Три смъртоносни шамара заради... дрехи! Съпругът на Кремена: Няма какво да кажа!

Борислав Николов бе оставен в ареста за отнетия живот на съпругата си
87
Три смъртоносни шамара заради... дрехи! Съпругът на Кремена: Няма какво да кажа!
Борислав в съда. Снимка: Булфото

Варненският окръжен съд остави в ареста 41-годишния Борислав Николов, обвинен за убийството на съпругата си. Тялото на 40-годишната Кремена Николова бе открито на 25 февруари в апартамента, където съпрузите живеели под наем. Според обвинението причината за смъртта на жената е мозъчен оток, причинен от множество удари по главата.

А до тях се стигнало заради скандал за... дрехи! Според адвоката на обвиняемия Енчо Енчев - последвали три шамара, които обаче се оказали смъртоносни.

В хода на делото стана ясно, че Николов не е осъждан до момента. Но е бил многократно предупреждаван от полицията заради поредицата от жалбите на съпругата му за оказано домашно насилие. В единия от случаите Кремена дори се е освидетелствала, след като съпругът ѝ счупил носа с чиния при поредния скандал.

Още по темата
По време на съдебното заседание адвокат Енчев посочи, че двамата съпрузи се скарали по повод вземане на дрехи на Борислав от общото им жилище. Свидетели на скандала били хазяинът и хазяйката на двойката.

Събраните от обвинението гласни, писмени и веществени доказателства според съда водят до обоснованото предположение, че точно Борислав е извършил убийството на съпругата си Кремена.

Фаталната вечер

Двамата съпрузи пред развод се скарали за дрехи на Борислав. Преди да си тръгне, пребил жена си и я зарязал в жилището. Малко по-рано Борислав помолил майка си да му помогне за прибиране на вещите.

Извършената аутопсия показала, че причината за смъртта е масивен кръвоизлив в мозъка. Установени са множество кръвонасядания по кожата на лицето, различни области на гърба, горните и долни крайници, получени при удари със или върху твърди тъпи предмети.

Вчера служебният му защитник обаче заяви, че когато клиентът и майка му са си тръгнали от апартамента, Кремена не просто не е била в безпомощно състояние, а е била адекватна и на крака и реално авторството на деянието не е доказано.

Единствените думи, които Борислав изрече в съдебната зала, бяха: "Нямам какво да кажа".

Първоначално съседи твърдяха, че нищо не са чули, слабо познават двойката и дори нямали никакви предположения за домашното насилие над Кремена.

"Чувал съм скандалите им, но не съм очаквал да се стигне дотам. От съседи съм чувал, че я блъскал в стената, че я биел. Никой не ги познаваше добре, жената особено не излизаше много, но за скандалите им знае всеки. Месеци наред чувахме панаирите им", обясни пенсионер, който живее на IV етаж в блока на Николови, цитиран от "24 часа".

"Борислав беше болезнено ревнив. Ровеше в телефона ѝ, четеше съобщенията. Всички знаеха, че имат проблеми и затова се развеждаха”, разказа приятелка на Кремена.

Негови колеги пък твърдят, че той им се е оплаквал от нейна изневяра. Виждали го да идва издран на работа и дори споделял пред тях, че съпругата му има психични проблеми.

Според адвокат Енчо Енчев, влезлите в сила два дни след убийството промени в Наказателния кодекс, наказващи убийството при условията на домашно насилие, се ползват от прокуратурата, за да си прави реклама.

"Промените в Наказателния кодекс не засягат случая "Николов", защото законът предвижда в случая едно и също наказание – затвор между 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Смъртта, такава, каквато е изяснена, не настъпва веднага. Причината обаче е изяснена. Няма да коментирам упреците на адвокат Енчев, достатъчно е обществото да знае, че домашното насилие е неприемливо, недостойно, а вече престъпно от гледна точка на нашия законодател. Това не е реклама, това са факти. Авторството на деянието в конкретния случай предвид събраните доказателства е установено. Безспорно съществува презумпцията за невинност и окончателно авторството на деянието ще бъде установено след влязла в сила присъда", каза прокурор Радослав Лазаров.

