ООН предупреди – 11 млн. души гладуват в Северна Корея

Жителите на полуострова се нуждаят от хуманитарна помощ
6 мар 2019 13:25,
70
ООН предупреди – 11 млн. души гладуват в Северна Корея
Снимка: Reuters

Близо 11 милиона севернокорейци се нуждаят от хуманитарна помощ, за да задоволят основните си нужди от храна и здравни грижи, констатира доклад на ООН, публикуван днес. Той е озаглавен "Нуждите и приоритетите на Корейската народнодемократична република", предадоха ДПА и Франс прес.

Още по темата

Хроничната хранителна несигурност остава широкоразпространен проблем в страната, се казва в документа. В Северна Корея 10,9 милиона души (43,4 процента от населението) са недохранени, допълва БТА.

ООН призовава за осигуряване на 120 милиона долара за животоспасяваща помощ за 3,8 милиона души, които се нуждаят от най-спешно съдействие в Северна Корея.

В доклада се констатира също, че миналата година реколтите в Северна Корея са били най-слаби от 10 години. Причините са природни бедствия, липса на обработваеми земи и неефикасно земеделие.

През 2018 г. в Северна Корея реколтите възлизат общо на 4,95 милиона тона, което е с 500 000 тона по-малко в сравнение с предишната година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
6
 
! Отговори
смях преди 5 години
...Мит е, че българските пенсионери роват в кофите и се хранят с отпадъци. България е член на ЕС и НАТО, икономиката се развива, ..........дай имейл да ти пратя още утре снимки на ровещи в кофите пенсионери в Просперираща Варна. Даже и такива как се бият за контейнер...
64
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и как ги преброиха , от космоса ли, пореден фейк. Жълтура показа на Бай Дончо че не отстъпва и янките почнаха с компромати
63
3
 
7
 
! Отговори
? преди 5 години
На каква база правят тези доклади, при условие че Северна Корея е най-закритата страна на света и достъп до нея имат не толкова много хора.
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко това е заради сащ и техните санкции. Те са виновни.
61
10
 
3
 
! Отговори
Статистик преди 5 години
Защо висока смъртност? Сега множеството умиращи, както впрочем е навсякъде по света, са над 70 години. Това са хората родени преди 1950. Преди тази дата въпреки бедността и войната хората са имали по много деца. Това е времето обаче когато в България се установява социализма.Селяните са пролетаризирани а жените са задължени да отидат да работят и да спрат да раждат. Поради това днес има относително много хора над 70г.и малко под. Като измрат тези родени преди 1950 статистиката ще се оправи.
60
2
 
1
 
! Отговори
Siemens PLC преди 5 години
Ето затова в ядрената програма на България трябва серийните номера да бъдат променени преди инсталация и НИКОЙ да не ги знае освен БГ тайните служби!!!
59
0
 
6
 
! Отговори
До 60 преди 5 години
Няма и да видиш, защото отпадъци няма...
58
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАз не съм виждал пенсионери, които да се хранят с отпадъци.В София като най-голям и пренаселен град би трябвало да съм виждал пенсионер да рови по кофите за храна според твоите изказванияАз постоянно виждам пенсионери, които ровят в кофите и се хранят с отпадъци, и приятелите ми постянно виждат и всички мои познати виждат в София пенсионери които ровят в кофите.
57
0
 
1
 
! Отговори
Siemens LPC преди 5 години
няма нужда да го сваляш или стартираш. просто си работи сам, защото разработката му струва милиони. нортан анализират вируси за секунди. след като анализирали цял ден stuxnet се оказало, че е нещо много сложно и трудно за разбиране.мейллейр работи, чрез сертификат, който е откраднат от Тайванска компания. вируса има за цел Siemens LPC устройства с определени номера
56
9
 
9
 
! Отговори
Троло Позитански преди 5 години
FAKE NEWS !Това е държава с ядрена програма, праща сателити в космоса и т. н.
55
16
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
СЕВЕРНА КОРЕЯ Е ПРОЕКТ НА КОМУНДЕЛО РУСИЯ! НО КОМУНДЕЛО РУСИЯ НЕ ПОМАГА НА СЕВЕРНА КОРЕЯ :DРЕЖИМА В СЕВЕРНА КОРЕЯ Е ГЛАВНИЯ ВИНОВНИК ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА СЕВЕРНА КОРЕЯ! САНКЦИИТЕ СА САМО СЛЕДСТВИЕ НА РЕЖИМА!
54
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не бяха скъсаните руснаци на които българската държава и ГЕРБ плащат дотации за да идват като туристи в България, много българи щяха да мият улиците или да просят в Германия.
53
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според Евростат 2.8 милиона Българи живеят "в риск от бедност или социално изключване" или казано на нашенски Гладуващи,и това не са ли 40% от Българското население!
52
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 51Мит е, че българските пенсионери роват в кофите и се хранят с отпадъци. България е член на ЕС и НАТО, икономиката се развива, левът е силен, заплатите растат, българите се замогват, излизат в чужбина и карат западни автомобили по магистралите а магазините са пълни със стоки.Което е истина си е истина.Даже вчера Боко каза, че ще плащаме дотации на скъсаните руснаци да ги докарваме тук на почивка, че те не могат да си позволят.
51
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 48А в България има богати хора които имат пари и изхвърлят много храна и българските пенсионери роват в кофите и се хранят с отпадъците.Аз не съм виждал пенсионери, които да се хранят с отпадъци.В София като най-голям и пренаселен град би трябвало да съм виждал пенсионер да рови по кофите за храна според твоите изказвания, но никога не съм виждал въпреки, че всяка седмица съм там.Само разни ... от малцинствата търсят пластмаса за вторични суровини.
50
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мит е, че българските пенсионери роват в кофите и се хранят с отпадъци. България е член на ЕС и НАТО, икономиката се развива, левът е силен, заплатите растат, българите се замогват, излизат в чужбина и карат западни автомобили по магистралите а магазините са пълни със стоки.
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
OOH що не прати хуманитарна помощ у Африка, Йемен ?Или там е ок
48
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Северна Корея пенсионерите не роват в кофите за огризки от храна.Кви огризки като няма храна ? - и да ровят нищо няма да намерят само ще си губят времетоА в България има богати хора които имат пари и изхвърлят много храна и българските пенсионери роват в кофите и се хранят с отпадъците.
47
1
 
7
 
! Отговори
Тръба преди 5 години
Тръба предупреди: Повече от милиард (1 000 000 000) хора по света бачкат за по-малко от долар на ден!
46
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
3 милиона на запад + 7милиона у нас = 10 милиона.За каква смъртност говориш в такъв случай?Ми питай НСИ в такъв случай.