Чук, боя - вандали оскверниха гроба на Карл Маркс

Паметникът оцеля след опит да бъде разрушен с бомба
Обновена: 16 фев 2019 21:32 | 16 фев 2019 20:58, Камелия Цветанова
89
Чук, боя - вандали оскверниха гроба на Карл Маркс
Снимка: Reuters

Паметникът на гроба на Карл Маркс в Северен Лондон, където почива политическият философ от XIX в., беше осквернен за втори път за по-малко от две седмици, този път зацапан с червена боя, предаде БТА като цитира Ройтерс.

На публикувани днес от управата на гробищния парк снимки в Туитър се вижда, че върху мраморния надгробен камък са изписани политически лозунги.

"Безсмислено, глупаво, невежо", коментира управата на гробищния парк. "Каквото и да мислите за наследството на Маркс, не това е начинът да изразите мнението си", добави тя.

По-рано този месец паметникът на гроба, който се намира в гробищен парк Хайгейт в Лондон и попада в списъка с британски исторически обекти, беше повреден с чук.

С червена боя сега е зацапана и паметната плоча на самия надгробен камък, на която са гравирани епитафиите за Маркс, съпругата му и неговия внук.

Германският революционер социалист, автор на "Капитала" и съавтор на комунистическия манифест, живее в Лондон от 1849 до смъртта си през 1883 година.

Паметникът му и преди е цапан с боя, а през 1970 г. е направен опит да бъде разрушен с бомба.

Новият случай е поредното нападение срещу исторически паметници в Лондон.

Миналия месец беше хвърлена боя по статуя на военновременния премиер на Великобритания Уинстън Чърчил, както и срещу скулптура в чест на Бомбардировъчното командване на Кралските военновъздушни сили в лондския Грийн парк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: паметникбояКарл Маркс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
1
 
! Отговори
:) преди 5 години
И, ако имахте дори елементарно логическо мислене, щяхте да разберете, че аз обяснявам именно защо ХОРАТА ВИЖДАТ ЗЕМЯТА СИНЯ И Я НАЗОВАВАТ ТАКА. Но явно нямате представа от елементарна логика. Спор няма. Но няма да има и диалог.
39
4
 
7
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Маркс е 100% евреин и тая работа с комунизма не е измислена току така!Горе долу като с християнството и исляма-две религии измислени от евреи.В крайна сметка целта е една-подчинение и контрол над всички неевреи.Обърнете внимание,че почти цялото ръководство на СССР е от евреи,преди Сталин да ги разреди.Естествено,колкото и хитри да са евреите,техните експерименти също понякога излизат извън контрол.
38
3
 
1
 
! Отговори
:) преди 5 години
До тези, които се опитват да завържат разговор, назовавайки ме "невежа". Не ме интересува какво виждат вълците, чакалите, ев.ре.ите и хората. АЗ НЕ СЪМ ЧОВЕК. "Полуграмотни теории" ли беше?:)Ха ха ха.
37
3
 
0
 
! Отговори
:) преди 5 години
By the way, момиче съм, не съм момче.:) Така че, не е зле да почнете на казвате "Да се свети името Й.":))) 11-та заповед - "Не назовавй Господ Бог с мъжки имена, тъй като, щеш, нещеш, Той се оказа Жена.":)))
36
3
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До АнонименТъй наречения "пролетариат" винаги ще е нужен.Най-малкото като база за сравнение.То ако не бяха нужни сиромасите,едва ли щяха да оставят населението на Земята да достигне катастрофални размери,а щяха да го редуцират своевременно.
35
2
 
0
 
! Отговори
:) преди 5 години
Е сега, разбрхте ли най-накрая колко ниска топка сте? Не знаете това, което гоите учат в началното училище. Аривдерла и Амин!:))) Не се шегувам, забавлявам се.
34
3
 
