей

Да не съм те видял повече тук, изсъскал нападателят
13 фев 2019 08:50, Александър Попов
585
Два избити зъба по време на разходка в центъра на София... Хомофоб преби жена гей
Кадър: Нова тв

Една неделна разходка в центъра на София се превръща в кошмар за Галя Петкова, а кошмарът завършва в полицията. С оплакване от побой срещу неизвестен извършител. Така изглежда чисто статистически поредното престъпление от омраза. Всъщност статистика за престъпления, породени от хомофобия няма, защото в Наказателния кодекс такива не съществуват.

Жената гей е ударена от непознат мъж, с когото се разминала - безмълвно от нейна страна, с подмятане - от негова. Обижда я, тя го подминава, но той я настига, за да "раздаде правосъдие". Напада я и избива два зъба.

"Вървях си по тротоара, чух стъпки зад гърба си, и в момента, в който се обърнах, усетих удар в устата. Каза ми: "Да не съм те видял повече в района", обърна се и избяга. Всичко стана толкова бързо, че дори не извиках, изплюх си зъбите", разказва Галя пред Нова тв.

Нападателят изглеждал нормално, около 40-годишен. Тя се надява камерите наоколо да са го уловили, защото бил об;ечен с яркочервена блуза. Не приличал нито на скинар, нито на футболен фен. Две групи, които най-често са замесени в подобни случаи. Или поне са сочени с пръст.

Галя е подала жалба в полицията за нападението. Тъй като в Наказателния кодекс няма текст за нападение по хомофобски подбуди, случаят може да бъде квалифициран като телесна повреда. И въпреки че щетата е трайна и тежка, формално може да не се окаже така.

"От "Съдебна медицина" ми казаха, че това се води лека телесна повреда, защото, за да е средна, трябва да са напълно здрави зъби, без кариеси. Пълен абсурд, как ще разберат дали зъбите на тротоара са били здрави?", обяснява Петкова. А експертизите здрави ли са били избитите зъби още не са готови. Нападателят не е открит.

"Винаги съм вярвала, че българите не са хомофоби. Явно съм била наивна и романтична", споделя разочарованието си Галя.

Организациите, които защитават правата на хората с различна сексуална ориентация, правят свои анонимни допитвания, от които излиза, че 20% от споделилите опита си са били жертва на физическо насилие. Нападенията са извършени предимно на обществени места.

Драстично по-висок е делът на хомосексуалните, които са били обект на заплахи онлайн или на обществени места - 70%. Много висок остава и процентът на хомофобските заплахи и тормоз в училище.

Според неофициалното проучване профилът на жертвата е мъж, гей, на възраст между 15 и 25 години. 98% от пострадалите не се оплакват в полицията, дори и ако са пострадали от побой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


585
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
361
33
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм на 42 бисексуален , женен с 2 деца жена ми е наясно с тази моя особеност и ме е приела такъв какъвто съм .Правя го и с мъже и с жени .Няма нещо непознато за мен в секса всичко съм опитал и не съжалявам ,напротив .
360
10
 
10
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До 386И каква е разликата точно?И двете са отклонения от общоприетото,нормалното и еволюционно нужното за създаване на поколение!И двете са малцинствена група която се чувства дискриминирана,която се опитва да се изкара по нормална от нормалните и да бъде приета като нещо напълно нормално и законно!Дадат ли се права на хомосексуалните,то се отваря врата и за искане на права от некрофили зоофили,педофили и тн!Според вас сериен канибал жертва ли е на расизъм защото не го оставяме да го практикува
359
15
 
12
 
! Отговори
extremist преди 5 години
НЕ ПОДКРЕПЯМ ХОМОФОБИЯТА И БЕЗПРИЧИННОТО НАСИЛИЕ НАД ХОРА С РАЗЛИЧНА СЕКСУАЛНА ОРИЕНТАЦИЯ.СМЯТАМ ЧЕ ТОВА Е ПРАВИЛНО
358
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хомофобия та вън, фашизма вън
357
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миролба Бенат и Даниела Тренчева тренчева работят тясно с продуценската къща Телеман на Боян Петков . По нова телевизия в различни репортажи се рекламират лезбийки и гейове като нормални от тези журналисти .
356
14
 
