След година в космоса: Как се променят биологичните процеси в тялото?

Проучване на НАСА сравни ДНК-то на близнаци
21 фев 2019 11:52, Красимир Ангелов
22

Продължителният престой в космоса води до промяна в някои човешки гени, сочат резултатите от уникално проучване на НАСА, представено преди броени дни.

Марк и Скот Кели са братя близнаци и астронавти. По време на последната мисия на Скот, Марк остана на Земята. А учените решиха да изследват и сравнят техните ДНК. Още тогава разкриха, че в космоса биологичните процеси в тялото на единия са се променили спрямо тeзи на другия, разказва историята им телевизия Bulgaria ON AIR.

Сега резултатите сочат и друго - след 340 дни в безтегловност имунната система на Скот е станала свръхактивна. Промените са настъпили не в самата ДНК, а в т.нар. генна експресия – начинът, по който гените се "включват" и "изключват" и съответно увеличават или намаляват производството на протеини.

Имунната система на Скот Кели е останала "нащрек" цели 6 месеца след прибирането му на Земята, след което се е върнала към нормалния си ритъм.

Все още учените не могат да заключат дали тези промени са за добро или за лошо. От НАСА смятат да продължат с проучването.  А самият Скот, който след няколко дни навършва 55 години, твърди, че въпреки физическите трудности е готов да тръгне и към Марс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ФутурологЗемята не е планетар а лаборатория имплантирана в Слънчевата система в древността извънземните от планетат Атлантида са донесли някакви неща тука фосили и подобнил Както днес Китай носят растения Луната Впоследствие на планетата Атлантида избухва ядрена война и оставаме сами в Слънчевата система.
13
3
 
8
 
! Отговори
Футуролог-Гербер-Ге. преди 5 години
Аз съм платен *** на партия ГРОБ, с вожд Боко Тиквата, бодигард на Тато, Симеон и соло ташък на ген. Любен Гоцев. Плащат ми по 1 стотинка на всеки 3 коментара, но съм доволен , защото не ставам за нищо освен да разпространявам лъжи и пропаганда срещу евтино заплащане!
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14Ти да не си далтонист бе или си само 80 % -нтен.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Футуролог 11Нищо не знаеш. Просто дращиш. Марс бил червен...ха ха ха ... Марс е червеникова-кафяв, а "червен" е наречен от поетите.
10
2
 
5
 
! Отговори
Стар Трек преди 5 години
На Оскарите да викат и актьорите от НАСА !
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ФутурологМарс не е Червен, а и Земята не е Синя. Въздуха е син заради азота в него, а водата го отразява. Водата иначе си е безцветна. Освен това повечето неща са Зелени кога е лятно време, а планините сиво-черни или кафеви щото е камъняк. Имаме и много големи Жълти пустини. Имаме си и Бели полярни шапки.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ФутурологМинусите са защото се опитваш да се правиш на ужим много умен манипулатор и си играеш с червено и синьо и се правиш на ударен.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В по-малко от 10 коментара са преминали неверващ в НАСА, антируски бълвоч, представител на езотериката и един, който се е изказал по темата и е написал собствено мнение. Очакваме плоскоземния за да е пълна картината.
6
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само за обикновените граждани учените доказватдействието и бездействието на дадени неща в миналото са ги наричали сатанински ритуали. Един от анунаките на име Луцифер открадва кристала за да придобие пълна власт над планетата и през целия си живот той се бори срещу последователите на Боговете затова там където има древни реликви и храмове на старите богове праща терористи за да ги разрушат като в Сирия.
5
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вечните врагове, на Земята и нейните обитатели анунаките и нефелимите завладяли важен кристал, контролиращ планетата, промениха измерението и времето на Земята. Вибрациите на планетата се променили и светът станал груб и материален. Боговете повече не можели да живеят на тази планета и се пренеси в Шамбала - паралелен свят.
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не бяха руските ракети, щяха да видят космоса през крив телескоп.
3
2
 
6
 
! Отговори
Х-бозон преди 5 години
Путин е виновен, че когато седиш една година почти неподвижен в една ракета при постоянна температура без да си изложен на външни фактори имунната ти система се променя. А за да е правилен експеримента не трябва ли вторият близнак да е заключен в една ракета на земята при постоянна температура без да е изложен на външни фактори.
2
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименРуски свни, като не можете да направите нищо,поне не оплювайте чуждите постижения!
1
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАСА ползва хора за опитни зайчета и ги държи в космоса за по 1 година затворени без да знае дали няма да пукнат там. НАСА се управлява от някой д-р Менгеле.