Дезертиране или спасение? Войници от Венецуела избягаха в Колумбия

По границата избухнаха сблъсъци
Обновена: 23 фев 2019 19:53 | 23 фев 2019 19:50, Красимир Ангелов
138
Дезертиране или спасение? Войници от Венецуела избягаха в Колумбия
Снимка: Reuters

Четирима венецуелски войници, охраняващи границата с Колумбия, дезертираха днес, а армията влезе в сблъсък с хора, настояващи да бъде допусната хуманитарна помощ в обхванатата от криза Венецуела, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо казва, че стотици хиляди хора в страната спешно се нуждаят от храна и лекарства, а президентът Николас Мадуро твърди, че хуманитарната операция е американски заговор за свалянето му от власт.

Трима от дезертиралите войници прекосиха моста "Симон Боливар", който свързва Венецуела с Колумбия, заяви говорител на колумбийските миграционни власти. Съобщава се, че войниците са използвали два танка, за да съборят гранична стена, при което е пострадал поне един човек. После четвърти войник се е предал на друг граничен мост, каза говорителят.

На границата войници влязоха в сблъсък с хора, чакащи пристигането на хуманитарната помощ и използваха срещу тях сълзотворен газ. Във венецуелския град Урена, на границата с Колумбия, хора хвърляха камъни по войниците, а голяма тълпа протестираше в подкрепа на хуманитарната помощ. Телевизия CNN съобщи, че са били чути изстрели, а някои хора са били ранени от гумени куршуми.

Предвижда се колумбийският президент Иван Дуке официално да постави началото на хуманитарните доставки, като предаде помощи на Гуайдо, когото десетки страни признават за временен президент на Венецуела.

Събитието трябва да се състои в колумбийския граничен град Кукута, в който са разположени около 600 тона храни, лекарства и санитарни принадлежности, идващи главно от САЩ.
Не е ясно как помощта ще бъде доставена, след като Венецуела затвори три гранични моста. Четвърти мост беше блокиран по-рано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
2
 
! Отговори
Квазимодо преди 5 години
ЦРУ+Черноборсаджиите+Картелите
100
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Mадуро го избраха демократично .... в Русия
99
5
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
САЩ ПОБЕДИ КУБА С "ИКОНОМИЧЕСКО-ФИНАНСОВАТА " СИ "БЛОКАДА " САНКЦИОСАНЦИОНЕРИТЕ -ЦИОНИСТО-СЕМИТИ -ОТ ЗГАЩЕНИТЕ ОТ ЕВРЕИ САЩ !?!?!?
98
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъката ще е голяма стойли Мадуро на власт. Първо със заграбените инструменти , машини, техника , които са собственост на частни фирми от ЕС , UK. Япония, САЩ и др. Няма кой да работи. Без храна оцеляването е невъзможно. Да му помагат от Москва също е трудно. Защото да увисне, като воденичен камък на Русия ще я повлече и нея.Общо взето става жестоко за "мадуристите" ако ги няма " путлеристите".
97
3
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Гуайдо е дезертирал в Колумбия заедно с четирите верни на каузата му войника. Навреме спаси кожата защото знае, че остане ли го очаква дълготраен престой в хотел "Пандиз палас".
96
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мадуро мори народа като ПутинПариците досега на Венецуела им ги прибира Кремлин НЕ Е САЩ.Предложиха му на Мадуро избори ама той не ще...
95
6
 
6
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ЦРУ ГОВНАЙДО / ОТ КОТИЛОТО НА ЦИПРАС И ЗАЕВ/ ЗАЯВЯВАШЕ ,ЧЕ 1МИЛИОН ДОБРОВОЛЦИ ЩЕ ОТИДА И ЩЕ ВЗЕМАТ" ПОМОЩТА" ОТ САЩ !!! ЗНАЕ ЛИ ЦРУ ГОВНАЙДО ,КАКВО И КАК НЕМСКАТА АРМИЯ Е ПРЕДЛАГАЛА НА БЛОКИРАНИЯ ЛЕНИНГРАД-САНКТ ПЕТЕРБУРГ -ПОВЕЧЕ ОТ 2 ГОДИНИ / ПРЕДИ ДА Я РАЗГРОМЯТ / !?!?!?!?
94
1
 
2
 
! Отговори
До 97 преди 5 години
Ще ти кажа да не се занимаваш с неща които не ги разбираш ;д И да не изпозлваш новинара все едно ти е стената във фб ;д Иначе прочети кой какви инвестиции има във Венецуела, защо виж малко история а у.
93
4
 
13
 
! Отговори
Българин преди 5 години
А останалите над милион, които останаха верни на законния президент? Аман от евтина западна пропаганда. Омръзна ни да гледаме американската политика на насаждане на братоубийствени войни.
92
5
 
