Германски вестник: Няма нищо за празнуване на 8 март

Този ден обаче е необходим, пише "Швебише цайтунг"
37
Германски вестник: Няма нищо за празнуване на 8 март
Снимка: БТА

Макар в някои части на света днешният Международен ден на жената да е официален празник, няма нищо за празнуване, пише в редакционна статия германският "Швебише цайтунг", цитиран от ДПА.

Още по темата
"Международният ден на жената не е ден за тържества. Няма нищо за празнуване. Той обаче е важен и необходим. Докато жените продължават да бъдат потискани и експлоатирани, докато печелим по-малко за същата работа, докато жените на високи постове са изключение, докато се налага да се борим два пъти по-упорито за същото признание, докато се водят дебати за полово-коректната риторика, докато се проявява търпимост към сексуалния тормоз, дотогава този ден трябва да съществува, за да насочва вниманието към тези несправедливости“, посочва южногерманският вестник.

"За да има трудова равнопоставеност е необходима промяна най-вече в мисленето на хората. Цветя за деня на жената, какъвто е обичаят в някои части на Германия? Моля ви, недейте!

Мъжете ще помогнат много повече на нас, жените, ако използват този ден да ни попитат къде се чувстваме подложени на несправедливо отношение, какво ни вбесява, къде няма равенство. Когато жените постигнат равнопоставеност в обществото, Международният ден на жената може да стане и празник", допълва вестникът, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
1
 
! Отговори
OSMAN AGA преди 5 години
До Анонимен AXMAK NIE SME NA VSEKI KILOMETAR
35
4
 
7
 
! Отговори
ДЖЕНДЪРИ преди 5 години
НАПЪЛНИ СЕ ТАЯ ГЕРМАНИЯ С ДЖЕНДЪРИТЕ !!!
34
10
 
10
 
! Отговори
Св преди 5 години
Как да няма за празнуване - празнуват всички цветари - ден година храни. Гледам основно пенсионери с по 5 карамфила, щото така си им е останало от време оно, и невзрачни младежи с пламък в очите - носят по-хубави цветенца, белким някоя им върже. Лелките се впечатляват от тия щуротии и някоя и друга неориентирана млада женица. Простотия до шия. Не вярвам някоя свястна жена да го мисли сериозно тоя "празник"
33
2
 
1
 
! Отговори
Boltok the rapist преди 5 години
Днес ми е почивния ден ;-)
32
2
 
9
 
! Отговори
Виолетко преди 5 години
Честит осми март на всички мъже, които днес се чувстват специални и обичани, обичам ви, милички
31
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На жените на този ден пожелавам да си факат майката!
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Между другото още нещо да предположим че найстина основен проблем за половата дискриминация е че мъжете са видиш ли гадни сексисти.Е добре а държавата защо го позволява в парламента има един куп жени и то в цяла Европа да не говорим за нпо тата но всичките мълчат защо поне не протестират.Защо дискриминационната политика за жените а одобряват други жени в парламента.Вземете че проумейте врага и за жени и за мъже е един и същ казва се плутократична капиталистическа диктатура и слугите и.
29
13
 
1
 
! Отговори
бг и бг то преди 5 години
До Анонимен истинските жени са муслюманките.тя е господарка на кухнята на дома на домакинството за въспитанието на децата а мъжът и доставя всичките и капризии я обича от сърце и я уважава.аз говоря за истините муслюмани неме разбирайте не правино.такива жени имат и бесарабските българи
28
2
 
7
 
! Отговори
Teo преди 5 години
Тия не са в крак с модата! В белите страни отдавна се определя според качествата, а не според пола на индивида. Поради биологични причини на жените им е по -трудно да се реализират - когато имат да гледат дете или две през живота си, това са четири години далеч от кариерата. Отделно - "сексуалния " тормоз стана разтегливо понятие - има държави, в които ако кажеш на колежката си, че е дошла със страхотна рокля днес може да те съди за сексуален тормоз.
27
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така де, те немците няма да празнуват 8-ми март , но в замяна на това Рамазана ще бъде почетен в цяла Германия . Такива са новите евро-атлантически ценности .
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Послание пък до жените от мъжете първо честит празник и второ защо решихте че мъжете могат да ви помогнат да промените мисленето на обществото или пък заплатите.Ако можехме това нямаше ли досега поне нашите собствени да си вдигнем и да спрем нашата експлоатация заради която от три месеца назад не ни дават заплати ама оная фашк.ия от АИКБ безплатен допълнителен труд иска.Гледате в грешната посока само политиците могат да оправят това, не мъжете, проблема е, че не искат.
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
че то в джърмани жени има ли, Берта много не се различава от Ханс...
24
2
 
9
 
! Отговори
пф преди 5 години
пропаганда, такива неравенства не съществуват по 50+ години!
23
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде са истинските жени?Няма такива.Има само плиткоумни гъски и леки жени.Раждат от също такива посредствени мъже и възпитават опростачено поколение.
22
5
 
30
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Защо феминистките не отидат в Саудитска Арабия, Нигерия или пък Пакистан, за да защитават правата на своите посестрими? Може би ги е страх, че там ще ги насилват, ама наистина, докато тук правят циркове.
21
1
 
21
 
! Отговори
Мальчик-гей преди 5 години
А третия пол кога празнува - трябва да има ден и за тях иначе е дискриминация.
20
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не виждам никакъв в смисъл в отбелязването на "деня на колежката". Жените отдавна са толкова по-равни от мъжете, че...
19
6
 
11
 
! Отговори
ся обаче преди 5 години
Днес е ден без насилие срещу жени, за останалите дни не отговарям.
18
3
 
13
 
! Отговори
Ко не преди 5 години
В "братска" русия 8-и март е официален празник още от комунистическо време.
17
8
 
18
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 5 години
Това трябва да е ден на съпротивата срещу женската мафия,която от хилядолетия подтиска нас,бедните мъже! Свобода за мъжете ! Свобода за Митю Кокорко, Ветко Арабаджиев,Банев и останалите несправедливо репресирани от дамите мъже !!!