Полицията задържа 33-годишен лихвар в Шуменско

Иззети са ключове от коли, компютри, банкови и лични карти, пари
21 фев 2019 19:23, Анисия Иванова
9
Полицията задържа 33-годишен лихвар в Шуменско
Снимка: МВР

Полицаи от Шумен пресякоха незаконна лихварска дейност. Работата по случая започнала след получен сигнал за извършване на незаконни банкови сделки от жител на село Лятно, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В ранните сутрешни часове вчера служители от сектора са претърсили имот, обитаван от 33-годишен жител – син на кмета на Лятно.

Намерени и иззети са 31 банкови карти, собственост на различни лица, писма от банки с посочени пин кодове на банкови карти, 11 чужди документи за самоличност (лични карти), нотариални актове на имоти, "запис на заповеди", договори между които и 22 ипотечни, три тефтера с вписани имена на лица и различни суми, извлечения от банкови транзакции. 

В имота са намерени още множество чужди предмети, вещи и документи. Иззети са ключове за 27 моторни превозни средства, в дворно място към имота на 33-годишния са открити четири мотопеда, три мотоциклета и пет моторни превозни средства различни марки и модели, също чужда собственост. 

В къщата са намерени седем преносими компютъра, 13 мобилни апарати, 19 свидетелства са регистрации за моторни превозни средства – 17 от тях български, две с немска регистрация. Иззети са множество златни накити - пръстени, обеци, гривни и синджири, сумата от 28 920 лева и 500 паунда.

Разпитани са свидетели, някои от тях пред съдия в Окръжен съд - Шумен. Съпричастност на бащата – кмет на село Лятно, не е установена, съобщиха от полицията. По записана в тефтерите информация 33-годишният мъж се е занимавал с незаконно лихварство от 2013 г., но никога не е употребявал силови методи.

Открити и иззети са четири броя газови пистолети, 51 патрона с различен калибър (22, 25, 7,62 х54 и 9х19). Разпитани са свидетели, някои от тях пред съдия в Окръжен съд- Шумен. 33-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Работата по разследването на престъплението продължава под ръководството на окръжната прокуратура в Шумен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
1
 
! Отговори
АмджъкСикен преди 5 години
До Анонимен 6Какви са тези турци в буллгаристанската котчина бря, амджък?? Налей всичко що е расло и пасло в балканската кеннефистанска котчина буллгаристан са българи бря, амджък?
4
5
 
0
 
! Отговори
Поп Ястреб Ходжа преди 5 години
Лихварството е най-големият и покварен грях! Затова в нашите шериатски закони се предвижда бавна и мъчителна смърт за всеки лихвар! Иншаллах, като възстановим Халифата и наложим шериата, начело на списъка ще са банкерите и застрахователите, плътно зад тях следвани от адвокатите и запорните агенти!
3
1
 
9
 
! Отговори
Темидчо преди 5 години
Въпроса е след колко дни ще пуснат човека да си поднови бизнеса
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
банките кога
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за съжаление те се знаят всички лихвари в градовете , всички си работят не законно но никой не ги закача , тоя явно някой му е имал зъб и за това са го закопчали