Федотов бил Сергеев, идвал три пъти в България

"Белингкат": Руските власти опитали да заличат доказателствата
Обновена: 14 фев 2019 22:07 | 14 фев 2019 22:07, Веселина Йорданова
24
Федотов бил Сергеев, идвал три пъти в България
Снимка: БТА

Истинското име на третия заподозрян в опита за убийство на руския двоен агент Сергей Скрипал в Англия е Денис Вячеславович Сергеев.

За това съобщава разследващият сайт “Белингкат“, който е работил по случая в продължение на 4 месеца заедно с руското издание "Инсайдър" и чешкото "Респект".

Още по темата
Сайтът съобщава, че през последните два месеца руските власти са взели безпрецедентни мерки да заличат всички веществени доказателства за съществуването на Денис Сергеев, както и на другите двама, обвинени по случая “Скрипал“ - Анатолий Чепига и Александър Мишкин, предаде БНР.

В обширната публикация на "Белингкат" се проследяват всички пътувания на Сергеев, включително и тези в България.

Става ясно, че Сергеев под името Федотов е посетил три пъти България.

Денят, в който Гебрев е бил отровен на вечеря с полски партньори в ресторант в София, Сергеев се е прибрал от София през Истанбул в Москва.

Сайтът съобщава, че негов български източник, пожелал анонимност го информирал, че Гебрев е бил на косъм от смъртта при постъпването му в болница.

В паспорта на мнимия Федотов е записана датата на раждане на Сергеев – 17 септември 1973 година, но е сменено мястото. Истинското е бившето военно градче Ушарал в тогавашен Съветски Казахстан, на границата с Китай.

В понеделник българската прокуратура потвърди информацията на “Белингкат“, че Федотов е бил три пъти в България през 2015 година. И започна разследване дали има връзка между пребиваването му у нас с твърденията на бизнесмена Емилиян Гебрев, че бил отровен с вещество от типа "Новичок".

Bellingcat твърди, че знаково през последните 2 месеца руските власти са прикрили всякакви документни доказателства за съществуването и на Денис Сергеев и на Анатолий Чепига и Александър Мишкин, които са двамата основни заподозрени за атентата срещу Сергей Скрипал през март миналата година в английския град Солзбъри.

Засега информацията за Сергеев-Федотов не е потвърдена от други източници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали имал пестицид и в мляното кафе вкъщи.Как Федотов-Сергеев е влязъл у тях?Защо се раздухва след четири години?
19
1
 
4
 
! Отговори
чарли преди 5 години
..."че през последните два месеца руските власти са взели безпрецедентни мерки да заличат всички веществени доказателства за съществуването на Денис Сергеев, както и на другите двама, обвинени по случая Скрипал - Анатолий Чепига и Александър Мишкин, предаде БНР." Какви ли са били тези мерки,има една много сигурна и интересно защо ли не е използвана."Есть человек есть проблем,неть человек неть проблем."
18
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
"В понеделник българската прокуратура потвърди информацията на Белингкат, че Федотов е бил три пъти в България през 2015 година. И започна разследване дали има връзка между пребиваването му у нас с твърденията на бизнесмена Емилиян Гебрев, че бил отровен с вещество от типа "Новичок"1. Как неправителствена почти хакерска група(Белингкат) проследява чужди граждани движещи се в чужди страни? След като се дискредитираха по случая МН-17 защо им вярват?2. Ако въпросния беше отровен с Новичок=СМЪРТ
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4А Станишев пък, бил Яков... ...и преди да дойде в Бг, където Гоце го направи премиер, нямал и ден трудов стаж ?! Ама пък, точно затова бил учил !Станишката не знам какво е учил, но дипломната му работа е била - Ролята на униформата за бойния дух на Червената армия.
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе той може да е идвал ама всички знаем с какви нитрати са ни пълни зеленчуците.Оръжейния бос гебрев се е натровил маруля, даже не е било и рукола.
15
3
 
