Китай "приземи" Boeing 737 MAX, Етиопия също със забрана

Компанията пък отложи представянето на новия си самолет
11 мар 2019 15:05,
24
Китай "приземи" Boeing 737 MAX, Етиопия също със забрана
Снимка: Reuters, архив

Boeing се отказа да представя най-новото попълнение в редиците си - самолета 777 Х, след вчерашната катастрофа в Етиопия. Тържественото представяне на новия самолет на американската компания е отложено, предаде БНР.

Американската компания подчерта, че в момента вниманието е насочено към оказване на подкрепа на Ethiopian Airlines, след като вчера самолет Boeing 737 MAX се разби минути след излитане.

Още по темата

По-рано днес Етиопия и Китай решиха техните самолети Boeing 737 МАКС 8 (Boeing 737 MAX 8) да останат на земята до второ нареждане.

"Въпреки че засега не знаем причините за катастрофата, решихме да спрем полетите на този конкретен модел като допълнителна предпазна мярка", каза говорител на етиопските авиолинии.

Парламентът на Етиопия обяви понеделник за ден на национален траур. Знамената на сгради на ООН и агенции на организацията ще бъдат спуснати наполовина в знак на траур за 19-те служители на световната организация, загинали при вчерашната катастрофа на самолет в Етиопия.

Китай пък преустанови полетите на самолетите Boeing, като забраната влиза в сила от 18 часа местно време.

В момента в Китай оперират около 60 подобни самолета, според китайската агенция "Цайцзин". Според агенцията полетите, които е трябвало да бъдат изпълнени от Boeing 737 MAX ще бъдат заменени с модел 737-800.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Прекалено сходни са събитията за да е случайност. Сега да им скъсат трътките от съд, въпреки че нищо няма да върне хората които си отидоха заради лакомията на поредната корпорация. Да почиват в мир!
23
2
 
0
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
През, 1984г...Закачи- тополи,...И- се- разби, самолет- на,..Комунистическа - Българйя .....
22
4
 
3
 
! Отговори
Тони преди 5 години
Китай просто се възползват от трагичният инцидент.Сега имат силен коз в търговската война със Сащ, за съжаление в следствие на трагедия.Да видим умните глави в Сиатъл как ще раегират
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е гадно, защото загиналите са просто статистика за Боинг, но за семействата им това е огромна трагедия. Става въпрос за зле проектиран самолет, който в случай на проблем в сензорите, изземва контролът от ръцете на пилотите и решава, че ще насочи носа надолу. И ако пилотите не знаят как да спрат системата или има и друг проблем за решаване, самолетът е чао. Еърбус направи смени във всички самолети след падналият самолет на Ъер Франс. Боинг се правят на луди в момента. А жертвите са мъртви.
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боинг много добре знаят, че проблем съществува. Само че миналата катастрофа я заметоха под килима и си измиха ръцете с това, че пилотите не били уведомени за промените. Това са пълни глупости. Ако пилотите знаеха, при аварийна ситуация може би щяха да имат шанс да приземят аварийно. А може би не. Божа работа. Но проблемът със системата си остава и беше редно от Боинг да си поемат отговорност. Ама това значи милиони (милиарди?) обезщетения за жертвите. *** най-лесно е "пилотът е виновен".
19
2
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
може еърбас изведнъж да получи повече поръчки от боинг
18
3
 
33
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Я пуснете и статия за цената на акциите на Боинг.:))Абсорютно нормално поведение на Чайна.При два катастрофирали самолета от един модел е абсолютно нормално приземяването на всички докато се разбепе причината.
17
4
 
39
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Европа няма как да ги призими, понеже са призимено надупени на ФАЩ...
16
31
 
3
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Летят над 300 такива самолета на ден сами може си направите сметката колко полета са направили от създаването на модела
15
34
 
3
 
! Отговори
БГ преди 5 години
до 12 ти *** ли си ? Сигурно има още над 100 такива самолета по целия свят които си кацат и излитат без проблем много взехте да разбирате от самолети за 200 млн
14
5
 
16
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Черните кутии са намерени и се анализират това като последна информация А по стара информация този самолет е имал проблем при предния си полет и е ремонтиран
13
24
 
4
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Ми да забрани бе и без това не успяват да го копират като хората хубаво Несправедливо е да крадеш технологии ако не бяха западните технологии повече от китайски порцелан нямаше да видиш
12
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди дадена машина независимо самолет автомобил влак трябва да се експлоатира душмански за да си покаже магариите. Но къде ти капиталистите ще харчат ресурс за такава експлоатация. Не е ли по лесно да го сглобиш и да го продадеш. За да я натовариш една машина се иска гориво и екипажи. Ако тази машина беше експлоатирана щеше да разберат че не е в ред при излитане и получава срив на въздушният поток. Това означава че предкрилките или елероните нямат достатъчен подържащ въздушен поток и се сриват.
11
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китай да забрани американските ковчези и да ползва само европейски и руски самолети и без това несправедливо забраниха Хуавей в САЩ.
10
39
 
5
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Колкото и да плюете по Бойнг СпейсХ и другите руска фирма не може и да се доближи до постиженията им
9
8
 
15
 
! Отговори
W A1 Mtel преди 5 години
Руските космически самолети са най хубави няма един паднал
8
28
 
3
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Питам защо руски самолети не могат да летят над Европа понеже повечето мнения са против САЩ и Американски фирми е как пък в САЩ ,Канада ,Европа Китай Япония не падна а цели 2 в Африка ?
7
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо да е руски? Европа си произвежда достатъчно еърбъси и още не съм чул за подобен систематичен дефект в Еърбъс...
6
32
 
2
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Рекламация за какво :D Руски самолет кога ще може да лети над Европа КОГА?
5
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това с проблема с автоматичната система за ъгъла на атака на новата серия на Боинг много прилича на проблемите със сервоуправлението на вертикалния стабилизатор довела до серия катастрофи при кацане на новата за времето си серия боинги през 80-те и началото на 90-те. Тогава пак със закъснение откриват че при снижение за кацане серводвигателя блокира и самолета става неуправляем. Тия от Боинг явно винаги нещо недомислят