Румънското срещу българското крайбрежие, какво да изберем?

Румънски вестник представя Албена, Златни пясъци и Слънчев бряг
2 мар 2019 21:20, Елка Василева
98
Румънското срещу българското крайбрежие, какво да изберем?
Снимка: архив, Булфото

"Румънското срещу българското крайбрежие: Какво да изберем?" - под това заглавие в. "Ромъния либера" публикува обширен материал, в който съпоставя българското и румънското черноморско крайбрежие и представя българските курорти Албена, Златни пясъци и Слънчев бряг.

От няколко години съществуват мнения "за" и "против" по този въпрос, като всяка от дестинациите печели точки в различни категории, сред които възможностите за забавление, чистота, условия за настаняване, качество на плажовете, разстояние и пр., пише румънският вестник.

Макар че България и Румъния споделят общо море, България стана много популярна сред румънските туристи, защото предлага достъпни услуги по отношение цена-качество за всеки джоб, а възможностите за прекарване на свободното време са по-разнообразни, отколкото в Румъния, отбелязва изданието, цитирано от БТА.

От гледна точка на географските и климатичните условия България има голяма преднина, тъй като има крайбрежие от 370 км с плажове, ориентирани на юг, север и запад, защитени от вятъра; средната годишна температура е малко по-висока, а природата е много по-разнообразна от тази в Румъния - България е надарена с хълмове и планини, пише "Ромъния либера".

Българското крайбрежие предлага над 350 000 места за настаняване, повечето в четири и петзвездни хотели, които предлагат услугата "ол инклузив" на атрактивни цени. Освен това предимство в много от хотелите се предлагат забавления под формата на спектакли, артистични програми, детски клубове - всичко това, за да не скучаят туристите. На румънското крайбрежие туристите имат на разположение само 120 000 места за настаняване и много по-малко хотели в режим "ол инклузив", което означава, че за да се намерят свободни места в сезона, трябва да се направи резервация навреме за всичко.

Лятна ваканция в някой от румънските курорти е идеална за туристите любители на забавленията без деца, защото за разлика от България в Румъния има две места, където нощният живот не спира през лятото: Мамая и Вама Веке, както и много събития и музикални фестивали, които привличат все повече участници, посочва вестникът. Но, ако семейството те подканя да избереш спокойна почивка без много грижи, можеш да избереш някой от българските курорти Албена, Златни пясъци или Слънчев бряг, всеки със своето собствено очарование, пише "Ромъния либера" и представя подробности за трите дестинации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДа, така са постъпили защото са румънци. Всички други националности са света вода ненапита. Глупаво изказване от ограничен човек. Другия път извикай полиция ако са те затворили и ще го глобят и вдигнат с паяк.
82
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки да избира според предпочитанията и по джоба си.Границите сега са отворени.
81
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ходя винаги в Бодрум. Хубаво е, чисто е, говорят български, учтиви, внимателни.
80
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 2017 г. ходих на Албена и мамалигарите ми дойдоха малко в повече. Прости, нагли и арогантни. Несъобразяващи се с елементи норми за поведение. Не видях на нито една тяхна кола да има винетка. Един ме затвори с колата си на паркинга на хотела и се наложи да стоя на крак близо час, за да го чакам да закуси със семейството си и да си изпие кафето. Други пък ни бяха хвърлили хавлиите на пясъка докато плувахме в морето и се бяха настанили на шезлонгите ни. Отврат са като хора!
79
2
 
7
 
! Отговори
Смехурко преди 5 години
"Румънското срещу българското крайбрежие, какво да изберем?"Румънците, например, избират българското.
78
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Барселона, Малага, нейде из Гърция...
77
1
 
5
 
! Отговори
Алчен хотелиер преди 5 години
Вместо да правят пак метро се София по добре хубава магистрала от Румъния до Нашето северно черноморие.Приходи на килограм.Нито един българин да не стъпи на нашето море при хубав път румънците ще компенсират 200%.
76
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Канарските острови е по добре от всичко което е изброено.
75
0
 
3
 
! Отговори
Haha преди 5 години
Нито България, нито Румъния...хахх не ме разсмивайте...
74
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лятно време по пътя за Гърция има много румънски коли. Явно нито в Румъния нито в БГ им е добре щом предпочитат да шофират 24ч до гръцките плажове.
73
6
 
7
 
! Отговори
wgw преди 5 години
До пецатаЛичен опит, след като попаднах на едно местенце в Гърцияот 7 години не съм стъпвал на българското море. Сигурно и в Гърция в големите хотели и комплекси има дивотии , но аз не ги харесвам където и да са. А за водата и гъстотата на туристите няма смисал да коментирам.
72
9
 
10
 
! Отговори
БРАВО преди 5 години
Между Равда и Ахелой се строи Хотел на Бойко , вчера минах покрай него - Уникален е - работят 1000 строителни работници , инженери и техници . Разбрах че ще има 9 басейна и се финансира от НОИ и Здравната Каса .
71
1
 
11
 
! Отговори
До АВС преди 5 години
Созопол през активния (и нбе само) сезон е такова гъмжило, че няма на къде! *** до Черноморец и Шкйорпиловци - там е далеч далеч по-спокойно макар, че все пак си има народ.
70
0
 
13
 
! Отговори
авс преди 5 години
аз постояно съм на море в созопол вече шест години бил съм на всички плажове най спокоино е в созопол в сънчев бряг гъмжи от пияни англичани и са много буйни и шумни
69
10
 
17
 
! Отговори
пецата преди 5 години
Убеден съм че в тези статии винаги влизат да коментират гладните тур агенти и най вече тези които продават почивки за гърция , по стара бг традиция никога българин няма да посъветва друг българин с нещо хубаво , точно обратното ако някой бг ми каже че в гърция е изкарал добре , никога няма да отида там, или той се е прецакал и иска и аз да се прецакам или е някой който има изгода от това
68
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румънското крайбрежие е по-лошо. Но те не разчитат на него да си напълнят бюджета. Проблемът е наш, не техен.
67
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 3-4 години ходих в Мангалия/така се казва града/. До него имат един курорт, като Албена от 70-те. Казваха се Марс, Юпитер, Венера и т.н. Мнооого спокойно и хубаво. Лошото, че морето си е скапано и там и тук
66
21
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе Лайnoморието си е Лайnoморие и в България и Румъния - гьол с водорасли, медузи и ако. Виж Средиземно море е друга песен. Съжалявам селянете от Варна и Бургас, че се заблуждават, че живеят на истинско море!
65
22
 
13
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Тези,които разправят колко е зле в България на почивка или не са ходили от 5-6 години,или са инвестирали в някакви бунгала по гръцко и сега реват по вестниците,па дано да ги напълнят.
64
2
 
1
 
! Отговори
Аноним преди 5 години
Agenda 21 в действие.Всъщност ние сме отличниците в европа по нейното испълнение.