Свидетел: Атентаторът в Сарафово не трябвало да умре

В профил на негов приятел, той бил обявен за герой
9 мар 2019 10:30, Петя Славова
9
Свидетел: Атентаторът в Сарафово не трябвало да умре
Снимка: БТА

Мъжът, който се самовзриви и уби 7 души на летище Сарафово в Бургас не е трябвало да се самоубива. Това става ясно от показания на таен свидетел по делото срещу Ел Хадж Хасан и съучастника му Мелиад Фара, което се гледа задочно в спецсъда и ще продължи да се гледа през май месец тази година, съобщава "24 часа".

Още по темата

В профила на един от организаторите на атентата Хюсеини е  наречен герой. "Използвайки стила на тези организации и профила, определено не е смятано Хюсеини да загине по време на атентата", обяснява свидетеля по делото.

Фара е бил разследван в Австралия за пренасяне на самоделна бомба, разказва още свидетелят. Според него Хасан е сглобил самоделната бомба лесно, тъй като е имал инженерно образование.

Тримата вероятно са контактували през социалните мрежи, най-вече през профила на сестрата на Хюсеини - Асиа.
"По някакъв начин тя е осъществявала връзката между атентатора и двамата съучастници. Предполагаме това, имайки предвид и обвързаността на фамилиите с терористични организация", обяснил още свидетелят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: жертвиатентатСарафово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
6
 
8
 
! Отговори
Nightborn преди 5 години
А, иситната е,, че еврейчетата си спретнаха самоатентат, за да има за какво врещат, колко са онеправдани! Мислите ли, че акото това не бе еврейска работа, до сега МОСАД нямаше да разнищи историята ?! Аз силно се съмнявамм ппък не знам вие.
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя бил инженер и затова направил бомба. Всички инженери ли го могат, или само тези, дето дойдоха от южна посока? Щото не преподават таз дисциплина в нашите университети.
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След толкова години!!!! Стъкмистика и то най-евтина!
1
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой помни ли го изобщо тая случка...