Англия: Твърд Brexit - споделено бедствие

Той ще нанесе силен удар върху британската икономика
20 фев 2019 19:46, Бойчо Попов
6
Англия: Твърд Brexit - споделено бедствие
снимка: Ройтерс

Излизането на Великобритания от Европейския съюз без споразумение ще бъде "споделено бедствие" както за Лондон, така и за Брюксел, и ще нанесе особено силен удар върху британската икономика. Това заяви британският министър на финансите Филип Хамънд, цитиран от Ройтерс.

В реч по време на годишната вечеря на най-голямата британска промишлена асоциация Make UK министърът посочи също, че депутатите трябва да спрат с исканията за промени в т. нар. предпазен механизъм за ирландската граница, а вместо това да се фокусират върху оказването на подкрепа за предпочитания от премиера Тереза Мей план за Brexit.

"Нашите партньори в ЕС трябва да бъдат в най-добрата си форма, помагайки ни да избегнем споделеното бедствие (на вариант – бел. ред.) без сделка. И също така вие – и ние, трябва да продължим да обясняваме какви са последствията от излизане без споразумение“, заяви Хамънд.

Министърът също така посочи, че ЕС няма да разглежда алтернативи на предпазния механизъм за ирландската граница, за да помогне на британското правителство да спечели подкрепа за сделката за Brexit. Въпреки това той уточни, че подобни варианти биха били ценни в бъдеще.

„Ясно е, че ЕС няма да разглежда подмяна на предпазния механизъм с такова алтернативно споразумение, за да отговори на нашите непосредствени предизвикателства“, заяви той, имайки предвид промяна на вече съществуващите договорки.

По-късно в сряда Тереза Мей ще посети отново Брюксел, където ще се срещне с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в опит да получи подкрепа за исканите промени.

Продължението на материала четете в Investor.bg!

 

 


6
Още по темата: Brexit
Още от Телевизия
Мистика и убийство в "Дяволското гърло", а и малко цензура
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
9
 
! Отговори
Val преди 3 седмици
Тези хомобандити да се махат по скоро!
Европа да се радва,че се отърва
3
1
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 седмици
ШОТЛАНДИЯ И СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ СА ДЛЪЖНИ ДА ЗАЩИТЯТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ХОРАТА СИ И ДА ОБЯВЯТ НЕЗАВИСИМОСТ ОТ АНГЛИЯ И БЕЗ ДОРИ ДА ПРОВЕЖДАТ РЕФЕРЕНДУМИ!
2
1
 
25
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 седмици
ТОЧНО НАСЕЛЕНИЕТО НА АНГЛИЯ ГЛАСУВА ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕВРОСЪЮЗА , НАСЕЛЕНИЕТО НА ШОТЛАНДИЯ И СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ БЕШЕ ПРОТИВ! НО ГЛАСОВЕТЕ ОТ АНГЛИЯ БЯХА ПОВЕЧЕ И СЕ НАЛОЖИХА НА ДРУГИТЕ В РАЗЕДИНЕНОТО БИВШЕ КРАЛСТВО ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ!
1
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Британия живее в 19-ти век. Мислят си, че са империя, но са малък остров в северния атлантик и ще бъдат смачкани в международен план от големите играчи.