Звучен шамар за Арсенал! БАТЕ Борисов удари лондончани

Отборът от Беларус стигна до успех с 1:0
15 фев 2019 08:30, Красимир Ангелов
7
Звучен шамар за Арсенал! БАТЕ Борисов удари лондончани
Снимка: БТА

Добре познатият у нас БАТЕ Борисов шокира неприятно Арсенал на свой терен и постигна изненадваща победа с 1:0 в първия мач от 1/16-финалите на Лига Европа между двата тима.

Единственото попадение падна в последните секунди на първото полувреме и бе дело на Драгун, който реализира с глава от близка дистанция. Така на практика беларусите имат предимство преди реванша между двата тима, който е след броени дни в английската столица Лондон.

В състава на беларусите личеше името на бившия футболист на "артилеристите" Александър Хлеб, докато гостите бяха без Аарън Рамзи и Месут Йозил в състава, като определено отсъствието на креативни играчи като двамата даде своя негативен резултат. Гостите останаха с човек по-малко в 85-ата минута заради директен червен картон на Лаказет, който по този начин отпада със сигурност за реванша.

Другият лондонски отбор в турнира - Челси, удари с 2:1 Малмьо в среща от 1/16 финалите на Лига Европа и успя да се вдигне след погромното 0:6 от Ман Сити преди дни във Висшата лига. Головете за лондончани на стадион "Сведбанк" забиха Рос Баркли през първото полувреме и Оливие Жиру след почивката. Попадението на Жиру бе истинска наслада за ценителите на футбола.

Французинът опъна мрежата след техничен удар с петичка, след като преди това съотборниците му сътвориха уникална атака. Почетното попадение за домакините вкара Андерс Кристиансен малко преди края на мача.

Всички новини и резултати след снощните мачове в Лига Европа четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Rrr преди 5 години
Минимум 3:0 в Лондон.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки, който е унижил подуенци става отбор и унижава и големите.
2
3
 
11
 
! Отговори
8 преди 5 години
В Англия нямат никакъв шанс, и да играят ще им измислят някой съдия, даже и ВАР не може да ги спаси
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво е, че са били на собствен терен. Но надали имат повече шанс в Англия. Поне показват, че не са случайно попаднал отбор като нашите....