Британски експерти у нас ще нищят случая Гебрев

Родното МВР пък мисли нови мерки срещу телефонните измами
25
Британски експерти у нас ще нищят случая Гебрев
Снимка: БТА

Представители на британските служби от вчера са в България, за да работят заедно с колегите си по разследването, свързано с опита за убийство на Емилиян Гебрев.

Още по темата
Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов на брифинг, но не уточни колко са те и кои служби представляват. Контакти обаче били направени още при подаването на сигнала от Гебрев.

Нямало как при влизането в страната на Сергей Федотов граничните полицаи да са знаели дали това е негово агентурно име, каза Маринов и отказа повече информация с кого се е срещал Федотов у нас, предаде БТА.

През 2015 година, когато е първият подаден сигнал от бизнесмена, е работено само на национално ниво.

Вчера разследващ сайт съобщи, че истинското име на третия заподозрян в опита за убийство на руския двоен агент Сергей Скрипал в Англия е Денис Вячеславович Сергеев. Под името Федотов, Сергеев е бил три пъти у нас.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов обясни, че обирджията на банковия клон в София тази сутрин успял да избяга пеша. Той влязъл в банката, извадил оръжие и спрей, заплашил касиерките и успял да напръска охранителя (пенсионер), след което взел около 12 000 лева. Парите касиерките сложили сами в торба, която мъжът подал.

МВР не знае за извършителя нищо, освен с какво е облечен и с каква приблизителна височина е. Инцидентът е станал веднага, след като клонът е отворил.

За акцията в Благоевград Иванов обясни, че са задържани над 10 души за разпространение на наркотици. Става дума за група, която е работила около година.

Ръководството на МВР се събра на национално съвещание, за да очертае приоритетите си за тази година. Сред обсъжданите проблеми са битовата престъпност и телефонните измами. За да се справи с "ало" измамниците, МВР обмисля нови подходи, каза Младен Маринов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари