Тръмп и Ким се видяха и не се разбраха, споразумение няма

Белият дом: Двете страни ще се срещнат отново в бъдеще
Обновена: 28 фев 2019 09:46 | 28 фев 2019 09:46, Елка Василева
25
Тръмп и Ким се видяха и не се разбраха, споразумение няма
Ким Чен Ун и Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун не успяха да постигнат споразумение на срещата си в Ханой, но диалогът ще продължи, съобщи Белият дом в изявление, цитирано от Асошиейтед прес и ТАСС.

"Този път не беше постигнато никакво споразумение, но екипите на двамата президенти планират да продължат срещите в бъдеще", се посочва в изявлението.

Съобщава се, че кортежите на американския и на севернокорейския лидер са напуснали хотел „Метропол“, където са се състояли преговорите, а заключителната пресконференция на Тръмп е преместена за по-ранен час. За последните часове от двудневната среща на двамата лидери беше планирана церемония по подписване на споразумение, както и съвместен обяд.

Още по темата

На срещата на високо равнище между САЩ и Северна Корея са били обсъдени перспективите за ядрено разоръжаване на Корейския полуостров. Доналд Тръмп и Ким Чен Ун по-рано изразяваха оптимизъм за евентуално постигане на напредък по този въпрос. След новината за преждевременния край на срещата котировките на южнокорейските борси паднаха.

Срещата на Тръмп и Ким се състоя в столицата на Виетнам Ханой на 27 и 28 февруари. Първата среща на върха САЩ – КНДР се проведе на 12 юни 2018 г. На нея двете страни приеха съвместно изявление, в което се говореше за готовността на Северна Корея за пълна денуклеаризация. В отговор САЩ поеха задължение да дадат на Пхенян гаранции за сигурността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
И на мен ми се ходи на хапване и пийване във Виетнам за чужда сметка!
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И преди тази среща беше ясно, че по-голям напредък от сегашното статукво не е възможен !Димчо е кукла на конци в ръцете на Пекин и Кремъл или по-скоро - кучето на портала на далечния изток, чиято задача е да джафка по Америка, за да я дразни !
21
2
 
3
 
! Отговори
ДжО1984 преди 5 години
Ким да прати няколко ракети на Мадуро, бас държа че Гуайда освен, че няма да се върне във Венецуела, няма и да го вземат в САЩ.
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американците преговарят само когато нещо им пречи да действат силово. В случая ядрения арсенал на Корея. Изчезне ли ядреното оръжие - край на преговорите и начало на силовите действия.
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ядреното оръжие е единственото, което крепи Северна Корея. От момента, в който се откаже от него, до агресията срещу страната няма да мине и година. Така че преговорите и хвалебствията за великия лидер Ким са просто проба дали пък номерът няма да мине. Явно не мина. Не че Корея разполага с кой знае какъв арсенал, но показа, че има ракети достигащи до американска територия. Очевидно корейският отговор ще нанесе болезнени щети на американците. Затова се въздържат от действия.
18
9
 
5
 
! Отговори
опетков преди 5 години
Форумът на Днес е пълен със специалисти-международници. Чудно как не са в МВнР и да въртят световната политика на пръста си. Не мога да повярвам, че има ****и (трудно могат да се нарекат хора или личности) и то нарекли се "българи", които през 21 век могат да се възхищават на недораслото свинче и на неговата "политика" за унищожение на собствения народ.
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ким беше в тотална изолация, а глу.пакът Тръмп прави всичко по силите си да го легитимира. Не вярвам във възможността С. Корея да се откаже от ядреното си оръжие, това ще я направи уязвима и след такъв отказ сигурността й няма да струва и две стотинки. Ким просто иска да извлече от тези срещи максималното, за да върне страната си на международната политическа сцена като легитимен политически субект и го прави добре. Защо Тръмп е в тази игра? Сигурно от малоумие.
16
4
 
17
 
! Отговори
Партиен член преди 5 години
Светът се дели на, силни и слаби. С ядрени ракети, те са равни.
15
3
 
8
 
! Отговори
Кики преди 5 години
До ФактСеверна Корея може и да не се занимава със САЩ,но санкциите много бавят развитието на страната.Затова Ким търси изгодна сделка със САЩ.Мисля,че Ким е искрен да се разоражи,но явно иска много висока цена!...И с право! Едно от основните искания би могло да бъде да няма американци наоколо-изтегляне от Ю.Корея,а защо не и от Япония? Безопасността на страната е гарантирана от Китай!
14
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ахааа, ким е играч а не е наведен като нашите политически к...и
13
1
 
11
 
! Отговори
batmario преди 5 години
Целия филм с джджето е заради Китай...Янките са направили плътен обръч от военни бази около Китай...Чудя се защо?
12
5
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До АнонименЧленството в НАТО не носи само по себе си просперитет,а само пази от американски бомбардировки....
11
5
 
17
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Пределно ясно е,че в С.Корея нещата няма как да вървят по досегашния начин.Ким не е *** и много добре го знае.Освен това има примера на Китай,как страната може да се развива успешно,без да сваля гащите.Сега цялата интрига е как С.Корея да излезе на светло,без да се подчини на САЩ.Впрочем времето работи по-скоро за С.Корея,отколкото за САЩ.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много шум за нищо
9
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За народа на Сев. Корея е хиляди пъти по добре да са в НАТО, отколкото да са роби на тоя дебелак.
8
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Северна Корея само скелети останаха, само Ким е дебел, сега просят храни от ООН и Русия.
7
1
 
11
 
! Отговори
Кики преди 5 години
Въпрос към номер 6Ким знае какво иска Тръмп.Защо Ким ходи на срещите с Тръмп?
6
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как да се споразуемеят Тарамбуката иска да му проверява ядреното оръжие и да унищожи производствените мощности. Кой ще е този *** дето ще се съгласи милиарди да ги хвърли на сметището. Тарамбуката ако си мисли че северно корееца пасе трева и яде доматите с колците в голема грешка е. Та нали точно това оръжие го доведе тарамбуката до преговори иначе щеше да му вкара Демоникрация за нула време.
5
5
 
31
 
! Отговори
681 преди 5 години
Не хванаха декиш краварските комплименти: колко велик ръководител е Ким, какво прекрасно бъдеще ги чака... Е, не си свалиха гащите.
4
4
 
15
 
! Отговори
ЧЕ НА ТРЪМП преди 5 години
и жена му не му вярва, та цяла държава ще му повярва на лъжите