Подозрителен пакет евакуира спешно университета в Глазгоу

Съмнителна пратка била открита в пощенския салон на университета
Обновена: 6 мар 2019 15:56 | 6 мар 2019 15:45,
5
Подозрителен пакет евакуира спешно университета в Глазгоу
Снимка: Twitter

Спешна евакуация се наложи на няколко сгради в университета в Глазгоу, докато полицията провери подозрителен пакет, предаде ДПА.

Полицията евакуира няколко сгради в основния кампус, след като съмнителния пакет беше открит в пощенския салон на учебното заведение, съобщи в Twitter шотландския университет.

Вчера лондонската полиция за борба с тероризма провери три предполагаеми колета бомби, открити в офиси на летището в лондонското Сити, на летище Хийтроу и на столичната жп гара Ватерло.

Британската полиция съобщи, че до момента никой не е поел отговорност за трите малки колета и няма пострадали от устройствата, едното от които предизвикало малък пожар на летище "Хийтроу", посочва Ройтерс, като се позовава на висш служител на полицията за борба с тероризма.

Дийн Хейдън, главен национален координатор на борбата с тероризма, не изключи възможността да се появят още такива устройства, които според него не били предназначени да убиват. Той каза, че за момента нищо не насочва към конкретни мотиви, изпращач или идеология.

Не знаем кой ги е изпратил и засега не правим заключения дали имат отношение към свързан със Северна Ирландия тероризъм, допълни Хейдън.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
А вътре....тиктака новичок!Ха,ха хаааа!
2
0
 
2
 
! Отговори
рускиня преди 5 години
какво се чудят - Путин ги оставил. Днеска го видя прелиташе натам
1
0
 
2
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
"Британската полиция съобщи, че до момента никой не е поел отговорност за трите малки колета и няма пострадали от устройствата, едното от които предизвикало малък пожар на летище "Хийтроу", посочва Ройтерс,"Ако никой не излезе да поеме вина до края на работния ден, чакаме обяснения от Кремъл. Като експулсирането на руски агенти започва моментално.Тереза Змей