Посланикът на Венецуела: Не са изнасяни капитали в България!

САЩ искат да блокират парите на народа ни, твърди Ориета Капони
Обновена: 14 фев 2019 14:48 | 14 фев 2019 12:38, Анисия Иванова
101
Посланикът на Венецуела: Не са изнасяни капитали в България!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Посланикът на Венецуела в София отхвърля версията, че латиноамериканската страна е изнасяла свои капитали у нас. По думите на Ориета информацията е част от мащабната стратегия на Съединените щати срещу Венецуела.

"Нямам официална информация, която да съм получила, за пристигане на пари в България. Това е част от престъпната политика на Съединените щати да блокират парите на венецуелския народ. Новината от днес е част от преследването на Съединените щати срещу Венецуела. Част от медийната и икономическа война срещу Венецуела“, каза Капони.

Още по темата

"И нека ви кажа още нещо. Съединените щати се борят за демокрация само в страните с много природни ресурси. Знаем какъв е резултатът от тази тяхна борба за демокрация. Знаем какво стана в Ирак, в Либия“, обясни още тя.

"Затова вярвам, че историята ни подсказва какво Съединените щати правят за народите и предполагаемата им демокрация. Единственият им интерес да сме в центъра на всичко е петролното ни богатство. Венецуела има най-големия резерв на петрол в света. Втори сме в света по запас от злато“, отбеляза посланик Ориета Капони.

По думите й във Венецуела няма умиращи от глад.

"Мога да покажа материали на публични пазари, където хората ходят, купуват си продукти и храни. Ще ви изпратя и материали с огромните демонстрации в подкрепа на правителството", предлага тя в интервю пред bTV.

Според нея страната е в криза заради блокадата и заради криминалните, нелегални санкции, които пречат на Венецуела да купи онова, от което се нуждае.

"А то е храни и лекарства. На границата с Колумбия блокираха медикаменти срещу малария, за диабет. Има толкова много пари, които са блокирани в редица чужди банки, какъвто е случаят с нашето злато, което е заложник в английски банки и британците не го връщат. Това е пречката да снабдим населението с основни продукти, от които се нуждае. Ето защо не се нуждаем от хуманитарна помощ", категорична е Ориета Капони.

"Единствената помощ, която ние искаме е да отблокират парите ни, за да оставят венецуелския народ да живее, както иска. Смятам, че тази хуманитарна помощ е един троянски кон", смята посланикът.

А относно подкрепата на Хуан Гуайдо от голяма част от международната общественост тя коментира: "Страните от Европа следват това, което казват и правят Съединените щати."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американската лъжа,сатаната на земята,наречена сащ
58
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма нищо незаконно държавната петролна компания на Венецуела да изнася пари в банки на други държави, да ги съхранява там, защото Англия вече открадна злато на Венецуела за стойност над 2 милиарда долара!!
57
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ са блокирали парите на Венецуела и с тях финансират т,нар.опозиция...............това момченце е обучавано в Америка - университета във Вашингтон!!!САЩ искат да превърнат Венецуела във втора Сирия...................................защитавайте ги още.............срам ме е от официалната политика на БГ-правителство!!
56
4
 
26
 
! Отговори
Au преди 5 години
Една английска банка не иска да връща златото на законното правителство на Мадуро................това се казва кражба на злато на стойност около 2 милиарда долара!!Bank of England!!
55
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В такъв случай това е сметката на Гуайдо,та нали казаха,че той имал някакви блокирани сметки,които му открили за плащане и имало движение с тяхно разрешение,че били признати от тях и техните привърженици наедно с неговите привърженици по коит можело да се плаща кат в началото когат съобщиха и писаха изглеждаше странно,но сега явно тях се сетили да търсят,а оформени най-вероятно кога бил наблизко в централата на революц. оранжисти в Белград що писаха на името на петролната компания и сега блокаж.
54
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ако някой изнася капитали в България, това престъпление ли е?
53
2
 