16
 
! Отговори
до 387 преди 5 години
Има някаква разлика, но крачката между хомосексуализъм и педофилия е съвсем малка!
355
7
 
21
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До 382Стига с този фашизъм! Фашизъм в България няма! И стига сте изкарвали нормалните хора фашисти или каквито и да е било други само защото не искат да стават ненормални или защото отказват да приемат педофили, зоофили и каквито и да е други фили за нормални! Всеки сложен организъм се размножава чрез мъжко и женско. Това е в природата, това е приела еволюцията и това е нормалното, всичко друго е отклонение от нормалното и е следствие от генетичен или психологически дефект или болест.
354
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Умниците тук не правят разлика между хомосексуализъм и педофилия .Ами като имаш една гънка в мозъка трябва ли да го демонстрираш те питам аз
353
8
 
17
 
! Отговори
Аман от кукави преди 5 години
Не е проблема, че жената е гей, нито шареното кученце, а това, че разни психопати се разхождат по улиците и не са прибрани по психиатриите. Всеки ден на улицата ставам свидетел на разни крещящи лу. ди и то в центъра на София. Днес тази го ядосала, утре някой друг. Който е агресивен - с усмирителна риза
352
23
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Интересно. Жената е пребита посред бял ден, само защото е вървяла, а коментарите тук веднага съзряха как всъщност е търсила да изнасилва деца... И после същите хора казват "ние сме толерантни, гейовете нямат проблеми, даже ги ценят повече от нас". А ако тази жена се окаже техен лекар, например, ще забравят веднага колко лоша лесбийка-педофилка са я изкарвали и ще й се молят да ги излекува.
351
13
 
6
 
! Отговори
extremist преди 5 години
КАТО МУ ТЕГЛИТЕ ЧЕРТАТА, ГЕЙ-ПРОПАГАНДАТА НЕ Е ТОЛКОВА МНОГО.ОСВЕН ЕДИН ПАРАД ПРЕЗ ГОДИНАТА, В ОСТАНАЛОТО ВРЕМЕ НЕ СЕ ПАРАДИРА НАЛИНО СЛУЧАЙ КАТО ТОЗИ ЩЕ СЪЗДАДАТ ПРОБЛЕМИ
350
18
 
6
 
! Отговори
Aнонимен преди 5 години
Фашизма вън от България, да го заличи за винаги, елате на протеста срещу тези престъпници
349
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Побойникът очевидно е малтретиран жестоко като молък, сексуално най-вероятно....от мъж може би и затова мрази жени, които се правят на мъже.
348
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, пазете си децата! Такива извратени стават все по- нагли и посягат на деца, мислят се за безнаказани.
347
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Онези с гилотината насред Париж 1789 г. те много развити ли са?
346
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До iceblast88Абе тъпyнгep, научи се да пишеш грамотно!
345
1
 
12
 
! Отговори
До 364 преди 5 години
Не обобщавай.Не всички българи мислим и сме като теб.И ако погледнеш историята на Европа ще видиш колко ,,цивилизовани и хуманни" традиции има в други страни ,ако съдиш по тричането.И как,от кого и къде са се завоювали територии в онези времена???
344
1
 
22
 
! Отговори
Човече преди 5 години
Абе вие неграмотни ли сте. Нарича се лесбийка, а не жена гей... Престанете една от друга да се копирате медиите. Редактори нямате ли си!?
343
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази най- вероятно е нападала деца, защото мъжът й е казал - да те няма повече тук!Значи се е навъртяла около детските площадки.
342
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По скоро Византия е изкопирала от нас славянската азбука. Българи са летяли в космоса два пъти, гърци не знам да са летели.България е с пет пъти по голяма територия от Аспаруховия насам, днешна Гърция е с 50 пъти по малка територия от Византия едно време.