ЕК: Твърденията, че налагаме "трети пол" и "джендър идеология" - неверни!

Само държавите членки решавали за терминологията за определяне на пола
21 фев 2019 20:15,
123
ЕК: Твърденията, че налагаме "трети пол" и "джендър идеология" - неверни!
Снимка: pixabay.com

Само държавите членки на ЕС са компетентни да решават въпроси, свързани с каквато и да било терминология за определяне на пола съгласно техните конституции. Това се посочва в изявление на Европейската комисия /ЕК/ относно анкетата за дигитализация на образованието SELFIE, разпространено от Представителството на ЕК в София.

Още по темата

В изявлението е посочено, че твърденията, че Европейската комисия се опитва да "наложи" понятието "трети пол" в българските училища и чрез инструмента SELFIE "проповядва джендър идеология" са неверни.

Припомняме, че анкетата разбуни духовете, тъй като отговарящите ученици над 9 години трябва да отбележат пола си. Вариантите за отговор на въпроса за пола са четири – "момче“, "момиче“, "друго“ и "предпочитам да не казвам“. От министерството на образованието пък изразиха готовност да поискат от ЕК да премахне спорния въпрос от анкетата.

В изявлението на Европейската комисия се казва още, че SELFIE /самооценка на ефективното обучение чрез насърчаване на използването на иновативни образователни технологии/ е доброволен и анонимен инструмент в подкрепа на училищата при употребата на цифрови технологии за преподаване и обучение.

Всички заинтересовани училища могат да се регистрират на платформата и да направят самооценката, и резултатите от SELFIE остават само за съответното училище и не се споделят другаде, се посочва още в изявлението.

SELFIE е бил разработен в тясно сътрудничество с експерти по образованието и над 5000 училищни ръководители, учители и ученици. Първата версия на инструмента е била тествана в 650 училища в 14 държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
2
 
! Отговори
Събуди се! преди 5 години
Анонимен.... Знам такива неща, от които ще те побият тръпки! Животът не е 4-те стени около теб и телевизията, която те облъчва чисто ПОЛИТИЧЕСКИ!Много неща не знаеш, като това че отдавна си в лудницата... Сърцето ме боли, защото знам много неща, но няма как да ме разберете. Но вярвайте на нашата си "наука", тя е мравка във тази Вселена... Коне с капаци.... Живи и здрави, дано Господ ви отвори очите. Ако ли не, всички в бездната...
47
2
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ДЕЦАТА ОТ МАЛКИ ЩЕ СЕ ВЪЗПИТАВАТ ВМЕСТО ***-*** И ТА-ТА ЗА КАЗВАТ ДЖА-ДЖА СЪКРАТЕНО ОТ ***, А В ПОСЛЕДСТВИЕ ЩЕ СЕ УЧАТ ДА НАРИЧАТ РОДИТЕЛИТЕ СИ ИЗВРАТЕНЯК 1 И ИЗВРАТЕНЯК 2
46
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е ли време за референдум за членството ни в ЕС и НАТО? Какво се страхуват от народната любов?.Споко, след евроизборите съюзът ще се разтури и без това е разпаянтен
45
2
 
3
 
! Отговори
Събуди се! преди 5 години
До АнонименАз не знам къде ще ходя, ама ти там цял живот си живееш... И хабер си нямаш как се движи Света. Приятелче, аз познавам хора, с които ти не на маса, а на улицата няма как да се видиш... тези хора са пълни ***, ама тва е друга работа...Но тези хора ни управляват, а ти спиш, зимен сън! Животът е щрак и свършва. И да не го вярваш, ТЕ ЧАКА СТРАШНИЯ СЪД! Колкото и да не ти се вярва... Ще го разбереш, със сигурност, но късно...
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ограбиха ни буквални останаха сао децата . Ние да мрем.
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Събуди се!Айде стига с тая пропаганда бе *** твое право си е гласувай за който искаш и к'во ще стане точно, Сидеров ще застреля гейовете ли ? Абе виж добре коя година е на календара и хората не вярват в нищо. Вземи ти се събуди и порасни най-сетне. Вместо да се грижат за жендърие да идат да видят по-добре що хората се самозапалват и хвърлят труповете си на прасетата и каква коалиция крепят.
42
2
 
10
 
! Отговори
Въпрос от анкетата преди 5 години
С коя ръка чичко европедофил ти бръкна в ду.пето?1. Лявата2. Дясната3. Средната4. Не желая да отговоря на този въпрос
41
0
 
18
 
! Отговори
Искаме да разберем! преди 5 години
Персонално - кой джендърофил-продажник е дал разрешение за тази гадост!КОЙ?КОЙ?КОЙ?
40
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е ли време за референдум за членството ни в ЕС и НАТО? Какво се страхуват от народната любов?
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** съюз
38
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕК: Твърденията, че налагаме "трети пол" и "*** идеология" - неверни!...Вярно е. В анкетата има четири отговора за пол, не три. Така, че твърденията за налагане на трети пол са неверни. Налагат ни се четири пола.
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Събуди се! ....*** ДА ТЕ ОСВИДЕЛСТВАТ, НЕ СЕ БАВИВ ЛУДНИЦАТА ТЕ ЧАКАТ
36
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КЪДЕ СТЕ ВСИЧКИТЕ ДЕТО ТВЪРДЯХТЕ ЧЕ ЕВРОПА ВИ НАЛАГА "ТРЕТИ ПОЛ"И ВИ РАЗБИВА МОРАЛНИТЕ УСТОИ НА СЕМЕЙСТВОТОКЪДЕ СТЕ ...
35
2
 
21
 
! Отговори
Юристът преди 5 години
Анкетата е разпространена сред деца на 9-10 годишна възраст, които са оставени самостоятелно да я попълват. Все ще се намерят ученици майтапчии. На въпроса за пола те ще отбележат графата "друго" или "не желая да отговоря". Накрая еврофашистите ще обобщят резултатите и ще излязат със заявление, че в България 3 или 4 или 10 % от учениците са ***, а държавата не е ратифицирала Истанбулската конвенция. Така аджеба им се нарушавали правата. Ще се въведат санкции до приемането и и така.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
????
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вариантите за отговор на въпроса за пола са четири "момче, "момиче, "друго и "предпочитам да не казвам. .Може да добавят и"рано е да се каже", "всеки път различно-според партньора", "още не знам-девствен съм", "мама/татко още не ми е казал/а"
32
3
 
11
 
! Отговори
Събуди се! преди 5 години
Никога не съм си мислил, че ще гласувам за деградирал политик като Сидеров!Но това, което се случва го остава като единствената алтернатива за мен!!!Искам след изборите на масончетата Меркел и Макрон да им стане едно ДЖЕНДЪРСКО, да им влезе до...
31
2
 
4
 
! Отговори
гост преди 5 години
сега разбирам колко е бил прав ДРУГАРЯТ х,,,,,ер браво за прозрението му има едни ,,,реи ,има едни ,,,,ни ,има едни мързеливи ле ви,малко мку требваше да живеем добре,а меркелицаще я ползваме рационално за с ,,,,,н за друго не става
30
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо педофилите от ЕК се интересуват от личните данни на нашите деца и от кой пол са ?
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Анкетата е абсолютно доброзорна! С *** и манипулативни въпроси! И да езикът на анкетата е върховен, кристално чист - нЕкакъв си език, вероятно изчанчен от преводачите.