Осъден за двойно убийство: Невинен съм! Жали се в 1000 страници

Бивш полицай отрича да е застрелял родителите си
Обновена: 11 мар 2019 07:57 | 11 мар 2019 07:10, Александър Попов
41
Осъден за двойно убийство: Невинен съм! Жали се в 1000 страници
Снимка: Монитор

Бившият полицай Венцеслав Караджов бе осъден миналия септември на първа инстанция за убийството на родителите си Божура и Цветан. Той получи доживотен затвор при специален режим, но както се очакваше присъдата бе обжалвана.

В Апелативния съд в Пловдив Венцеслав е депозирал близо 1000 страници ръкописно написана жалба. От своя страна адвокатката му Зоя Тошкова е изложила мотивите си пред въззивните магистрати на 60 страници, съобщава "Монитор". Още на фаза окръжен съд Венцеслав Караджов заяви: "Невинен съм. Борбата продължава. Има и други инстанции".

Адвокат Тошкова продължава да е категорична, че няма нито едно пряко доказателство срещу клиента й. Оръжието на убийствата изобщо не е открито.

Божура и Цветан Караджови са застреляни на 15 май 2016г. в дома си на ул. "София" в Пловдив. Двамата живеели много бедно до ж.п. линията и имали от години имотни спорове с единствения си син.

И те, и той, многократно се жалвали в полицията. Причината за кавгите между млади и стари била двуетажната къща, в която за кратко живеели подсъдимият и семейството му. Тя и земята под нея по документи се водели на бащата Цветан, въпреки че Венцеслав и Каля твърдят, че те са дали парите за имота. Средствата спечелили по време на гурбет в Англия.

Венцеслав Караджов бе арестуван на 17 май 2016г. и обвинен за двойното убийство. Божура и Цветан били застреляни общо с 8 куршума. Според обвинението подсъдимият отишъл два дни по-рано с пистолет в дома на родителите си. Наблюдавал известно време поведението им и отвън, през прозореца, прострелял с два изстрела майка си Божура Караджова. След това с щанга счупил стъклото на входната врата. С трети изстрел прострелял в главата баща си Цветан Караджов. Влязъл в жилището и стрелял още няколко пъти в телата на родителите си, за да е сигурен, че са мъртви и напуснал имота.

От ареста си до момента синът на убитите твърди, че няма нищо общо със смъртта им. Процесът в апелативния съд в Пловдив е насрочен за 26 март т.г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
До 32. Не е грешка, вервайте ми. Щом е бивш полицай - не е грешка. Все има причина защо да го тикнат в панделата. Като пуснат престъпник, още същия ден върши ново престъпление. Май и ти си за там.
31
2
 
10
 
! Отговори
4i4o dяdko преди 5 години
До дедо Ташункоабе тебе да те тикнат в пандиза по грешка друга песен ще запееш
30
6
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Имаше виц навремето, луд написва ковбойски роман от 2000 стр. и изпраща ръкописа си в издателство да го отпечатат, На първа страница бил написал:"Ковбоите скочиха върху конете си". А след това до края на книгата: "Тагадък, тагадък, тагадък..." В римското право питат :"Кой има полза?". И се спестява много време за безплодно разследване. Хора, дошло е време по-добре невинни да лежат в затвора, отколкото да пускат престъпниците на свобода, поради липса на доказателства.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изстрел - изстрела - изстрели... поправям се.
28
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не убива с 8 изтрела. Професионалист стреля 1 път. Дори и да не е професионалист, паникьосан крадец ще гръмне 3-4 пъти. Осем изтрела стреля някой, който има причина - от яд, от нерви, от стрес, от омраза т.е. човек, който е близък на убитите и има нещо общо с тях, а не непознат.
27
7
 
11
 
! Отговори
преди 5 години
може и наистина да не той. Просто си е поръчал убийството на някой неадекватен наркоман,платил си е и толкова.
26
1
 
8
 
! Отговори
Здравко преди 5 години
Абе НЛО ги е убило по поръчка на Пентагона. А сега невинен човек да лежи? Нека да напише още 1000 страници да почетем и да се посмеем.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гл. шеф, т. разу. 4Умопомрачителен правопис и изключителна логика - плод на особа с IQ 40 , затова пък щедър откъм раздаване на "акъл", заплахи свръх самонадеяност.Особо, колко ти дават от ТЕЛК-а за олигофрения? Май не повече от 150 лв., защо не вземеш да се съсредоточиш върху висене пред кабинети на общински началници, доктори и прочие други фактори - след година-две може и да ти повдигнат хрантутенето с десетина лева.Успех, "Шефе на главното разузнаване"!
24
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалба от 1000 страници ,тоя всеки ден от живота ли си е описвал ?Жалко за прокурора или там който е дето трябва да чете мемоарите на тоя ..И с тая жалба абсолютно ше убедиш съдията че си невинен ,и че не си психоТочно така следващия път напиши 2000 хиляди страници
23
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Замисли се ,кога някога някой е чувал за жалба от 1000 страница ,то Агата Кристи не пише такива романи ..Ай защо ти е да се караш с родителите ,след като си единствено дете,Имотът щеше да бъде завещан Тоя е психопат
22
0
 
34
 
! Отговори
the Ghost преди 5 години
А бе виновен- невинен, не знам, ама 1000 страници ръкописна жалба? И самият Толстой с "Война и Мир" ще му завиди
21
3
 
17
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Е как невинен е ....Застрелва ги като кучета.Изхвърля пистолета .И пише жалби докато го освободят поради липса на доказателства.След това съди държавата и гушка едив хубав лев...
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пише БИВШ полицай, бил на гурбет в чужбина и т.н. Какви далавери и сделки на шефове?? Отдавна е напуснал системата и е минал в 9 глуха, никой не го бръсне за слива...
19
3
 
20
 
! Отговори
Чичо Димо преди 5 години
Много знаете бе Шерлок Холмсовци,няма нещо да не ви е ясноКой от вас е запознат с уликите?Няма по страшно от полуинформирани и полуграмотни ,хора с претенции че знаят всичко и говорещи като последна инстанция. Ех,анонимно поколение,интернет се оказва триумфа на ,,машината" над човешката мисъл.Вие сърфирате в тоя живот без да влагате много разум.Дечурлига,дечурлига ,всичко ви е една електронна игра
18
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съдът трябват преки,а не косвени доказателства.Дори и да е той убиеца на родителите си,следствието и прокуратурата трябва да го докажат.Възможно е убиецът да е някой рецидивист,който иска да натопи полицая.
17
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 15Ако беше замесен нямаше да го хванат.Той е полицай и щом пише 1000 страници явно е умен и може да извърши перфектното убийство ако иска без да го хванат.
16
8
 
13
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
Невинен е... така процедират бившите ченгета на висок пост, когато трябва да затворят устата на някой, който знае много от техните тайни... двама мои приятели излежаха 12 и 15 години преди 10-на години... използвали са случая за спор в семейството... и двамата ми приятели бяха ченгета, знаещи за сделки на високопоставените си шефове, било с оръжие или наркотици... прах в очите са тия писания, за да са тук да ги четем...
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в Люлин една преби баща си.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Невинен може, но съучастник 100%
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Утепал ги е и не му е мигнало окото.