Реал победи сърцат Аякс, Тотнъм отнесе Борусия Дортмунд

Испанци и англичани с добър аванс преди реваншите в Шампионската лига
14 фев 2019 08:30, Красимир Ангелов
22
Реал победи сърцат Аякс, Тотнъм отнесе Борусия Дортмунд
Снимка: БТА

Реал Мадрид победи Аякс с 2:1 в първа среща от 1/8-финалите на Шампионска лига, играна на стадион "Йохан Кройф Арена".

Двубоят бе изключително зрелищен и динамичен, в който испанците успяха да се доберат до успеха, благодарение на Карим Бензема (60') и Марко Асенсио (87'). Домакините, които доминираха в голяма част от мача и пропуснаха няколко чисти положения, все пак успяха да разпечатат вратата на Тибо Куртоа, след като Хаким Зиеш (75') се разписа.

Така Реал има добра преднина преди реванша на "Сантиаго Бернабеу", който ще бъде на 5 март от 22:00 часа българско време.

В другия мач от снощи Тотнъм съсипа Борусия Дортмунд с 3:0 в първи осминафинален сблъсък на Шампионската лига, игран на стадион "Уембли".

Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме, в което домакините имаха леко преимущество, но като цяло атаките се редуваха и пред двете врати.

Още в началото на втората част Хюн Мин Сон откри резултата срещу един от любимите си противници. Южнокореецът вкара зрелищно от въздуха, като това беше деветото му попадение в 11 мача срещу вестфалци.

В 83-та минута Ян Вертонген се разписа атрактивно от воле, но това не беше всичко. Влезлият като резерва Фернандо Йоренте реализира три минути по-късно и до голяма степен прати своите в следващата фаза. Реваншът е на 5 март на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Всички подробности около снощните мачове в Шампионската лига четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Защо се излагаме? преди 5 години
Как е възможно да напишеш:"Реал победи сърцат Аякс"-заглавие търпящо адмирации, а после да "пропуснеш" в коментара непризнат гол?Виждал съм доста стадиони, но такъв като "Йохан Кройф Арена"-няма, като дух,красота и излъчване, идете и вижте!Един ден за "Аякс" ще се говори, както преди години-тези "младежи" имат бъдеще.В живота и в спорта не е важно колко скачаш, а кой ти го мери, но това калява!
17
4
 
6
 
! Отговори
Реал Смърдит преди 5 години
как ги побутнаха срещу Аякс....тоя ВАР натакова мамата на футбола още повече, вече всичко е пари,и никой не го *** за играта.
16
3
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
дори и след несправедливо отменения им гол, Аякс имаха достатъчно положения, за да победят...ама може би липсата на опит си каза думата...Хунтелаар трябваше да влезе в игра вмето Долберг
15
1
 
11
 
! Отговори
Божинката преди 5 години
Футбола с ВАР е като футбола без ВАР, само че с ВАР.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече не гледам първенства, където има WAR...Сложат ли го във висшата лига на Англия, спирам и тях да ги гледам... Пълна пародия...
13
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно редовен гол отмениха на Аякс. Абсолютно редовен. Системата ВАР вече се използва за други цели. Пречел на вратаря... , че той самия Тибо въобще не протестира. Нападателя трябваше да прави път на вратаря и да не търси топката ли. Стига смешки.
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Уефалона да мълчат, КЕШ кога???
11
1
 
16
 
! Отговори
?! преди 5 години
Обърнете внимание на факта, че тази сутрин от УЕФА вече имат официална декларация в защита на решението за отмяна на гол!ПРИ КОЕ ДРУГО РЕШЕНИЕ НА "ВАР", БИЛО ТО "ФИФА" ИЛИ "УЕФА", СА ИЗЛИЗАЛИ С ИЗЯВЛЕНИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПРАВИЛНОСТТА НА РЕШЕНИЕТО? Кога се събраха, кога взеха решение, че и изявление! "КОРУПЦИЯТА Е НАЙ ДОБРАТА СМАЗКА НА ДЕМОКРАЦИЯТА"
10
1
 
10
 
! Отговори
.. преди 5 години
Свидетели сме, как не в една и две срещи при очевадни ситуации, главния рефер, изобщо не прибягва до видео "помощника"! В този случай обаче, видяхме как първо известно време обясняваха на съдията вероятно "ФИНАНСОВИТЕ НАРУШЕНИЯ" ПРИ ТОЗИ ГОЛ, като го склониха, да изсмуче от пръстите си и футболни такива.
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При тоя ВАР съдията явно въобще не е гледал видео,а е слушал инструкции.
8
2
 
12
 
! Отговори
.. преди 5 години
Aко положението бе в другата посока, ВАР щеше да "покаже" друго. Тотално убиха футбола с тази система и това го потвърждават до един всичките легенди в играта от едно време.
7
2
 
16
 
! Отговори
VAR преди 5 години
VAR = Video Assisting Реал, ето истинското име на системата.
6
3
 
13
 
! Отговори
Чакър преди 5 години
Oтмени гол, спаси Реферал.
5
3
 
9
 
! Отговори
са преди 5 години
Интересно как дори след консултация с ВАР отново ГРЕШИ съдията с решението си. Ако ситуацията не беше в полза на Аякс дали щеше да взима същото решение? Видя се дори при гола, че нито един от играчите на Реал не протестираше за засада, защото дори те видяха че такава няма.
4
3
 
15
 
! Отговори
.. преди 5 години
Системата ВАР е пълна измсилица. Тенденциозно и винаги само в полза на единния отбор се гледат "нарушения" и "засади" (и то в зависимост от резултата), но при идентични ситуации за другия отбор системата не се консултира. Защо ?
3
5
 
18
 
! Отговори
Ривал Артрит преди 5 години
Чист гол отменен в ущърб на Аякс след смешна "консултация" с ВАР. След това за нарушение срещу играч на Аякс секунди преди попадение на Ривал, ВАР не се консултира. Това е "модерния футбол". Няма как чрез игра да позволят на отбор като Аякс да отстрани отбор като Реферал Мадрид. Направо ги пратете служебно на финала, където ще свири Джумейн Чакър.
2
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докога УЕФА ще подпира тия смешни бели балерини.Чист гол за Аякс отменен,и то при 0:0.И това се случва всяка година.
1
4
 
16
 
! Отговори
Фенъ преди 5 години
Отвратен съм от съдийството. Спирам да им гледам нагласената ШЛ. По - добре да гледам А група, поне сеира е пълен :)))))))