Германски вестник: Няма нищо за празнуване на 8 март

Този ден обаче е необходим, пише "Швебише цайтунг"
37
Германски вестник: Няма нищо за празнуване на 8 март
Снимка: БТА

Макар в някои части на света днешният Международен ден на жената да е официален празник, няма нищо за празнуване, пише в редакционна статия германският "Швебише цайтунг", цитиран от ДПА.

Още по темата
"Международният ден на жената не е ден за тържества. Няма нищо за празнуване. Той обаче е важен и необходим. Докато жените продължават да бъдат потискани и експлоатирани, докато печелим по-малко за същата работа, докато жените на високи постове са изключение, докато се налага да се борим два пъти по-упорито за същото признание, докато се водят дебати за полово-коректната риторика, докато се проявява търпимост към сексуалния тормоз, дотогава този ден трябва да съществува, за да насочва вниманието към тези несправедливости“, посочва южногерманският вестник.

"За да има трудова равнопоставеност е необходима промяна най-вече в мисленето на хората. Цветя за деня на жената, какъвто е обичаят в някои части на Германия? Моля ви, недейте!

Мъжете ще помогнат много повече на нас, жените, ако използват този ден да ни попитат къде се чувстваме подложени на несправедливо отношение, какво ни вбесява, къде няма равенство. Когато жените постигнат равнопоставеност в обществото, Международният ден на жената може да стане и празник", допълва вестникът, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
13
 
! Отговори
празник преди 5 години
е само в българия,но то за блгарите целия живот е един безкраен празник,в останалата част на Европа това е ден на борбата на жените,против дискриминацията и насилието срещу тях
15
6
 
13
 
! Отговори
авс преди 5 години
немската информация информира че една жена да е жена най напред да уважава съпруга си а мъжа като иска полов акт да и подари букет от цветя.а на кухнята ще си я разделят мъжа 15 дни жената 15 дни децата мъжа 15 дни и жената 15 дни да се грижат за тях заплатата мъжа до стотинка ги дава на жена си а на жената парите това са нейни пари.когато реши жената мъжа може да си купи *** чорапи ..... е това е немският живот харесва ли ви господа такъв живот
14
14
 
8
 
! Отговори
И какво преди 5 години
Един ден уважение, след което цяла година бой и унижение.
13
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто купете цвете и го подарете на жена,засмейте се.Ако ще да е денят на алуминиевата дограма
12
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъжете трябва да се избавят от комплексите си, а жените от излишна еманципация.
11
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днешния ден трябва да е ден на МАЙКАТА , а не ден на правата на жената!
10
13
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жената е жена когато ражда и отглежда деца. Щеше ли Бог да я създаде ако трябваше да е като мъж. Жената трябва да върти домакинството да отглежда и възпитава деца. Това с което им пълнеха главите комунистите а сега и капиталистите че трябва да работят и да създават кариера е заради това, да може и комунистите и капиталистите да си пълнят гушките. Няма как жената да е равна с мъжа. Всеки пол си има предназначение. Жената да ражда а мъжа да роботи и осигурява прехраната. Това е истината.
9
10
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Равенство не значи еднаквост. Жените са ценни защото могат да създават живот. Мъжете това не го можем. За това жените работят предимно вкъщи - това не е високо платена работа, но е много по-важна от всяка друга. Ако жената престане да бъде съпруга и майка, тогава човечеството ще изчезнем като вид. Внушаването на жените, че трябва да работят "мъжки" професии наравно с мъжете и че най-важно е да градят кариера, както и унищужаването на семейната институция ще ни унщоже като вид.
8
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тц тцИскат да са равноправни и в същото време определят работата на мъжка и женска и не им се работи като шлосер или стругар, примерно!--че то това няма да е жина, ако хване струга или фрезата или куло-крана!Това дефакто НЕ е жена, ако и да е в женска плът. Това е мъж!
7
10
 
17
 
! Отговори
Right преди 5 години
8-и март е измислен от германката Клара Цеткин, носеща фамилното име на руския еврейн Йосип Цеткин, за когото е била омъжена.Заради такива като нея Хитлер е посегнал на евреите.
6
14
 
30
 
! Отговори
тц тц преди 5 години
Наистина няма нищо за празнуване! Жените в днешно време не раждат или едно дете от кумова срама! Искат да са равноправни и в същото време определят работата на мъжка и женска и не им се работи като шлосер или стругар, примерно! Еманципирани алчни за пари, само търсят мъже с пари и не им пука за никаква любов!
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе не мога да разбера едно : хем ханку братовците твърдят, че нямало равенство, хората НЕ били равни, били различни, имало "висши" и "нисши"... хем пък същите ханку братовци искат - "равенство" на половете, равенство на самоопределящите се и на нормалните изобщо равенство в плоскотстта на кекса-отклоненията.че как така - хем нямало равенство в едно , пък да имало равенство в друго?! нещо пак двоен е аршина, пак на шизофрения отиват нещата изобщо - където нещата са двойни, ханку брат е минал
4
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де има два пола мъже и жени. Няма как във всяка сфера да работят точно 50:50. Уникални драми настават, еми колкото и да правите панаири си има мъжки и женски професии и това е факт. Жените ето учителки, директорки, журналистки, лекарки...
3
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първите 3 изречения пълни лъжи. И кака така в Германия жените са подтиснати,на високи постове нямало жени,ато вече 16 години ги управлява жена?!
2
5
 
40
 
! Отговори
Морски преди 5 години
От както Германия е окупирана от САЩ през 1945 година,на германците им е забранено да мислят и да изказват собствено мнение.
1
15
 
16
 
! Отговори
Изджендърастял преди 5 години
А за нас празник? Кога?