Германски вестник: Няма нищо за празнуване на 8 март

Този ден обаче е необходим, пише "Швебише цайтунг"
37
Германски вестник: Няма нищо за празнуване на 8 март
Снимка: БТА

Макар в някои части на света днешният Международен ден на жената да е официален празник, няма нищо за празнуване, пише в редакционна статия германският "Швебише цайтунг", цитиран от ДПА.

Още по темата
"Международният ден на жената не е ден за тържества. Няма нищо за празнуване. Той обаче е важен и необходим. Докато жените продължават да бъдат потискани и експлоатирани, докато печелим по-малко за същата работа, докато жените на високи постове са изключение, докато се налага да се борим два пъти по-упорито за същото признание, докато се водят дебати за полово-коректната риторика, докато се проявява търпимост към сексуалния тормоз, дотогава този ден трябва да съществува, за да насочва вниманието към тези несправедливости“, посочва южногерманският вестник.

"За да има трудова равнопоставеност е необходима промяна най-вече в мисленето на хората. Цветя за деня на жената, какъвто е обичаят в някои части на Германия? Моля ви, недейте!

Мъжете ще помогнат много повече на нас, жените, ако използват този ден да ни попитат къде се чувстваме подложени на несправедливо отношение, какво ни вбесява, къде няма равенство. Когато жените постигнат равнопоставеност в обществото, Международният ден на жената може да стане и празник", допълва вестникът, цитиран от БТА.


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
1
 
! Отговори
OSMAN AGA преди 1 месец
До Анонимен AXMAK NIE SME NA VSEKI KILOMETAR
35
4
 
7
 
! Отговори
ДЖЕНДЪРИ преди 1 месец
НАПЪЛНИ СЕ ТАЯ ГЕРМАНИЯ С ДЖЕНДЪРИТЕ !!!
34
10
 
9
 
! Отговори
Св преди 1 месец
Как да няма за празнуване - празнуват всички цветари - ден година храни. Гледам основно пенсионери с по 5 карамфила, щото така си им е останало от време оно, и невзрачни младежи с пламък в очите - носят по-хубави цветенца, белким някоя им върже. Лелките се впечатляват от тия щуротии и някоя и друга неориентирана млада женица. Простотия до шия. Не вярвам някоя свястна жена да го мисли сериозно тоя "празник"
33
2
 
1
 
! Отговори
Boltok the rapist преди 1 месец
Днес ми е почивния ден ;-)
32
2
 
8
 
! Отговори
Виолетко преди 1 месец
Честит осми март на всички мъже, които днес се чувстват специални и обичани, обичам ви, милички
31
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На жените на този ден пожелавам да си факат майката!
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Между другото още нещо да предположим че найстина основен проблем за половата дискриминация е че мъжете са видиш ли гадни сексисти.Е добре а държавата защо го позволява в парламента има един куп жени и то в цяла Европа да не говорим за нпо тата но всичките мълчат защо поне не протестират.Защо дискриминационната политика за жените а одобряват други жени в парламента.Вземете че проумейте врага и за жени и за мъже е един и същ казва се плутократична капиталистическа диктатура и слугите и.
29
12
 
1
 
! Отговори
бг и бг то преди 1 месец
До Анонимен истинските жени са муслюманките.тя е господарка на кухнята на дома на домакинството за въспитанието на децата а мъжът и доставя всичките и капризии я обича от сърце и я уважава.аз говоря за истините муслюмани неме разбирайте не правино.такива жени имат и бесарабските българи
28
2
 
5
 
! Отговори
Teo преди 1 месец
Тия не са в крак с модата! В белите страни отдавна се определя според качествата, а не според пола на индивида. Поради биологични причини на жените им е по -трудно да се реализират - когато имат да гледат дете или две през живота си, това са четири години далеч от кариерата. Отделно - "сексуалния " тормоз стана разтегливо понятие - има държави, в които ако кажеш на колежката си, че е дошла със страхотна рокля днес може да те съди за сексуален тормоз.
27
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така де, те немците няма да празнуват 8-ми март , но в замяна на това Рамазана ще бъде почетен в цяла Германия .
Такива са новите евро-атлантически ценности .
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Послание пък до жените от мъжете първо честит празник и второ защо решихте че мъжете могат да ви помогнат да промените мисленето на обществото или пък заплатите.Ако можехме това нямаше ли досега поне нашите собствени да си вдигнем и да спрем нашата експлоатация заради която от три месеца назад не ни дават заплати ама оная фашк.ия от АИКБ безплатен допълнителен труд иска.Гледате в грешната посока само политиците могат да оправят това, не мъжете, проблема е, че не искат.
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
че то в джърмани жени има ли, Берта много не се различава от Ханс...
24
2
 
9
 
! Отговори
пф преди 1 месец
пропаганда, такива неравенства не съществуват по 50+ години!
23
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде са истинските жени?
Няма такива.Има само плиткоумни гъски и леки жени.
Раждат от също такива посредствени мъже и възпитават опростачено поколение.
22
5
 
30
 
! Отговори
;-) преди 1 месец
Защо феминистките не отидат в Саудитска Арабия, Нигерия или пък Пакистан, за да защитават правата на своите посестрими? Може би ги е страх, че там ще ги насилват, ама наистина, докато тук правят циркове.
21
1
 
21
 
! Отговори
Мальчик-гей преди 1 месец
А третия пол кога празнува - трябва да има ден и за тях иначе е дискриминация.
20
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не виждам никакъв в смисъл в отбелязването на "деня на колежката". Жените отдавна са толкова по-равни от мъжете, че...
19
5
 
10
 
! Отговори
ся обаче преди 1 месец
Днес е ден без насилие срещу жени, за останалите дни не отговарям.
18
3
 
12
 
! Отговори
Ко не преди 1 месец
В "братска" русия 8-и март е официален празник още от комунистическо време.
17
8
 
18
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 1 месец
Това трябва да е ден на съпротивата срещу женската мафия,която от хилядолетия подтиска нас,бедните мъже! Свобода за мъжете ! Свобода за Митю Кокорко, Ветко Арабаджиев,Банев и останалите несправедливо репресирани от дамите мъже !!!