Папата отговори на Мадуро, но му спести титлата "президент"

Ватикана запази неутрална позиция относно конфликта във Венецуела
Обновена: 13 фев 2019 21:19 | 13 фев 2019 21:12, Нели Христова
10
Папата отговори на Мадуро, но му спести титлата "президент"
Снимки: Reuters

"Дълбокоуважаеми господин Мадуро...“

Така започва писмото на папа Франциск отправено в отговор на молбата на президента на Венецуела, Ватикана да се намеси в нормализирането на положението в страната.

Още по темата

Разбира се, тонът е предпазлив, тъй като  позицията на Светия престол по въпроса с Венецуела остава неутрална, съобщават от в. "Кориере дела сера". Но настроението на папа Франциск и приближените му е ясно още в обръщението "господин Мадуро“, а не "президент Мадуро“.

На същото мнение са и от вестник "Кориере дела сера": "Отвъд границите на дипломатическата предпазливост, мнението на Франциск и неговите съветници относно Мадуро е, меко казано, отрицателно."

В писмото си, папа Франциск обяснява, че е  "дълбоко разтревожен от създалото се положение" и се безпокои за "страданията на славния венецуелски народ, които изглежда нямат край".

"За съжаление, всички опити за решаване на проблема бяха прекъснати, защото това, което беше договорено по време на срещите, не беше продължено в конкретни жестове за изпълнение на договореностите", допълва той.

По думите на папата, той винаги се е застъпвал за диалог за разрешаване на кризата: "Въпреки това диалогът започва, когато различните страни, въвлечени в конфликта, поставят общото благо над всички други интереси и работят за целите на единството и мира."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
14
 
5
 
! Отговори
Таню преди 5 години
До Анонимен 7Като се присъединя към мнението Ви се надявам разните дежурни рубладжийчета по-доле да се почувстват удовлетворени откъм позиция. Бил съм се месил... Ей, смешниk, виждал ли си боливари наживо? Официално тия банкноти дето имам, стигат за един резервоар, а имат повече нули, отколко в главата ти - активни неврони. Като смяташ, че е рай - влизането е лесно. Обратното ще ти е житейския "Къде сбъркАх?!?". Но вас полезните идЕоти дядя пуссин все ви оправя. Особено насън... Обърканите ми!
5
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте почти същия държавен строй наложи във Боливия *** Ево Моралес,но никоя западна държава не го е взела на прицел въпреки ,че Боливия има вторите след Бразилия газови находища!При положение че индиянеца скача на САЩ повече от Мадуро.Просто защото Ево Моралес е законно избран и действително се бори срещу корупцията ,бедноста и неграмотноста сред 2/3 от населението на Боливия!Нищо подобно няма във Венецуела!
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2"Бежански поток в тежест на цяла Ю.Америка"Верваш ли си на това което си напиасал?От 33 млн. Венецуелци 2,5мнл. емигрирали предимнонв Колумбия!Колко процента от населението е това?В демократична и просперираща еврчленка България от 7млн.граждани и селяни, реално живееят не повече от 5млн.!Колко процента това е от населението?
3
4
 
21
 
! Отговори
Недоумение преди 5 години
Чудя се как Мадуро очаква съдействие от една институция измислила инквизицията, индулгенцията, йезуитщината, целибата и като следствие педофилията. както и други нечовеколюбиви практики?
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Световната банка прави инфшацията бе *** ,това е метод за смяна на власта бе идоути неземни пропити мозъци
1
14
 
4
 
! Отговори
Таню преди 5 години
До АнонименТова трябва да ти стане ясно - нелегитимно проведени избори + невероятна инфлация + брутална корупция + бежански поток в тежест на цяла Ю. Америка. Не стига, викаш?