Екшън: "Ало" мафията попадна на прокурор, "мулето" - пенсионерка

Случаят е от Варна, а схемата - операция на роднина
20
Екшън: "Ало" мафията попадна на прокурор, "мулето" - пенсионерка
Снимка: Dnes.bg, архив

79-годишна жена от Варна е задържана при опит за телефонна измама. Случаят е от вчера, а пенсионерката е заловена като "муле" на измамниците, съобщи говорителят на Районната прокуратура Вяра Алексиева.

Мошениците, без да знаят, позвънили на стационарен телефон на прокурор в сградата на Районната прокуратура, като при първото обаждане мъж се представил за служител на общинската полиция.

Обаждането било от номер на румънски оператор. Второто обаждане било на мобилния телефон на прокурора, който сам го предоставил на измамниците, предаде БТА.

При него лице, представило се за лекар, поискало 30 000 евро за извършена операция на "роднина". "Жертвата" обяснил, че не разполага с толкова пари и се съгласил да даде 7000 лева.

При опита си да прибере плика в района на Централната поща във Варна е задържана възрастната жена, каза Алексиева, като уточни, че пакетът не е съдържал пари. Жената е с обвинение за извършване на опит за измама в съучастие с неизвестен извършител.

За последните три месеца на територията на Районната прокуратура са установени петима телефонни измамници, трима от които са с постоянна мярка за задържане. Образуваните досъдебни производства са 16 за повече от 80 000 лева.

67-годишен мъж пък е задържан при друг опит за телефонна измама. На 13 февруари в РУ - Монтана сигнал подал потърпевшият - на 73 години.

Измамен, че помага на полицията, той оставил торбичка с 4000 лв., около 2000 евро, златна монета и златни обици в близост до уличен контейнер срещу жилището си. В хода на действията по разследването в полицейския капан попаднал 67-годишен от Лом. Част от паричната сума и откраднатите златни накити са намерени и иззети. Вчера измамникът е бил е привлечен като обвиняем, работа по случая продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
Иееехеее преди 5 години
Баба телефонна измамника. Как е успяла да звънне на прокурор. Ахахахах. Това ако беше Цацаров главния прокурор и се беше върнал на въдицата. Ахахахах. Смях. Утре може жена телефонна измамничка да си пробва късмета. Или деца телефонни измамници.
14
2
 
20
 
! Отговори
хм преди 5 години
И защо не изчакаха да видят, какво ще направи пенсионерката? Ако погледне вътре да види какво има и разбере, че няма пари - ще им звънне да каже - значи е в схемата. Ако не погледне - могат да я проследят да видят къде ще ги остави и на кой ще ги даде. Ама явно и полицията не е много уверена, че може да се справи със следенето на 80 годишна жена.
13
1
 
2
 
! Отговори
GEORGI NIKOLOV преди 5 години
No stresyt ot tezi gluposti si ostava za nasha smetka.Kolko hora sa poluchili infark zaradi tezi izrudi.Da izmryt vsichkite koito se gavrqt s jivotabna horata...Iskrenno im go pojelavam!
12
0
 
33
 
! Отговори
Св преди 5 години
Ей съсипаха ги тия гнусни ... възрастните хора. Доверчиви, живяли в спокойни времена, не стига че ги изтискаха по всякакъв начин, включително откраднаха и пенсиите им чрез помощи и ТЕЛКове привилегии ами сега и тоя тормоз, кой знае как са принудили жената ... Думи вече нямам. Това и животните не правят, продават и собствените си деца ...
11
3
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Защото толкова им е акъла.
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само това оставаше,и прокурора да се хване на въдицата.Тогава щяхме да станем за смях в цял свят.
9
0
 
17
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
В Германия също мамят по същата схема. Досега са заловили разни турци, които вършат такива измами. Немската полиция организира инфирмационна кампания на места, където се минават много хора. Включително с отпечатване на информация върху книжни кесии за хлебни изделия.
8
4
 
30
 
! Отговори
Екшънмен преди 5 години
Голям екшън ще да е било - отряд Кобра е гонил бабата из цяла Варна.
7
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
моля да разясните на ДЕМЕНТНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ,че полицията въобще не я е грижа за тях за да им се обажда по телефоните за да ги спасява от каквото и да е...
6
1
 
33
 
! Отговори
беден пенсионер преди 5 години
Предлагам, МВР да задължи своите служители квартални полицаи, да направят посещения във всеки блок в квартала си и на среща с всички живущи да им се обясни на тези богати пенсионери, че няма такава занятие "ПОМОЩ НА ПОЛИЦИЯТА" за залавяне на тефонни измамници с участие на гражданите!!! НЯМА!
5
0
 
21
 
! Отговори
Не съм експерт, но.. преди 5 години
Хах, бабата да му мисли... ченгетата свга ще пооправят малко статистиката, а останалия анонимен извършител следващия път ще успее...
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Взаимно са се измамили. Няма белязани пари, не светят като Иванчева.
3
1
 
13
 
! Отговори
Жаборан преди 5 години
79 годишните са най опасни!Тях затвора не ги плаши, в най добрия случай ще се споменат между 2-3 инстанция
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в същият ден и на моите родители са се обаждали по същият начин и пак заплахи и т.н....и са се представяли от общинска полиция
1
1
 
49
 
! Отговори
Защо, защо, защо бе преди 5 години
Защо не проследиха бабата, да хванат по голямата риба?