1
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Излизането, от- тефтерчето,..На, такива - съседи,..Се, свързва,. - Със, смъртни- случай,..Тези- хора, влияият,... - Дорй, на- млекарй,.Или- кърмачки,...Стоят, във- основата, на- хиляди,...Престъпления,.. Из, хорските- къщи, ...Препитава- ги, власт,. Съставена, от, безимотни- луди,. От-преди, втората- световна...
14
5
 
15
 
! Отговори
BREAKING NEWS преди 5 години
От ненезован, но много сигурен източник научихме, че истинското име на Сергеев - Федотов всъщност е Ермилин Никанор Евстигнеевич и е родом от с. Гуляевка, Иркутска област. И не е от ГРУ, а е свирел на балалайка в местното читалище. Летял е само веднаж със самолет Ан-2 до Иркутск. Идвал е в България само един път и не е носил "Новичок", а е успял да отнесе каса "Плиска". Не е прекарал на Гебрев никаква партида ПСМ (Пистолет Самозарядный Малокалиберный). Не знае какво е това рукола и дали се яде.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То може да са и...диоти може, ама толкоз не бива.
12
3
 
12
 
! Отговори
Мозъчен Лекар преди 5 години
До НАТО ОТАН *** ИЛ СИ .Имам една думичка.
11
1
 
10
 
! Отговори
Новото име на ДАНС преди 5 години
не Знам, не Чул, не Видял - ЗЧВ
10
16
 
5
 
! Отговори
НАТО ОТАН преди 5 години
НАТО трябва да отговори на наглите руснаци с масиран ракетен удар по централата на ГРУ в Москва.
9
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия измишльотини са по нареждане на америка, да имаме причина да се откажем и от турски поток! Апропо, ЗАЩО СЕ МЪЛЧИ, ЧЕ ДНЕС ОЩЕ ДВАМА СА СЕ ЗАПАЛИЛИ ОТ МИЗЕРИЯ!!! МЪЖЪТ Е МЪРТЪВ! ЗА 1 СЕДМИЦА 3-***!!!!!!!!
8
9
 
16
 
! Отговори
стоп преди 5 години
Не ви ли писна да ни правят на луди и да ни лъжат,спомнете си от къде тръгна грандиозната лъжа че наш човек е стрелял по папата и бедите за България,от Англия.
7
6
 
17
 
! Отговори
Мозъчен Лекар преди 5 години
Федотов бил СергеевСергеев бил ИвановИванов бил ПетровПетров бил БошировБоширов бил ДебошировДебоширов бил ЗабиякинЗабиякин бил ЕгоровЕгоров бил РешетниковРешетников бил ПоповПопов бил ДьяковДьяков бил ПономаревПономарев бил ПевцовПевцов бил ... заебался я , короче.
6
13
 
20
 
! Отговори
стига вече преди 5 години
Стига вече лъжи,Англичаните винаги са ни създавали неприятности и беди....няма факти и доказателства само провокации и лъжи.
5
12
 
11
 
! Отговори
Тримата Глупаци преди 5 години
Мишкин, Сергеев и Чепига. Как ли са си мачкали каскетите във офиса на шефа като са давали обяснения за провала?
4
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха, както писах по-рано тази седмица МИ-6 знаят абсолютно всичко но пускат информацията на порции. На етажерката във офиса на Путин стоят портретите на няколко бивши шефове на ГРУ (вече покойници) но сегашния поне за този случай може да е спокоен защото провала стана преди него.
3
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Минал от тука да проведе една оперативка с тукашните си колеги и за Радев инструкции носил
2
17
 
11
 
! Отговори
Льоп преди 5 години
Който не вярва ,че Борисов е заел наведена поза пред путьин , този случай трябва да е достатъчно убедителен.Борисов не посмя да каже нищо след Скрипал. Сега е отровен БЪЛГАРСКИ гражданин на БЪЛГАРСКА територия. И той нито дума критика. А се навежда още повече и се хваща за палците.Руските служби са купили евтините труженички в българският парламент. До една.Ама са толкова некадърни ,че не могат да си покрият агентите и едно отравяне не успяват да спретнат.Борисов се е навел пред ***.
1
9
 
14
 
! Отговори
Н преди 5 години
Идвал друг път