5
 
! Отговори
Fool преди 5 години
До 95Трябва изобщо да нямаш сиво вещество ти тогава. Официално Роснефт и Рашка казаха, че спонсорират Венецуела с милиарди, сега ми е чудно какво ще кажеш.
91
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 94Веднага ще ти кажа няколко даже Афганистан, Ирак, Сирия, Либия сега и Венецуела ще я пъхнат демкрация ;д
90
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 93 Write-ите са готини хора там ;д Няма за какво да напрагаш сивото вещество ;д Чети чети ;д
89
6
 
14
 
! Отговори
seira преди 5 години
УВАЖАЕМИ АМЕРИКАНОФИЛИ,БИХТЕ ЛИ ПОСОЧИЛИ, ПОНЕ ЕДНА СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА, КОЯТО СЛЕД ВСВ, СЕ Е ВЪЗСТАНОВИЛА ИКОНОМИЧЕСКИ И ПОЛИТИЧЕСКИ, СЛЕД НАМЕСАТА НА САЩ И ЗАПАДНИТЕ ИМ СЪЮЗНИЦИ ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ Й РАБОТИ?!НЯМА ТАКАВА!!!МЕЖДУНАРОДНАТА ФИНАНСОВА ОЛИГАРХИЯ ИЗПОЛЗВА САЩ И СЪЮЗНИЦИТЕ МУ, КАТО ПРЯК "ИНСТРУМЕНТ" ("МАША"), ЗА НАЛАГАНЕ НА СОБСТВЕНОТО СИ ГОСПОДСТВО!!!В ИЗВЕСТЕН СМИСЪЛ, ГРАЖДАНИТЕ НА ТЕЗИ ДЪРЖАВИ, СА УПОТРЕБЕНИ, КАТО "МАТЕРИАЛ", ЗА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ!НИЩО ЛОШО ЗА АМЕРИКАНСКИЯ НАРОД!!!
88
10
 
4
 
! Отговори
Fool преди 5 години
До 91, АнонименТи преди да го пишеш тива направи ли си труда да провериш поне едно от твърденията? Понеже ОЧЕВАДНО не си, нека ти помогна - отиваш в гугъл и пишеш "pdvsa rosneft" след което почваш да гледаш тъпо и да четеш. Не САЩ а Рашка докараха Венецуела до просия. Ако падне Мадуро, Рашка потъва с милиарди долари от фалита PDVSA. Почваш малко да се интересуваш после и виждаш, че PDVSA затъват заради високата цена на добив на барел нефт. И следващия път преди да пишеш тъпотий, чети!!!
87
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако САЩ оставят на мира Венецуела, там ще настъпи рай. Те са по-богати с петрол от арабските шейхове и за разлика от арабите, не са в пустинята а в земен рай.Положението във Венецуела е такова още от времето, когато бяха директен протекторат на САЩ. Американския грабеж държи харата там на ръба на оцеляването вече поне 50 години.
86
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ откраднаха директно и по най-нагъл начин петролната компания на Венесуела, незаконно поставиха ново управление на същата - от свои хара и им конфискуваха авоарите, уж за да ги предоставят на Гуидо? Типично за тях.После се договориха с Англия, да конфискуват златото на Венесуела, което се съхраняваше в техни банки.От много години поддържат ембарго на всички стоки, които липсват в страната.И след като ги обраха до шушка, душат ги всекидневно, демонстративно им пращат 5 камиона с помощи???
85
6
 
16
 
! Отговори
Илия - Варна преди 5 години
Хуманитарна помощ ли??????? От Сащ, Какъв калибър е и с каква скорострелност?От Сащ само мърсотия може да им изпратят, а после ще ги одерат здраво. Нека почерпят опит от нашите тецове, колко кожи ни съдраха и колко още ще съдерат.За съжаление във всяка нация има родоотстъпници, които за няколко сребърника биха продали всичко .
84
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
4-*** души от милионна нация дезертирали и вече голямата бомбастична статия с много бла, бла, бла?!?....Няма да ме изненадате, ако и от шапата български войници в слабата ни армия в момента някъде има 4-*** дезертьора.Голямо чудо.
83
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демокрация на сила ;д Хуманитарна помощ на сила ;д Що не им вънрат милярдите ? хммм хммм ;д
82
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво пишете за Путин ;д Алкохолика Елцин за малко не се разпадна СССР. Демократите от Англия и САЩ много им помогнаха ;д Путин е този дето успя да ги запази и да въстранови загубите им от втората световна ... Последния му мандат ще е за живота в страната и хората. Тука какво е ? Кой се грижи за нещо въобще тука ? Младите бягат от тука старите остават ? И някви безмозъчни същества пишат глупосите си ;д