Уругвайски кошмар за Юве! Атлетико би с 2:0 в Мадрид

Манчестър Сити със зреличен обрат като гост на Шалке
Обновена: 21 фев 2019 08:48 | 21 фев 2019 08:47, Красимир Ангелов
6
Уругвайски кошмар за Юве! Атлетико би с 2:0 в Мадрид
Снимка: БТА

Атлетико Мадрид победи с 2:0 Ювентус в първи 1/8-финален мач от Шампионската лига. Головете за домакините вкараха централните защитници от Уругвай Хосе Хименес и Диего Годин в заключителните минути на сблъсъка.

Първото полувреме на "Уанда Метрополитано" беше равностойно и интересните моменти пред двете врати дойдоха след статични положения и далечни удар. В един момент се наложи и намесата на ВАР, след като главният съдия Феликс Цвайер отсъди дузпа за испанците, но нарушението беше извън наказателното поле.

Кристиано Роналдо пък беше бурно освиркван при всяко докосване на топката и отвърна на публиката. Той й показа пет пръста, с което намекна, че толкова пъти е печелил Златната топка.

През втората част Атлетико беше много по-добър на терена и пропусна два отлични шанса да открие резултата. В 70-ата гол на резервата Алваро Мората беше отменен след ВАР. По-късно испанците все пак поведоха чрез Хосе Хименес, който се разписа след асистенция на Мората. След това и Годин беше точен за крайното 2:0!

Така "дюшекчиите" взеха отлична преднина преди реванша, който ще се състои на 12 март в Торино.

В другия мач от снощи Манчестър Сити постигна драматична победа с 3:2 в Гелзенкирхен срещу Шалке и е в отлична позиция да продължи на 1/4финалите в Шампионската лига. Двубоят предложи много драма, голове, червен картон и намеси на ВАР, преди в крайна сметка да завърши с късен успех за "гражданите", които стигнаха до триумфа с човек по-малко.

Англичаните поведоха в средата на първото полувреме, но още до почивката германците обърнаха с голове от дузпи, а след почивката получиха и числено предимство, но и това не им помогна.

Сити не се отказа да търси успеха и с голове в последните минути успя да стигне до обрата, което до голяма степен и предрешава крайния победител.

Всички новини и реакции след мачовете от Шампионската лига четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
12
 
1
 
! Отговори
Arsenal преди 5 години
Юве ще ги смачка на реванша.Съдията позволи много твърда игра.Счупиха краката на Роналдо,а рефера дори и фал не даваше.
4
2
 
5
 
! Отговори
sport преди 5 години
До АнонименНе е само един Роналдо, но те са в криза от около 3 месеца. Срещу Фрозиноне уж намериха себе си, въпреки ранга на отбора се усети, че има сплотеност, че има екипност. Вчера за пореден път демонстрираха липса на концентрация. Вижда се, че от BBC останаха само двама, които малко или много лежат на стари лаври. Да си го признаем, не са този бетон, който бяха преди години. Неадекватната халфова линия и липсата на пространства за Дибала и Роналдо допринесоха за този резултат.
3
3
 
6
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
Хм,на мен ми се стори,че Ювентос бяха малко уплашени -що ли, и заиграха след като резултата стана 2:0.Уплашени ли бяха от твърдата и понякога груба игра на Атлетико или "толкова си можат" ,ще разберем в Торино.Като цяло Атлетико стоеше много добре на терена с тяхната твърда игра и на моменти *** игра,но бяха по-добрите.Не ми хареса поведението на Симоне при първият гол-разбирам напрежение,но неговото поведение е за наказание и от УЕФА трябва да последва наказание,ако са честни.
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слаб Юве само с един Роналдо ,ама ако не вкара ето какво става. Не изключвам обрат на реванша,но с Атлетико е почти невъзможно .Все пак нищо не се знае .
1
7
 
6
 
! Отговори
Сп???нс преди 5 години
Само така, преди 2 месеца сложих 5 евра , че ще вземат шампионската. Хайде пиленца, че на батко му се пие една бира за ваша сметка