7
 
! Отговори
Сталин преди 5 години
Да му пренесат костите и паметника в Москва , там много го уважават ! Ще си лежи спокойно и ще го целуват всеки ден ! Може и до Ленин да го курдисат , та да си правят компания !!
33
3
 
4
 
! Отговори
Руския преди 5 години
Момчета защо се горещитеЗа цвета на водата - сипете в прозрачна чаша вода и ако е синя - не я пийте- отровна еЗа статията - навсякъде по света има пааплаач която иска да стане известна и значима на гърба на известните - тоя който застреля джон ленън, плииткоуумните които боядисват паметника на братята ни освободители тук в софия, сега и там в англияТе са жалки плеевели в обществото, незабелязвани и най често зле живеещи с някакви вродени недъззиТака че не се напрягайте
32
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 5 години
Това наистина е много забавно. Нали по-долу обясних защо водата изглежда синя. Заради синия цвят на земната атмосфера. Никой не спори, че Земята е синя от космоса. Но не заради водата, КОЯТО НЯМА ЦВЯТ, а заради атмосферата. Океаните само отразяват синия цвят на небето. Интерсно, че не го знаеш. Учи се още в началния курс на всички български училища. Лични аз го научих в 133 ЕСПУ някъде между 1974-та и 1977-***. Дори вече нв помня кога точно. Го.ла во.да си, мой човек.:))) По-зле си и от Стоянович
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И когато труда на пролетарията стане ненужен, марксистите ще разберат - без свободна инициатива няма живот.
30
0
 
4
 
! Отговори
:) преди 5 години
Монка, дарлинг, песента се нарича "One Way Ticket To The Blues". "Blues" в случая означава "тъга". "Ticket To The Moon " е друга песен и не е на "Иръпшън". За бивш външен министър английският ти е под всякаква критика. А водата няма цвят. Дарлинг.:)))
29
3
 
5
 
! Отговори
:) преди 5 години
До поредния не.ве.жа по-долу:Водата НЯМА ЦВЯТ. Тя безцветна и прозрачна. Просто отразява цвета на небето, което пък най-често е синьо, защото химичният му състав отразява синия спектър на светлината, която пък е бяла, носъдържа в себе си ВСИЧКИ ЦВЕТОВА. Аман от не.ве.жи.
28
7
 
1
 
! Отговори
ционист преди 5 години
Да Живее Израел!
27
1
 
1
 
! Отговори
:) преди 5 години
Ариведерчи, този път без конц.лагери, но завинаги.:) Не се шегувам, забавлявам се. И смятам да продължа и скед вашата неизбежна кончина.
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сините бояджии не са демократи, защото предците им обявиха война на САЩ и Великобритания. Те са обикновени русофоби и фашизоиди.
25
1
 
3
 
! Отговори
:) преди 5 години
Посветих този финал на Злото на големия си син Камен, ако случайно и това не сте разбрали. 17+3+2019=8+3+3=8+6=5. 5 е числото на Злото в нумерологията, ако случайно и това не знаете, защото Монкта Паси, бившият външен министър не знаеше заглавието на любимата си песен на английски вчера вечерта. Не ставате, драги, много ниска топка сте дори в сравнение с гоите.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще върнем 16-часовият труд. Никакъв Маркс и глезотии.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП пусна ли декларация по този повод?
22
1
 
0
 
! Отговори
1234 преди 5 години
маркс като е толкова идеин хайде да обясни като е безкласово обществото и без държава как ще съществува? тоя *** май не го измислил, или по точно не иска да каже дълбокия замисъл, всички ще са едно общество, без държава етноси и религия, което ще се управлява от евреите, щото няма как да се самоуправляваш. без контрол нещата са анархия и войни, обаче тоя *** не говори за войни, прости скрива крайната цел на комунизма, еврейско господство, империята на сащ е тренировка за цялата земя
21
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пролетарската революция образова народите на СССР и създаде велика индустрия, която победи Хитлеристка Германия и Империалистка Япония.