200 000 на протест срещу процеса на каталунските лидери

Председателят на каталунския парламент също се включи
17 фев 2019 09:21,
16

Двеста хиляди души (по данни на полицията) протестираха вчера в Барселона срещу съдебния процес на 12-те каталунски лидери, обвинени заради организирането на референдума за независимост през 2017 г., предадоха Франс прес и Ройтерс.
Още по темата

Регионалният президент Ким Тора и председателят на каталунския парламент Роже Торент също се включиха в мирното шествие, в което според организаторите са участвали 500 000 души, предава БТА.

Демонстрантите носеха каталунски синьо-червено-жълти знамена и плакати с надпис "Свобода за политическите затворници" и "Самоопределението не е престъпление".

Процесът срещу 12-те сепаратистки лидери, някои от които са в затвора от край на 2017 или началото на 2018 г., започна тази седмица в Мадрид.

"Дойдох, защото това са хора с деца, които са в затвора от много време. Не е честно, защото ние всички гласувахме, значи всички трябва да сме в затвора", каза една от участничките, 70-годишна пенсионерка, която е гласувала на референдума през 2017 г. и иска Мадрид да разреши нов вот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До не разбрали те : няма каталунска нация, всичките те са испанци. Все едно да има шопска нация. Това в Каталуня е театър и крадене и то от якото. Не е лошо с държавни пари да си откривам посолства да си правя избори и пр. Нормалните хора в Каталуня не са съгласни с това разделяне.
14
2
 
6
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Мисля,че е редно нашата външна министърка да излезе с изявление ,че вече не признава испанския м-р председател за легитимен.Също така може да обявен и испанския крал за нелегитимен,а всички банкови сметки на Испания да бъдат блокирани.Да бъдат призовани всички българи да спрат да купуват салам Чоризо и да гледат мачовете на Реал Мадрид!?Само Барса!!Барса -шампион!Меси-министър председател на Испания!!
13
5
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Най-предвидлив се оказа Пучдемон, че навреме се спаси от "демократичната" Испания и действа дистанционно от Белгия. Рано или късно ще успее. Те хубавите работи не стават бързо.
12
2
 
15
 
! Отговори
ОЧАКВАМЕ ВЪНШНО преди 5 години
да излезе с декларация " СВОБОДА за КАТАЛУНЦИТЕ". Блокиране на всички испански инвестиции, докато не си раделят собствеността и парите.
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За свободата на моята родина България са се лели реки от кръв борили са се и са паднали хиляди знайни и незнайни български герой. За да я има държавата България сме я платили със живота на милиони българи и 200 000 руски войници.А сега тея каталунци си мислят че само с протести без въоражена борба ще им дадат независимост да си направят държава.Не става така западните бивши империи независимост без бой не дават.
10
4
 
12
 
! Отговори
Visca Espanya преди 5 години
Дайте им независимост и гледайте Brexit 2...
9
3
 
5
 
! Отговори
до 2 преди 5 години
И подстрекателите...
8
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ СА 200,А СА 500 ХИЛЯДИ,САМО ДА ПОПИТАМ ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ АКО 500 000 ДУШИ БЯХА ИЗЛЕЗЛИ НА ПРОТЕСТ В ПОДКРЕПА НА АМЕРИКАНСКОТО МЕКЕРЕНЦЕ ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА ГЕЙиДО КАКВА ЕУФОРИЯ ЩЕШЕ ДА Е ПО МАНИПУЛАТИВНИТЕ ЕВРЕЙСКИ МЕДИИ И ТЕЗИ 500 ХИЛЯДИ ПО СЪЩИТЕ ТЕЗИ МЕДИИ ЩЯХА ДА СА (МИЛИОН) ,НО НАЛИ ТОВА НЕ Е ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА ,А Е В КАТАЛУНИЯ СЪЩИТЕ ТЕЗИ МЕДИИ ГЛЕДАТ ВСЯЧЕСКИ ДА ПОТУЛВАТ СЪБИТИЕТО,КАКТО СТАВА С ПРОТЕСТА НА ЖЪЛТИТЕ ЖИЛЕТКИ ВЪВ ФРАНЦИЯ
7
13
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Испания до ден днешен не признава Косово като държава,вие ще признаете ли Каталуния???
6
11
 
6
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
Най-голям хуманизъм проявихме към представителите на тоталитарния режим - партийните функционери и ДС доносниците. Не биваше да го правим, трябваше да ги изчистим до един!
5
5
 
14
 
! Отговори
Монархистите в Исп. преди 5 години
Монархистите в Испания са наследници на престъпната Инквизиция, подтискала столетия обикновените хора и, най-вече републиканците. Те и сега използват прекомерна сила и наказания от по 20 години затвор. А аз съм благодарен, че сме република и сме го минали този период, но за съжаление сме били големи хуманисти срещу нашите монархисти и най-вече царските офицери след Референдума!
4
5
 
24
 
! Отговори
Az преди 5 години
За Гуайдо във Венецуела може, ама в джендърска европа не може. Въпрос, къде има демокрация?
3
4
 
22
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
много странно мълчание от страна на Европа заради крим напълниха черно морес оръжие а сега мълчанието на агнетата сега ще има и избори веселбата тепървазапочва затова боикот на изборите
2
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам. Испанците да се разправят с предателите си!
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каталуния не признaва Педро Санчес за президент, загриженaтa международна общност да смени името на Педро Санчес на Педро Мадуранчес.