Венецуелският президент Мадуро затвори границата с Бразилия

Опозицията пък опитва да вкара хуманитарна помощ от съседни държави
21 фев 2019 20:38,
31
Венецуелският президент Мадуро затвори границата с Бразилия
Снимка: БТА

Венецуелският президент Николас Мадуро нареди да бъде затворена границата с Бразилия, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Още по темата

Това става в момент, когато лидери на опозицията планират да вкарат в страната хуманитарна помощ от съседни държави.

Мадуро заяви днес по държавната телевизия, че обмисля и затваряне на границата с Колумбия.

Автоколона с привърженици на венецуелската опозиция потегли днес от Каракас към колумбийската граница, за да получи чуждестранна хуманитарна помощ. В колоната са опозиционният лидер Хуан Гуайдо и около 80 депутати, предаде Ройтерс.

На излизане от венецуелската столица покрай магистралата се бяха събрали много хора с венецуелски знамена, които изразяваха подкрепата си за участниците в акцията. На излизане от центъра на Каракас възникна малък проблем - Националната гвардия направи опит да спре камионите и автобусите от колоната, но после ги пропусна, предаде ТАСС.

Очакваше се на тръгване пред журналистите да говори Гуайдо, но това не се случи. Пред представителите на медиите изказване направи опозиционният депутат Едгар Самбрано, който заяви, че населението на Венецуела ще спечели от пристигането на хуманитарната помощ.

Планирано е колоната да пътува до граничния пункт в района на колумбийски град Кукута. Пътят дотам е около 12 часа.

По-рано реди това Гуайдо беше заявил, че опозицията ще направи всичко необходимо за доставяне на хуманитарна помощ във Венецуела на 23 февруари.

В интервю за телевизионния канал Ен Би Си нюз американският държавен секретар Майк Помпейо заяви, че въпреки съпротивата на президента Николас Мадуро САЩ няма да се откажат от намерението си да доставят хуманитарна помощ на Венецуела в края на седмицата, предаде ДПА.

Според Мадуро пък Венецуела няма нужда от помощи и заявява, че целта всъщност е да бъде подкопано управлението му и той да бъде свален.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
xamerikanec da ti pomogne - me4eshka pomosh: ei na pomognaga na balgaria za demokracia i prava - sega vizdame vsi4ki kolko sme dobrei spokoini -ot 9 milona darzava sega sme 6 milono - amiata -bez komentar -razggraden dvor sme sega - tragnaxa bezanci da vlizat v balgaria nie ne mozem gi sprem - ne dai boze -da tragne armia s oryzie v raka: abe taka ni pomognaga amerikancite 4e 100 godini shte ni triabvat da se vastonovim pak.
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 24 името на Мадуро няма да коментирам щото майка му можеше и нещо друго да измисли.Това сега на шега де сега сериозно.Краварската помощ си прав какво е те така преди една помощ в Афганистан доставиха уж храна а отдолу М 16 за преврата но това беше такъв резил.Щото а Афганистан и около него всички са с АК47, и никъде не се пробзвежда м 16 и целия свят като видя афганистански муджахудини с американски пушки умря да се хили.Това краваря е тъпо създание и преврат като хората не знае как.
22
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като чуя името Мадуро се сещам за една рима.
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ааааа, венецуелският президент Мадуро...Ха ха ха!Сменихте риториката!! Нали уж бяхме признали Гуадо по заръка на началниците? Къф е тоя президент Мадуро???
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съобщават, че се очаква подла провокация при предаването на пиндостанската хуманитарна помощ на 23.02.19 г. на границата м/у Венецуела и Колумбия.
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работите на Гуайдо яко зациклиха. Вече два месеца нищо не става. Не му помогна и това, че Борисов го призна за президент.Въобще работите на Гуаюдо са мунти.
18
3
 
3
 
! Отговори
панчо преди 5 години
3-та мускетари русия китай и америка в момента са силно обезпокоени за кинтите сикойто извади по силни карти ще спечелижалкото е че големите кинти от черното злато не се разпределят сред народа по социалистически а потъват лошо режисирани от управляващите
17
6
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
тръмп е дарил 1 млрд от личното си богатство за храни и друга помощ а сега путин ще го надцака с 2 млрд
16
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 16Престанете да се правите на ударени. Нищо не може да купи Венецуела с петрол. Всичко е продадено на зелено още преди да е добит петрола. Единственият който все още плаща по блокираните сметки на венецуелската петролна компания са САЩ. Китай е предоставил многомилиардни кредити които се изплащат с петрол а кредитите отдавна са окрадени и изядени. В същото време добива на петрол спада с всеки изминал месец в момента е на 1/3 от това което е било преди 10 години.
15
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
наистина странно,в една от най-богатите на петрол държави да настояват да вкарват хуманитарна помощ,вместо да им позволят да си я купят с петрол,защо просто не им позволят да си продават нефта и да съществуват нормално.Тази страна може да си го позволи,насила я унищожават и насила после вкарват помощ уж.Янките са ми 100% подозрителни,не помагат а унищожават,създават хаос и ловят риба в мътната вода.Където са се намесили само смърт и хаос има, а се изкарват добри и помагащи-едва ли
14
6
 
26
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Мадуро обяви преди 2 години че Парите от Петрола на Венецуела отиват в Частни Сметки на САЩ Депутати .Подкрепям Мадуро и Народа на Венецуела - Контабандистите на Петрол да се съдят и да ги вкарат в Тяхното Белене
13
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе то от месец все е пътник. Обиколи земята този пътник и все си е на власт.
12
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КИТАЙ И РУСИЯ СА ЗАД МАДУРО.А РАБОТИТЕ НА ГУАЙДО НЕЩО ЗАЦИКЛИ, ДВА МЕСЕЦА НИЩО НЕ СЕ ПРИ4ДВИЖВА.
11
14
 
9
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
знаейки ква хуманитарна пристигаше в донбас, кацапнята добре е научила мъдуро
10
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
няма да могат да свалят мадуро , има няколко държави който го подкрепят , а на чело са руснаците, янките трябва да се замислят сериозно за това
9
5
 
47
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 5 години
Наистина има вероятност "хуманитарната помощ" всъщност да е оръжия за местните "борци за демокрация". Позната тактика на янките.
8
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те и на кюрдите носеха хуманитарна помощ (конвенционални оръжия) 30 000 тира но Турция ги размаза за нула време дано и Мадуро успее.
7
0
 
11
 
! Отговори
до4 преди 5 години
евала пич, чудесно се вписваш в профила плюещ, от първа ръка
6
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
защо парите на венецуела са блокирани а искат да им вкарат хуманитарна помощ , един път ги ограбват и втори път искат да си сложат пионка за управляващ , а хуманитарната помощ не е толкова хуманитарна,няколко държави писаха че в камионите има друго а не храна
5
44
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мадуро вече е за бесилото. Такова нещо няма как да се прости