Посланикът на Венецуела: Не са изнасяни капитали в България!

САЩ искат да блокират парите на народа ни, твърди Ориета Капони
Обновена: 14 фев 2019 14:48 | 14 фев 2019 12:38, Анисия Иванова
101
Посланикът на Венецуела: Не са изнасяни капитали в България!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Посланикът на Венецуела в София отхвърля версията, че латиноамериканската страна е изнасяла свои капитали у нас. По думите на Ориета информацията е част от мащабната стратегия на Съединените щати срещу Венецуела.

"Нямам официална информация, която да съм получила, за пристигане на пари в България. Това е част от престъпната политика на Съединените щати да блокират парите на венецуелския народ. Новината от днес е част от преследването на Съединените щати срещу Венецуела. Част от медийната и икономическа война срещу Венецуела“, каза Капони.

Още по темата

"И нека ви кажа още нещо. Съединените щати се борят за демокрация само в страните с много природни ресурси. Знаем какъв е резултатът от тази тяхна борба за демокрация. Знаем какво стана в Ирак, в Либия“, обясни още тя.

"Затова вярвам, че историята ни подсказва какво Съединените щати правят за народите и предполагаемата им демокрация. Единственият им интерес да сме в центъра на всичко е петролното ни богатство. Венецуела има най-големия резерв на петрол в света. Втори сме в света по запас от злато“, отбеляза посланик Ориета Капони.

По думите й във Венецуела няма умиращи от глад.

"Мога да покажа материали на публични пазари, където хората ходят, купуват си продукти и храни. Ще ви изпратя и материали с огромните демонстрации в подкрепа на правителството", предлага тя в интервю пред bTV.

Според нея страната е в криза заради блокадата и заради криминалните, нелегални санкции, които пречат на Венецуела да купи онова, от което се нуждае.

"А то е храни и лекарства. На границата с Колумбия блокираха медикаменти срещу малария, за диабет. Има толкова много пари, които са блокирани в редица чужди банки, какъвто е случаят с нашето злато, което е заложник в английски банки и британците не го връщат. Това е пречката да снабдим населението с основни продукти, от които се нуждае. Ето защо не се нуждаем от хуманитарна помощ", категорична е Ориета Капони.

"Единствената помощ, която ние искаме е да отблокират парите ни, за да оставят венецуелския народ да живее, както иска. Смятам, че тази хуманитарна помощ е един троянски кон", смята посланикът.

А относно подкрепата на Хуан Гуайдо от голяма част от международната общественост тя коментира: "Страните от Европа следват това, което казват и правят Съединените щати."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Посланикът на Венецуела: Не са изнасяни капитали в България! Капиталите са внасяни в България!
38
14
 
7
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Не хич не са изнасяни капитали на Венецуела. Това са само подаръците. Леле как лъжат и мажат. Смятайте нас българите как са ни изнасяли и лъгали за да ни докарат до тук синовете на ДС, като тоя Цецо каптагона.Само 2 пъти ни фалихара за последните 29 години. Пак гласувайте за тях (БСП) ще ни изпият и кръвта.
37
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ са им блокирали и заграбили всички банкови сметки на Венецуела и единственият изход да внесат лекарства са биткойни или някаква електронна валута или през руски рубли които също са блокирани.
36
8
 
21
 
! Отговори
Мислещ преди 5 години
Нито един герберски посланик не можа да се сравнява с тази сърцата жена, говореща истини за страната си. Казаното от нея е реалната картина за горда Венецуела.
35
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Противно на широко разпространяваното мнение у нас, че падането на Мадуро и установяване на власт на американска пионка е насочено против Русия, най-вероятно е да е насочено против Китай. Китай е най-големият инвеститор в Латинска Америка, включително във Венецуела. И постепенно ангажира към себе си икономиките на страни, които САЩ са обявили за свой "заден двор". На Китай Венецуела има да изплаща , мисля, 60 милиарда долара. Ако САЩ постъпят както с Ирак, удрят по Китай.
34
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Права за за всичко за съжаление тази посланичка...............янките искат нефта и златото на Венецуела!!Гуайдо е момче като Кошлуков, обучен в университета на Вашингтон..........за поръчки................ясно е 100 %, но този път Китай и Русия няма да позволят преврат!!
33
10
 
