Бронираният влак на Ким Чен Ун пристигна в Китай

Пътуването на лидера на КНДР – в пълна секретност
23 фев 2019 18:18, Красимир Ангелов
30
Бронираният влак на Ким Чен Ун пристигна в Китай

Специалният влак, с който пътува севернокорейският лидер Ким Чен Ун, е навлязъл на китайска територия, пресичайки моста на граничната река Ялу между двете страни, съобщи южнокорейската агенция Йонхап, цитирана от Франс прес.

Още по темата
По-рано днес дипломатически източник в Пхенян съобщи, че влакът, с който Ким Чен-ун пътува за виетнамската столица Ханой за втората си среща на върха с американския президент Доналд Тръмп, е потеглил от централната гара в Пхенян. Дългото 4500-километрово пътуване през цял Китай до Виетнам ще отнеме около 48 часа.

Срещата Ким-Тръмп в Ханой според официалното съобщение на САЩ, ще се състои на 27-28 февруари. Корейският лидер, подобно на неговите предшественици - дядо му и баща му, рядко пътува със самолет.

Очаква се влакът да пристигне в Пекин около 10 ч утре сутринта. Десетки автомобили на китайските сили за сигурност са блокирали шосетата около гарата в Дандун преди преминаването на влака, предаде Йонхап.

Междувременно виетнамските власти обявиха безпрецедентна забрана за движение покрай вероятното трасе, по което Ким Чен Ун ще пристигне следващата седмица по виетнамска територия в Ханой, предаде АП. Забраната се отнася за цялата 170-километрова магистрала номер едно от границата с Китай до Ханой.

Според агенцията това съобщение предполага, че след като пресече виетнамската граница, Ким Чен УН ще слезе от влака и ще продължи към Ханой с кола.

По-рано днес Виетнам съобщи, че Ким ще направи "официално приятелско посещение" в страната през "следващите дни", без да посочи дати. Севернокорейските медии все още не са съобщили за отпътуването на лидера на страната, нито пък за предстоящата му среща с президента на САЩ, отбелязва Йонхап.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човекът си пътува както си му е удобно. Пък и може ново бебе да си направи докато пътува. Вие инак си пишете, не му пречите:))
21
2
 
2
 
! Отговори
... преди 5 години
Що за глупост ? Влакове , коли, километри, охрани... два дена път с камили...Само *** може да си го позволи.
20
3
 
10
 
! Отговори
:) преди 5 години
Влакът на Кимчо се движи с максимална скорост от около 90 км/ч, понеже е тежко брониран и няма как да развие повече. 4500 километра за 48 часа...
19
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съвсем нормално е да пътува с брониран влак - на краварите не може да се вярва !
18
6
 
7
 
! Отговори
хахахаха преди 5 години
Снимката е от централна гара .
17
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е то целият филм е заради севернокорейците. На Запад всичко се знае, има медии всичко се чопли. Но в Северна Корея дето всички медии са на комунистите новината ще се съобщава така сякаш кой знае какво е станало, империалистите няма да знаят тайният маршрут за да не му уцелят на тоя ръждясалият влак от самолет.
16
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя влак е същият като комунистическите влакове в НРБ едно време. Голяма мизерия.
15
6
 
26
 
! Отговори
Старият машинист преди 5 години
Как Л. Брежнев пристигна в Банкя с влак.На гарата в Русе го чакаха два дизелови локомотива серия 04. Колегата, който е карал влака каза, че в кабината са се качили двама цивилни с автомати.Покрай линията от Русе до София през 100 метра са се редували отрядник, милиционер. Пред тунелите е имало войници с автомати.Влакът не е спрял никъде до гара София, където го чака Живков, за да се целунат уста в уста.Докато се двамата си близали лигите, локомотивите маневрирали за да откарат влака в Банкя.
14
8
 
21
 
! Отговори
Рашко преди 5 години
Очаква се колоната във Витнам да води лейтанант Грюбер с малкия си танк...
13
3
 
11
 
! Отговори
batmario преди 5 години
сметнах че влака трябва да се движи с 94 км/ч за да е вярно написаното.като гледам влака от снимката...???
12
5
 
3
 
! Отговори
СВОБОДЕН преди 5 години
До А междувременноСМИСЪЛА НА ВСИЧКО Е = 64
11
6
 
13
 
! Отговори
Snorky преди 5 години
Нормалните хора пътуват със самолети ама той щом е решил да пътува 2 дни кои сме ние да го съдим.
10
1
 
16
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Още от времето на дядо му Северно Корейските лидери пътуват с брониран влак.Като в същия влак Бащата на УН, Ким Чен Ир получи Инфаркт през 2011 г. връщайки се от Китай.
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не позна ще видим поредица постове от в Twitter как е успял да победи корейчето, ***.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той Тръмпа ще обяви по СНН къде ще каца-Хонолулу, Гуам, Ханой
7
2
 
32
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
щом е в пълна секретност ние защо знаем?
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Верно и понеже Рижавият е "бестрашен"ще отиде пеш без охрана!
5
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шубето е голем страх.
4
3
 
6
 
! Отговори
до 2 преди 5 години
блянове.
3
5
 
39
 
! Отговори
А междувременно преди 5 години
Потънахме в някаква бясна надпревара - за новия модел кола, шампоан, дрехи, обзавеждане и какво ли още не - дори не забелязваме, че се самозаробихме в името на неща, които умишлено се произвеждат все по-некачествени и по- некачествени, за да ни принуждават непрекъснато да ги ремонтираме или подменяме и да не ни остава никакво време да се замислим - какъв е смисълът на всичко това?