Ким изпитва търпението на Тръмп – издига пак ракетната си площадка

Нови, по-сурови санкции заплашват Северна Корея
6 мар 2019 17:37, Нели Христова
51
Ким изпитва търпението на Тръмп – издига пак ракетната си площадка
Снимка: Reuters

Странна активност се забелязва на територията на Северна Корея - площадката за изстрелване на ракети, която Ким Чен Ун заповяда да бъде разрушена като знак на уважение към Доналд Тръмп след първата им среща, се издига отново.

Макар екипът на президента на САЩ да твърдеше, че е постигнат напредък относно използването на ядрени оръжия от Северна Корея, разговорът очевидно не се е харесал на Ким. Само седмица по-късно строителните дейности кипят за да се появи отново площадката за изстрелване на ракети, въпреки че корейският лидер бе обещал пълна денуклеаризация на страната си. Първите данни за строежа се появяват само два дни след края на срещата във Виетнам.

Още по темата

Според американския съветник Джон Болтън, ако режимът на Ким не спази обещанието си да се отърве от опасните оръжия, съществуващите вече санкции към страната ще станат още по-сурови. Той е притеснен и от още нещо - най-голямото международно политическо постижение на Доналд Тръмп е на път да се превърне в провал.

Всъщност площадката Tongchang-re така и не се е използвала по предназначение, тъй като от нея са били изстрелвани само сателити и са били тествани двигателите на ракетите, които обаче могат да стигнаг до САЩ. Решението тя да бъде разрушена Ким взима, за да покаже, че Вашингтон може да му има доверие. А факта, че е заповядал площадката да бъде построена отново може да значи само едно - Северна Корея вече не вярва в преговорите с американците.

Според експертите, това е провокация, която иска да покаже на САЩ, че макар и малка и изолирана, страната има добра технология за сглобяване и изстрелване на ракети от която няма да се откаже толкова лесно. И най-вече - по този начин Ким изпитва търпението на Доналд Тръмп.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
6
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Само смелият може да се ежи,страхливият,колкото и едър да е,може само да бяга.Схвана ли,модерасторче?
34
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КИМ Е ГОЛЯМ ПОЛИТИК.ВЪРТИ ТРЪМПЕЛА НА ПРЪСТА СИ, НАПРАВИ ГО НА МАЙМ,УНА.
33
16
 
7
 
! Отговори
anon преди 5 години
ким само отлага неиминуемото... ако си мисли, че китай или русия ще му помогнат... северна корея е толкова токсична геополитически, че никой няма да си мръдне пръста за нея...
32
20
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До Анонимен 26 Само твоят коментар е точен.Всичко друго е лай-лай.Късата северно-корейска *** мре от страх.Никога няма да се договори със САЩ,защото по-важно е той да е добре,отколкото целия народ.Прилича на ***-кремълски,нашта мафия в БГ,Мадурко,Куба и вся асталная ***.
31
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е то ясно прасето изкара зимата с театри и сега серия 542та. Ще плашим Сащ да пратят картофи и лук..понеже великия соц има 2 оранжерии и мн мишки.
30
4
 
20
 
! Отговори
V преди 5 години
Ким Чен Ун и Илон Мъск ще променят света ;) Главните ракетчици на света :))) Американците от кво са недоволни ? Няма само те да правят ракети
29
7
 
20
 
! Отговори
Рамбо от ам преди 5 години
Евалла на Ким, и Чен и Ун,стискам палци,братчет
28
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха,като го видя тоя Ким и винаги ме напушва на смях,понякога дори ми е симпатичен!
27
5
 
23
 
! Отговори
Kiko преди 5 години
Браво Ким !!!
26
4
 
11
 
! Отговори
комитата преди 5 години
искат санкции имат ги -искат ракети правят си ги ами да се оправят -някой трябва да отстъпи разабра се че с санкции няма да стане
25
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ким добре е научил урока, егото на краварите е подобно на уличният п'омияр вървиш ли заплашително срещу него, ще скимти но ще те уважава,обърнеш ли гръб и покажеш слабост ще те подгони и ще те захапи за крака.
24
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре бърза смърт от американска ракета отколкото да го личува народа освирепял от глад.
23
7
 
35
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
кимчо никакво доверие на англосакс няма да си унищожаваш полигоните защотоЯпония и Виетнам никога няма да се оправят от атомните бомби и *** сега ниеи сърбия ще берем ядове от урана
22
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бай ИванA той Кадафи разполагаше ли с ядрено оръжия и балистични ракети които могат да загрият няколко американски щата?
21
2
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Много му е голяма ракетата.
20
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно независим Малък прасчо си прави каквото си иска,нагледен пример какъв е начинът за справяне с краварската наглост!
19
21
 
10
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
абе, още ли нема статия за руската фрегата, дето я съпровождат танкер и ремонтен кораб по време на героичното преодоляване на 300 морски мили ?
18
8
 
41
 
! Отговори
Пурку преди 5 години
Ким си е научил урока, ако беше се съгласил да унищожи ядреното си оръжие в момента, който го направеше Северна Корея щеше да бъде нападната от ФАЩ.
17
29
 
9
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Той и Кадафи си мислеше, че е хванал Господ за шлифера, ама на бързо стигна на 2 метра под земята. Въпрос на колко нагъл ще стане.
16
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ким има обеца на ухото и няма да се остави на краварите да го обесят като Садам и убият като Кадфито. На кравари доверия колкото на котка с паница мляко. Дали котката няма да излочи млякото ако я оставиш на воля. А дали краварите няма да му спретнат една арабска пролет или сирииска свобода. Ким не се шие по този параграф. Поискал е от тарамбуката да свали санкциите а тарамбуката му е казал първо да си нареже ракетите и унищожи полощадките а след това ще му вкара демокрация. Да ама не.