5
 
! Отговори
факт преди 5 години
Според наскоро публикуван материал в германския Die Welt , финансистът Стив Хандке (?), "баща" на българския валутен борд, казва, че положението във Венецуела може да се оправи за 24 часа. като се въведе валутен борд "както в България, където инфлацията през 1997 година е била много по-голяма от тази във Венецуела". Естествено тяхната валута трябва да се върже към американския долар и Венецуела да започне да тегли кредити под опеката на Международния валутен фонд.
32
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За втори път пускат посланичката и за втори път тя казва, че ще предостави видеоматериали. Не вярвам да не е дала видеоматериали точно в тази телевизия, където я пускат. Но материали, излъчени досега има ли? Защо? В България също има цензура. Цензура за най-сериозните проблеми.
31
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съжелявам само обикновените хора,защото минават през ада и мизерстват заради политически игри и алчност,а за политиците пет пари не давам!
30
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След тези и изказвания ще бъде сменена от USA-Големите началници.
29
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кви посеви кви джунгли и динозаври сънувате ? - имаш пари да внасяш продукти от цял свят и от колибри мляко можеш да си купиш и народа да живее като в приказка.А правиш милионна инфлация ! - колко *** трябва да е човек за да успее да се справи ?Шофьор на рейс не може да управлява бизнес за милиарди !
28
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиС петродолари може донякъде да се направи социална държава, но само донякъде. Трябва да се инвестира и в други печеливши отрасли, но автобусният шофьор си няма ни най-малка представа от това!
27
4
 
18
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"То и злато в Турция не е изнасяно... Ама хич... Само няколко самолета... Няколко тона само..."Изнасяно или ПРОДАДЕНО - вземете се УТОЧНЕТЕТурска компания до колкото знам си е купила от Венецуела през съответната борса Злато което е доставено в Турция. Венецуела освен на Петрол е и износител и на злато
26
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и злато в Турция не е изнасяно... Ама хич... Само няколко самолета... Няколко тона само...
25
5
 
13
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Разбира се, че Венецуела може да се изхранва сама, но не и докато Мъдурото е на власт! А милионите инфлация са ФАКТ"Властта във Венецуела харчи парите на петролния бизнес за да направи социална държава - 2014г от 105$ цената на нефта падна на 40$ - тоест Венецуела загуби 60% от приходите си сега 2018 г цената е 64$ като 2015 цената достига до 25$САрабия и други петролни страни имаха огромни валутни резерви, РФ произвеждаше и друго - те се оправихаА Венецуела - хиперинфлация
24
5
 
17
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До АнонименДа не забравиш - и тоалетна хартия!И ние в България по едно време имахме проблем с тоалетната хартия нали? Построиха завода в Бяла и проблемът се разреши. Сега завода в Бяла едвам крета защото няма модерни технологии и достъп до евтини ресурси - Защо - Защото сме ОТВОРЕН ПАЗАР и защото нашите фермери ги мързи да събират слама(по-лесно да изгори)Има тоалетна хартия но не е наше производство и печалбите заедно с миризмите излитат от нашия джоб и отлитат някъде на запад ...
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука мушмороците прочели някъде за 100хилядните протеси във Венецуела на опозицията и веднага си ги представям ВЯРВАМ ВЯРАВАМ (*** КОМУНИСТИ (дето половината не знаят какво значи тази думичка ;д ама мама им я е казала))Вервайте! Ходете да попасете после някъде овци!
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиДа не забравиш - и тоалетна хартия!
21
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свидетел съм на военния преврат в Гърция 70-те години, свидетел съм на гнусния преврат в Чили, всичко беше античовешко, брутално и отвратително!Свидетел съм на американските войни и преврати навсякъде.Дилма Русев отстранена от властта? Не пее по гайдата на САЩ!За какво висят тези охранени американци в Европа и у нас, защо са избрали анцунг за изразител на политиката им тук?Каква справедливост! Ах, парите на Мадуро!Ненавиждам лъжците и тарикатите, познамвам ги.Няма демокрация, има ДЕМАГОГИЯ!
20
4
 
20
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Дори и на китайците не им трябват юани. С тях не се купуват технологии, а Мадуро може да си купи само пълзен ориз."Ами на една страна която не може сама да се изхрани и е колко милиона - 32 милиона човека това по стандартите на Китай са няколко регионални града да ги осигури с храни не предствлява особенна логистична задача.Основно на Венецуела се нуждае от Храни за останалото пари се намират. Петрол бол за продаване.