Ердоган: ЕС не ни приема, защото сме мюсюлманска страна!

"Макрон е новак в политиката, по-добре да учи повече история"
Обновена: 16 фев 2019 09:08 | 16 фев 2019 08:56, Елка Василева
142
Ердоган: ЕС не ни приема, защото сме мюсюлманска страна!
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че единствената причина ЕС да не иска да приеме Турция за свой член е, че тя е мюсюлманска страна, предаде ТАСС.

"Единствената причина да не приемат Турция в ЕС е, че сме мюсюлманска страна. Нека си го кажат направо", заяви Ердоган.

На 3 февруари френската министърка по европейските въпроси Натали Лоазо заяви за радио Ер Те Ел, че Париж не вижда повече възможност за възобновяване на предприсъединителните преговори с Турция докато Анкара не направи "демократически и проевропейски избор".

Турция е асоцииран член на ЕС от 1964 г. и подаде молба за членство на 14 април 1987 г. Преговорният процес за приемането й започна на 3 октомври 2005 г.

На 6 юли 2017 г. Европейският парламент прие резолюция, в която призовава страните от ЕС и Европейската комисия да преустановят преговорите, докато турските власти не внесат промени в конституцията на страната. През април 2017 г. се състоя референдум за конституционна реформа в Турция, в резултат на който правомощията на президента бяха значително разширени, припомня ТАСС, цитирана от БТА.

Ердоган осъди решението на френския президент Еманюел Макрон да обяви 24 април за национален ден в памет на арменския геноцид и го посъветва да учи повече история.

"Той е новак в политиката, по-добре да учи повече история. В нашата история геноцид не е имало", заяви турският президент.

Турция още не е разкрила всички данни, с които разполага в разследването на саудитския журналист Джамал Кашоги, заяви също така Ердоган, цитиран от Франс прес.

"Още не сме дали всички данни, с които разполагаме", заяви Ердоган за телевизия "А-Хабер".

Убийството на работещия за в. "Вашингтон пост" журналист в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври м.г. предизвика всеобщо възмущение и силно опетни облика на Саудитска Арабия и по-специално на принца престолонаследник Мохамед бин Салман. Кашоги беше остър критик на принца, който отрича да е замесен в убийството му. Рияд твърди, че Кашоги е бил убит при неразрешена от държавните власти операция.

Турция "е решена това дело да се разследва от международното правосъдие", заяви Ердоган и призова САЩ да използват влиянието си за изясняване на станалото. Той увери, че Анкара ще предостави документи и информация на международното разследване.

Администрацията на президента Тръмп иска да запази съюза си със Саудитска Арабия и твърди, че няма неоспорими доказателства за пряка замесеност на принца престолонаследник в убийството на Кашоги. Американските сенатори обаче бяха уведомени при закрити врата за изводите на ЦРУ по случая и са убедени, че Бин Салман е замесен, отбелязва АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Географски Турция не е част от Европа. И стига толкова спекулации.
77
3
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Като българин се чувстван заплашен от исляма.Особено турския.Единственото решение е сплотен отпор.
76
4
 
11
 
! Отговори
турски мингянин преди 5 години
До Ахмет75типично турско мислене на долен червейДай да те заколя за да те спася.А не мое ли ние да ви позаколим за да ви отървем?Питам само.
75
10
 
14
 
! Отговори
манипулират коментар преди 5 години
забележете как режат коментарите и орязват плюсовете и минусите.Манипулират общественото мнение по този наин.И режат само българските коментари.на турците-НЕ.
74
15
 
16
 
! Отговори
Не понасям пуйки преди 5 години
До АхметЩо не си пръснеш нещастната чутура, която явно не може на две магарета сламата да раздели?
73
13
 
17
 
! Отговори
Не понасям пуйки преди 5 години
До Осман Защото 500 години сте избивали народа ни, защо? Не е ли ясно? Ако ние сме правили това на "твоя" народ ти би ли ни обичал?
72
20
 
