Без хаотичен Брекзит! EК с послание към Мей, тя в Страсбург

Британският премиер с важни срещи преди гласуването утре
Обновена: 11 мар 2019 23:03 | 11 мар 2019 23:00, Веселина Йорданова
15
Без хаотичен Брекзит! EК с послание към Мей, тя в Страсбург
Юнкер посреща Тереза Мей. Снимка: БТА

Председателят на Европейския парламент Антония Таяни каза, че трябва на всяка цена да се избегне възможността от хаотичен Брекзит и заяви, че ще се срещне късно тази вечер с британския премиер Тереза Мей, за да предаде това послание, съобщи Асошиейтед прес.

Трябва да избегнем излизане на Обединеното кралство без споразумение. Това ще е във вреда на всички европейски граждани, заяви Таяни.

Мей замина за Страсбург, за да се срещне лично с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер в навечерието на насроченото за утре важно гласуване в британския парламент на сделката за излизане на Обединеното кралство от ЕС.

По-късно бе съобщено, че тя ще срещне в Страсбург и с представителя на ЕП за Брекзита Ги Верхофстат, както и с преговарящия за Брекзит на Европейския съюз Мишел Барние.

Според британски вестници само пробив в преговорите би дал шанс на Мей да получи подкрепа за сделката си. Засега се очаква, че ако утре бъде подложена на гласуване, ще бъде отхвърлена с разлика от около 200 гласа, предаде ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ех да може да приберем завода им на Хонда у нас, че и тук да са сглобява нещо...
6
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Почнаха да клякат и да въртят трътката. Англия ще получи каймака и на хляба мекото. Булекзит е най доброто за нас. Колкото по рано излезем по рано ще надживее кризата. Но за съжаление сме поробени и не е ясно кога ще разкараме мутрите.
5
2
 
6
 
! Отговори
Очаквания? преди 5 години
Ан, 7, и аз очаквам от себе си да не разменям срички, букви и цифри и да пиша книжовно, ама нейсе, затова сигурно не печеля от тотото ;)Колкотото до Твоя пост: дай всекиму такава екстра от кибичене и тролене.Може ли да се включа, какви са условията? :D
4
3
 
25
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
"Председателят на Европейския парламент Антония Таяни..."Това е МЪЖ БЕ! Антонио Тиани! Ударихте ново дъно. Пхахах
3
4
 
7
 
! Отговори
Очаквания? преди 5 години
Всеки да емигрант тръггне с набраната си кошница "ягоди' под мишница за родната си страна ли? Осиротяха горките Британци, живи да ги ожалиш, само кралските Особи им останаха?:(
2
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От нея нищо не зависи, както и от когото и да било, защото са толкова фракционирани в техния парламент, че няма едно предложение което да бъде подкрепено. Отиват към твърд Брекзит и колкото повече се опитват да променят нешо, закопават страната си повече. Ако бяха въвели Брекзит сега вече да е ясно как да започнат да се стабилизират. Несигурността е по-лоша от излизане без сделка.
1
13
 
3
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Госпожо- Тереза Мей ....На- Българйя, и- предстой, сражение,...- Затова, ви- моля,...Да- се- пазите, от- връзки, със- нея ....