Посланикът на Венецуела: Не са изнасяни капитали в България!

САЩ искат да блокират парите на народа ни, твърди Ориета Капони
Обновена: 14 фев 2019 14:48 | 14 фев 2019 12:38, Анисия Иванова
101
Посланикът на Венецуела: Не са изнасяни капитали в България!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Посланикът на Венецуела в София отхвърля версията, че латиноамериканската страна е изнасяла свои капитали у нас. По думите на Ориета информацията е част от мащабната стратегия на Съединените щати срещу Венецуела.

"Нямам официална информация, която да съм получила, за пристигане на пари в България. Това е част от престъпната политика на Съединените щати да блокират парите на венецуелския народ. Новината от днес е част от преследването на Съединените щати срещу Венецуела. Част от медийната и икономическа война срещу Венецуела“, каза Капони.

Още по темата

"И нека ви кажа още нещо. Съединените щати се борят за демокрация само в страните с много природни ресурси. Знаем какъв е резултатът от тази тяхна борба за демокрация. Знаем какво стана в Ирак, в Либия“, обясни още тя.

"Затова вярвам, че историята ни подсказва какво Съединените щати правят за народите и предполагаемата им демокрация. Единственият им интерес да сме в центъра на всичко е петролното ни богатство. Венецуела има най-големия резерв на петрол в света. Втори сме в света по запас от злато“, отбеляза посланик Ориета Капони.

По думите й във Венецуела няма умиращи от глад.

"Мога да покажа материали на публични пазари, където хората ходят, купуват си продукти и храни. Ще ви изпратя и материали с огромните демонстрации в подкрепа на правителството", предлага тя в интервю пред bTV.

Според нея страната е в криза заради блокадата и заради криминалните, нелегални санкции, които пречат на Венецуела да купи онова, от което се нуждае.

"А то е храни и лекарства. На границата с Колумбия блокираха медикаменти срещу малария, за диабет. Има толкова много пари, които са блокирани в редица чужди банки, какъвто е случаят с нашето злато, което е заложник в английски банки и британците не го връщат. Това е пречката да снабдим населението с основни продукти, от които се нуждае. Ето защо не се нуждаем от хуманитарна помощ", категорична е Ориета Капони.

"Единствената помощ, която ние искаме е да отблокират парите ни, за да оставят венецуелския народ да живее, както иска. Смятам, че тази хуманитарна помощ е един троянски кон", смята посланикът.

А относно подкрепата на Хуан Гуайдо от голяма част от международната общественост тя коментира: "Страните от Европа следват това, което казват и правят Съединените щати."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
1
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
Много наивни хора. Изнесете ги в САЩ и всичко ще е наред!
78
2
 
8
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
Само слабоумници биха се вързали на съчиненията на хамериканците за хуманитарната им помощ и демкация! Това е най-сатанизираната държава-бандит в света. Така им е устроена системата - те да благоденстват и да се бият в гърдите какъв процъфтяващ капитализъм развивали на другите на гърба обаче, с чужд петрол, злато и пари...демек с чужда пита помен да правят. Погледнете в световен мащаб - няма държава (без Рисия) с природни залежи дето да не са се нагнездили да сму4ат и да раздават правосъдие.
77
5
 
4
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
на ФАЩ краката са къси!
76
3
 
2
 
! Отговори
Ани преди 5 години
Те не ги изнасят в България. Просто използват България като междинна спирка за да ги изнесат в Москва. Ако тази операция е законна, БСП трябва да си поиска комисионната.Така в България ще постъпят пари. Както и като провеждаме избори, петоколонниците като си вземат заплатите в България ще постъпят пари. Затова, трябва да се организират по-често избори за да могат да привлекат руски пари на Българска земя.Тролетариата трябва да си иска своето и да не се съгласява на отложено плащане.
75
1
 
6
 
! Отговори
смях в залата преди 5 години
Така им се пада на венецуелците като не се присъединиха към БРИКС и да приемат рублата за единствена и най-твърда валута.
74
0
 