Ако 41-годишният Борислав Николов бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода. Може да бъде осъден и на доживотен затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам част от коментарите, които оправдават убийство? Докато има такива като вас ще си останем в третия свят. Време е да загърбите крайно патриархалните си възгледи, защото така и ще възпитате и децата си. Ако някой пребие до смърт дъщеря ви, поради каквато и да е причина, едва ли бихте го оправдали.
71
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ако имам дъщеря и някой *** и посегне на момента си я прибирам в нас"Бааа луд ли си бе... Тамън се отърва от тоз баклук, ся ша си го зимаш.
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 68Е баш да си тръгне. Изрктай жената, ако е твоя къщата.
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Дали пък не го е провокирала?"Д беее.. Отиваш в съда Г "Ми прецапаш я, господине съийка, шот *** ядоса. Демек - т почна, видиш ли, д ми с аораа и яз и претрепах" Отиди, пробвай тази защита, виж докъде ще те докара :)
68
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много рев, много умни мисли, ама защо се коментира само колко я бил бил мъжът и? Я започнете оттам ЗАЩО е имало бой? Този мъж неандерталец ли е, а тя е била ангелче небесно? Дали пък не го е провокирала? Дали не го е предизвикала? Не отричайте, че има такива устати жени с отровен език, които с говорене са способни да нервират мъжете до толкова, че да стане това което е станало във Варна. Но откъде се е започнало? Коя е причината? В случая боят май е следствие?!
67
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а не е ли по-просто 15-20 дена да дават за нарушение на ограничителната заповед ?+ 1500-2000лв глоба ? като вземат да ги поуволняват мамините синчета и като вземат да не може да не изкара свидетелство за съдимост +(десетина хиляди за няколко нарушения) ? щото като се обърне каруцата....
66
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви три шамара, бе???Та, този у...род просто е пребил жената с каквото му попаднало под ръка, а след това, "за по сигурно" я е ритал като футболна топка!Виждаш, че съжителството е невъзможно - ами, стани и си тръгни като мъж, с достойнство, без обиди, грубост и насилие, дори и вината да не твоя!Ама, не! Бай *** трябва да задоволи егото си с грубо физическо насилие!
65
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези случай ще продължават докато държавата изчезне напълно а тя скоро ще изчезне причината за тези случай е и в двете страни
64
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 64 прав си само дето в училище удрят и ритат за нищо щото не те харесват или на шофьорите ако решиш да не им дадеш правилно предимство пак удрят и ритат за нищо
63
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жена наръга мъж с кухненски нож.Инцидента е станал вчера вечерта в Русенско.И по подразбиране пак мъжът е насилника, нали?
62
25
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Никой не бие просто така за нема нищо.Той моряк носил е пари тя си е развявала п----а затова не се е развеждала дори със счупен нос после баламата разбрал за изневерите и те така
61
3
 
16
 
! Отговори
от мъж преди 5 години
А бе кой *** слага минуси на коментар 58?!?? Явно наистина има много компелксари, дето е така, след работа, пошляпват половинката, а? Откачалки!
60
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жените искат мъжа да е мутра и акъла му да е колкото бобено зърно да е дебел,гологлав татуиран да има пари да ходи с него по разни Бахами,Доминикани и тнт да и подарява джипове,апартаменти,къщи.защото жените са татуирани ,силиконови ,извенеряващи, златотърсачки.Подминават безработните и работещи на малка заплата нормални слаби млади свестни мъже но после ,защо ги убиват мутрите.Те си ги търсят сами ако си търсеха мъжете без връзки нямаше да се оплакват,те гледат само парите ама после се оплакват
59
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жените преди да станат на 18 са правили секс с поне 100 мъже,а мъжете и на 50 и на 100 с 0 ла жени,защото не са връзари и са безработни и бездомни.Жените се хващат с 150 200 кг борци,мутри,олигарси за пари, не се хващатс слаби безработни или работещи на 500 700 лв заплата мъже.Не съм прочел статия в която да пише учител,лекар и тнт ,човек с нормална работа да е убил жена си нов инаги са гологлави и татуирани а ижените са татуирани и изверяващи силиконови златотърсачки така,че тя езнаеласкойе
58
9
 
10
 
! Отговори
Истамбулко Конвециев преди 5 години
Но моля ви се...това са типично православни ценности...да шамаросаш жена си или детето си. Тия гейове и кравари от европата и от ФАЩ искат да ни отнемат най-скъпото - православието. Долу Истамбулската Конвенция!
57
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Била пометнала защото пиела. Дали? Или тоя я е пребивал и бременна и за това е загубила бебето. Май това с пиенето е обяснения за наивници.
56
3
 
38
 
! Отговори
затвор за син и мами преди 5 години
"домашното насилие е неприемливо, недостойно, а вече престъпно от гледна точка на нашия законодател"... Е това, "престъпно", си го набийте в *** кратуни, всички насилници, независимо от пола! Посегнеш ли, затвор! Това е! Комплексари има и сред двата пола! Пълно с психопати, братче! Маминка и тя в затвора за съучастие!
55
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
3 шамара, а? Ама да не са "случайно" с бухалка тия леки шамарчета? Жената е пребита брутално, а тоя твърди, че само лекички я шамаросал колкото да се опомни! Е...ти ***!
54
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 53Ако те биеха ежедневно щеше да се изнесеш, нямаше да си търпиш, че и да спиш с тоя мъж и дете да му правиш! Ако имам дъщеря и някой *** и посегне на момента си я прибирам в нас . Нейната майка е звъннала в полицията, сиреч знаела е че оня я бие и се е притеснила да не е прекалил тоя път. Що не си е прибрала дъщерята?! Много странни неща има с тая история.
53
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моите скъпи съседчета са същите. Бабичката до мен е идвала да ми се кара, че се пускал казана на тоалетната след 10 вечерта и много я притеснявало това, а когато ми разбиха апартамента- нищо не била чула. Хората тук са зли и страхливи, емигрирайте.