Проблем с полети? Българите от "Claimcompass" помагат с обезщетенията

Татяна Миткова и Велизар Шулев в класацията на "Forbes" за младите лидери
19 фев 2019 13:08, Анисия Иванова
1
Проблем с полети? Българите от "Claimcompass" помагат с обезщетенията
Снимка: Bulgaria ON AIR

1393 гледания   |  Още видео
Двама амбицирани българи на 26-годишна възраст успяха да създадат приложение, което да помага на хиляди пътници да получат обезщетение при проблемни полети и заедно с това да попаднат в престижната класация на "Forbes" за младите лидери в Европа. Те създават компанията си през 2015 година, когато са на 23 години. Отличени са от "Forbes" сред 300 други.

"Имахме късмета да попаднем във "Forbes 30х30". Започнахме почти на шега. Тогава и двамата довършвахме образованието си в чужбина. Разбрахме, че има място за компания като нашата. Помагаме с отменен полет или закъснял с над 3 часа. Пътниците могат да получат обезщетение до 600 евро. Често пътниците си губят и багажа. Автоматизираме един правен процес. Ние търсим хора, които мислят как нещата да стават по-лесно и по-бързо. В момента сме 20 човека в София. Вече сме осигурили 5 милиона обезщетения на хората. Съчетаваме правото с технологиите", обясни съсобственикът на "Claimcompass" Татяна Миткова в "България сутрин".

"Участието ни във "Forbes" със сигурност е престижно както за нас, така и за България. Помагаме на пътниците да получат обезщетение. Имаме версии на приложението си на над 10 езика. Събираме доста сериозна публика – включително от САЩ и Азия. Успехът ни е колективен", поясни другият съсобственик на компанията Велизар Шулев пред Bulgaria ON AIR.

Татяна отбеляза, че и двамата са завършили в чужбина, но искали да създадат бизнес в България.

"Радваме се, че сме тук", изтъкна тя за финал на разговора.


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Stefan преди 2 седмици
А бе какво ги хвалите тия. Опитах с тях и нищо не направиха. Има фирми, които са от АДВОКАТИ а не от някакви 25 годишни ***, които се опитват да изкарат пари на гърба на хората.
Пишете за истинските компании, които го правят това.
Тия нямат едно дело заведено.