Времето в сряда – студено: На места дъжд, на други - сняг

Баба Марта обаче идва със слънце и пролетно време
26 фев 2019 15:00, Красимир Ангелов
5
Времето в сряда – студено: На места дъжд, на други - сняг
Снимка: БТА

Облачно и с валежи ще бъде времето в сряда, сочи прогнозата за времето на НИМХ.

На места ще има слаби валежи от дъжд, в планинските райони - от сняг. Ще духа умерен, в Източна България - временно силен, северен вятър, с който за кратко ще нахлуе малко по-студен въздух. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 3 и 2 градуса, а максималните - между 4 и 9 градуса, за София – 5. До вечерта обаче преваляванията ще спрат.

Над Черноморието облачността ще е значителна и на отделни места ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа предимно силен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 4 и 6 градуса. Температурата на морската вода е 5-6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще е предимно значителна и на места ще има превалявания от сняг. Ще духа силен, временно и бурен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2 градуса, на 2000 метра - около минус 8 градуса.

В четвъртък вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Облачността бързо ще намалее до слънчево време. Температурите ще се повишат и дневните в повечето места ще са между 9 и 14 градуса, а минималните - между минус 2 и 3 градуса.

Още по-топло ще бъде при идването на Баба Марта, като времето на 1 март ще бъде предимно слънчево и топло време с максимални температурите между 13 и 18 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
Добър вечер !Благодаря на всички синоптици за ежедневният труд , да бъдем информирани за времето . Желая на всички здраве !
4
3
 
0
 
! Отговори
до @ преди 5 години
Е, и...
3
0
 
3
 
! Отговори
@ преди 5 години
На снимката парк Бачиново , Благоевград .
2
0
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
До 1Не каэват обратното, защото не энаят кое е
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Попитали метеоролозите каква успеваемост имат при дългосрочните прогнози за времето. Амии, около двадесет процента имаме-отговорили те. Е, добре, защо не казвате обратното?