17
 
! Отговори
Ахмет преди 5 години
До анонимен Виж да ти обясня господине през 500 годишно присъствие не имало кланетаЗащото: Без кланета БГ тогава е било под милион население, А жените сигурно са били около 400 хиляди и годни за раждане навярно около 200 хиляди то да бяха ги отвели в ДИАРБЪКЪРА. Без кланета нямаше да има БЪЛГАРИЯ сега, направи математическа сметка и ти самият ще се увериш в това
71
5
 
19
 
! Отговори
смях преди 5 години
един турчин пита защо българите го мразяттоя реза изби рибата:)
70
12
 
21
 
! Отговори
драпат като луди преди 5 години
но Европата е само за бели и нормални.Турция е само 3 % бяла.Потомците на крадените деца-еничари и специално подбирани 12-13 годишни момиченца с руси коси и сини очи.Крали са ги полуофициално.Ако родителите протестират,турците идват и изколват другите им деца.Слушайте прабабите си .Не пренаписаната история.
69
11
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
архивите за кланетата и потурването на българи се крият и не се търсят защото ще настане огромен международен скандал. Голяма част са унищожени ,но има.А политиците си искат спокойствието за каражбите.Никой не иска да рови в ла-йн-ата,но те са изсрани от турците и са факт.Ненапразно всички ги мразят.Тия хора са проклети.Където са стъпили-страшни неволи ,омраза , войни.*** .Ква Европа,кви пет лева.Там не е за турски ислямски психопати.
68
5
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
само като им чета имената и ми се драйфа.
67
9
 
16
 
! Отговори
Centurion преди 5 години
Естествено!!!Достатъчно много пискюли се намъкнаха в Европа.Сменете си религията,променете си манталитета и забравете за гнусните си обичаи и тогава евентуално някой може да се замисли да ви приеме!!!Но трябва да покажете устойчивост поне 100 години!Живеете на територията на велика Византия,на мястото на Православието.А Европа трябва да се занимава с собственото си прочистване от *** и нелицеприятни твари,смърдящи на овча лой и чесън!!!
66
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердогане, ще ви приемем в ЕС, но само европейската част, изтеглете турското население в Анадола и в Азия, където ви е мястото. ЕС е само за европейски страни. Вие си правете там някакъв ислямско - азиатско - африкански съюз и това е за вас. Европа е за европейците, Азия е за азиатците. Ясно ?!
65
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ислямът като философия представлява пълно отрицание на всички човешки добродетели.
64
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще приемем само европейската част, след изтеглянето на турците, и ще стане европейски протекторат.
63
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Арменците не са хубави хора , трябвало е да ги изтребят до крак
62
5
 
9
 
! Отговори
Миро преди 5 години
Не съжалявате .Така сте си много по- добре. Имате си всичко и ще запазите идентичността си.
61
18
 
24
 
! Отговори
Ахмет преди 5 години
Ако говорим за геноцид, то не само да убиваш някой народ, геноцид е когато го унищожиш като народ и най съвременния геноцид стана през 1984- 1985 година в НРБ,като се помъчиха да уно.ожат Турското население живущи в БГ. Кой може да го отрече, ама не успяха. И Тачев личи си че си неграмотен БЪЛГАРИН До колкото за Европейският съюз,пазете си го защотото може да рухне. Недейте да слушате Ердоган ако Турция реши твърдо да влезе в този съюз сигурен съм ,че ще го приемат, Ама и двете страни танцуват,
60
14
 
16
 
! Отговори
Тачев преди 5 години
До 58 моя дядо на 15 години с родителите си бягът от село булгаркьой сега saripolat единствената ми утеха беше през 89 та като запасняк бях ротен командир на рота предимно запасняци софиянци и маджури три села бяха почистени от ф е с о в е те но торгут йозал бързо затвори границата а уж ги покани всичките а нашите продажни политици искаха и да ни съдят.
59
7
 
20
 
! Отговори
хюго бос преди 5 години
Никпй нормслен не искс ислямски башибозьук в дома си, че да му дава и наклон в живота. Анадола не е в Европа, к'ъв ЕС сънува!?