17
 
! Отговори
ехо преди 5 години
Американците не могат и не смеят да нападнат Венецуела. Цяла Латинска америка ги мрази и ще се опълчи срещу тях.
52
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американците са кофти. Искат да блокират парите на народа. Ами народа после какво ще ползва в тоалетните? Досега това беше най-доброто приложение на парите им, искат и от него да ги лишат.
51
20
 
5
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
До 10 дни тая ще е екстрадирана и в затвора! Ще бъде съдена като протеже на Мадуро!
50
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиА кой твърди, че мнението на руснаците, китайците и иранците са винаги грешни!?! Но мненията на техните правителства е съвсем друго нещо! Ти си поставяш сам грешни тези и сам си ги опровергаваш! Това е доста неинтелигентно!
49
4
 
11
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До АнонименЗапада на нас нищо не е давала, само вземала. Та не знам за какво говориш.
48
2
 
6
 
! Отговори
Един преди 5 години
До BolivarНе на кой да е а са в сметката на Цецо каптагона. Нали знаете, че Мадуро по произход е боливиец. Да не са от наркотици.
47
2
 
10
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"РТ ще представи гледните точки на Путин, на президента на РФ , на стопанинът на Кремъл и на Песков. Какво разнообразие от мнения! Какъв Плурализъм! Какъв сблъсък на мнения!"А CNN и сие включително нашите медии ЧИЕ МНЕНИЕ И ГЛЕДНА ТОЧКА ПРЕДСТАВЯТ?Защо гледните точки на Руснаците, Китайците, Иранците и прочие да са ВИНАГИ ГРЕШНИ?Ето ти пример отиваш на тест по *** - отговаряш на 100 въпроса - бъкел не си се подготвил и пишеш каквото покаже монетата - изкарваш 50% вярни резултати
46
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиРТ ще представи гледните точки на Путин, на президента на РФ , на стопанинът на Кремъл и на Песков. Какво разнообразие от мнения! Какъв Плурализъм! Какъв сблъсък на мнения! Боби, излагаш се бе човек! Всеки с различно мнение в Русия или е пътник, или е отпътувал!
45
2
 
13
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"В България също има цензура. Цензура за най-сериозните проблеми."Естествено че има цензураНаправете си труда да пуснете основните новини на Канал 1, БТВ, НОВА, CNN и РТ на английски ...Първите 4 ще повтарят едно и също в рамките на минималното разнообразие, РТ ще отрази същото че и същото от друга гледна точка че и "неизвестни" за нашите медии неща ...
44
1
 
9
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Венецуела има да изплаща , мисля, 60 милиарда долара. Ако САЩ постъпят както с Ирак, удрят по Китай."Неточно колега поне 70 милиарда са Китайските инвестиции, 11 милиарда са Руските като тук не се включват военните те са отделна губерниясега трябва да почне да се изпълнява 10 милиарда$ контракт с РФ за доставка на Зърнени храни за незнам колко си времеТова е една от причините САЩ да бързат толкова много да свалят Мадуро
43
1
 
11
 
! Отговори
Bolivar преди 5 години
Някой взел последните 60 милиона $ на венецуелската петролна компания, че и за по-сигурно ги пратил към България! Баси пародията, голям смях
42
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"САЩ са им блокирали и заграбили всички банкови сметки на Венецуела и единственият изход да внесат лекарства са биткойни или някаква електронна валута или през руски рубли които също са блокирани."САЩ са блокирали сметките в САЩМадуро просто почна да ползва Китайски банки или Руски все тая САЩ все още нямат а и никога няма да получат Юрисдикция над целия свят.
41
6
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"С петродолари може донякъде да се направи социална държава, но само донякъде. Трябва да се инвестира и в други печеливши отрасли, но автобусният шофьор си няма ни най-малка представа от това!"Чавес почти сигурно не е имал никава представа Мадуро ...Сега на бедните раздават помощите на ръка по списък и по толкова че да не им остава за да продават на черния пазар - Властите са се научили на туй онуй и продължават до колкото знам да раздават апартаменти - платени легално гласове
40
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АзЗапада що ги дава на ДС?! Виновен е който дава кинтите. Заграбиха и 10 милиарда долара на България в Ирак и Либия.