Грим, цветни костюми... Започна прочутият карнавал в Рио с улични шествия

Това шествие е акт на съпротива срещу властите, каза участничка
2 мар 2019 19:31,
6

Снимка: Reuters

Прочутият карнавал в Рио де Жанейро, който е най-пищният в света, започна с улични шествия, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

В едно от традиционните улични тържества участниците пееха песен, озаглавена "Синьо или розово, това е едно и също". Текстът й е свързан с изявление на бразилската министърка по въпросите на жените, семейството и човешките права Дамарис Алвис, която след назначаването си каза, че в Бразилия започва нова епоха - момчетата носят синьо, а момичетата - розово.

"Това шествие е акт на съпротива срещу властите", увери Моника Мачадо, която свири на ударни инструменти и перкусия в банда.

Редица костюми на участници в шествия са свързани с корупционни скандали. Студентът Винисиус Алвис бе облечен от главата до петите в оранжево, като на главата си носеше лента, украсена с фалшиви банкноти и резени портокал.

"Карнавалът е момент на протест и позволява да изразиш мнението си без лимити", отбеляза 57-годишният Маркос Мариньо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От снимките ми изглежда, че е хубаво начало на масова о.ргия.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Грим, цветни костюми..."В първия момент си помислих, че става дума за поредното заседание в европарламента.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде са картинките?
1
2
 
8
 
! Отговори
Ко стаа, ва? преди 5 години
Всъщност, какво искат да защитят тези с протеста си? Искат момчета в розово и момичета в момчешко синьо ли? За джендърство ли се борят?Аз пък си мислех, че чрез този карнавал се възхвалява възраждането на природата, РАЖДАНЕТО на нов живот - което не може да се получи, ако мъжкото не е мъжко и женското не е женско, нито ще се роди нов живот, ако не се съчетаят мъжкото и женското по начина, предопределен от природата.