12
 
! Отговори
ни са знай преди 5 години
Жан Виденов ги разбира най-добре тези работи.Питайте го, за да ви ги обясни!
73
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наличието на петрол се оказа причина за много от нещастията на народа в Ирак, сега и Венецуела. Ако тези държави произвеждаха картофи или банани, то международните корпорации нямаше да ги забележат! Сравнете с отношението към Саудитска Арабия - рязане на глави, убиване на жени с камъни, забраняване на Нова година и ...няма дори санкции...
72
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледах интервю по БТВ с кредитния милионер Агов относно скандала с бг банка с преводи от Венецуела - изключително нагъл тип, безобразно ***! Такива...наглеци объркаха целия български преход!
71
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хуманитарната помощ, събрана досега, не е храна, а биодобавки. Хранителни добавки за бременни и деца, витаминаозни блокчета, подарък от Индонезия.
70
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спокойно госпожо посланик знаем имам предвид народа че не сте изнасяли пари в България.За разлика от политиците си ние мислим.А ако са идвали пари те не са били от Венецуела а от САЩ за нашите политици че да им се огъз.ят за планирания от тях преврат във въпросната Венецуела ама Тръмп двете не ги различава да искаш токлова много от него е трудно той главата от г.ъза не си различава че това ли.
69
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха, смях! Ей от тея сащ едни пари по банка бе можеш си пратиш, ***...
68
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подобни бяха сценариите в Турция и Сирия които не успяха. Иран мисля че също е ясно . Венецуела може би е Сирия 2011 година .
67
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори и тука главния прокурора каза ,че спира сметките защото има перо храна за Венесуела .Така че така стоят нещата да дават петрола тия и да не се правят на интересни.Иначе петрола не става за ядена и ще умират от глад.Те арабите отдавна се ориентираха да правят ферми в пустинята които са губещи но им дава независимост.
66
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не попитаха другарката от Каракас, защо продават на петрола си на САЩ, и си държат парите в западни банки?
65
4
 
22
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Бразилия и Колумбия си затвориха границите"Я дай линк към новината бре?Военните на Венецуела затвориха пътищата за да не могат да минат конвои с "хуманитарна помощ"(а какво има вътре никой не знае може помощта дори да стреля) Прави са спираш ми достъпа до моите собствени пари с които мога да си купя ядене и ми пращаш хуманитарна помощ - НАГЛОСТ
64
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижда се какво става когато имаш доверие на Англичаните.Недостиг на лекарства и храна.САЩ са ясни те от десетилетия чакат удобен случай, петролни залежи при това близо до тях, няма начин да изпуснат тази далавера.Преди години венецуелци ми се фукаха с високия им стандарт, но да бъда честен знаеха много работи за България и имаха респект към нея, понеже не знам испански не бяха очаровани че не знам най популярния език в света(тяхно мнение) , но сега САЩ на бързо им свали стандартите на живот.
63
19
 
8
 
! Отговори
sando преди 5 години
крадеца вика дръжте крадеца!Където е властвал кумунист, след не го трева не никне
62
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да има нова цветна революция във Венецуела...............ако янките посмеят, Русия и Китай си знаят работата................никой не иска повторение на сценария с Либия, Сирия и Украйна................но сега опитват цветни революции във Венецуела и Сърбия!!Знаем ги тия западни номера вече!!
61
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина няма нищо не законно да си дъжиш парите където искаш само че когато са на държавата тоест на народа а ти ги лапкаш благо,благо нещо не е на ред!Ко шъ каиш?!
60
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая посланичка май не гледа телевизия освен държавната на Венецуела!Поне 25% от населението вече емигрира,и то от глад и мизерия!Бразилия и Колумбия си затвориха границите с военни вече!Като я слушам си припомням някога при нас как беше,лъжеха ,мажеха и никога виновни!А после се оказа че всичко е лъжа!