Експерти: Безжичните технологии водят до рак

Най-опасни са малките AirPods, които вкарват вълни директно в мозъка
Обновена: 12 мар 2019 20:14 | 12 мар 2019 20:14, Нели Христова
31
Експерти: Безжичните технологии водят до рак
Снимки: Reuters

В джоба на почти всеки почитател на Apple вече има по едни AirPods – безжичните малки слушалки на компанията, които трябва да ни спасят от удушаващите кабели. Но не плащаме ли висока цена за удобството, да не се оплитаме в жици на път за работа или докато се разхождаме по улицата?

Според доклад на Обединените нации и Световната здравна организация, AirPods, както и редица други безжични технологии водят до рак. Близо 250 експерти са подписали петиция за повишаване на ограниченията за устройствата, които излъчват радиочестотна  радиация.

Тъй като AirPods влизат дълбоко в ушите, според учените, те представляват най-голям проблем. Те правят уязвими чувствителните органи на слуховия апарат, като ги излагат на директна радиочестотна радиация. А от там, вълните отиват директно в мозъка и предизвикват злокачествени образувания.

Все още не може да бъде напълно доказано, че определени устройства влияят на човека, но при изследванията върху мишки, се оказва, че безжичните технологии могат да бъдат свързани с развиването на ракови клетки. Още по-плашещо е, че в някои от случаите, опасната радиация е в степени по-ниска от тази, която е максимално допустима според здравните и федерални организации.

Само през 2018 година, Apple са продали близо 28 млн. от малките си бели слушалки, а през 2017 – 17 милиона. Сега, в процес на изработка е новият модел, който ще заложи на още по-чист звук и ще привлече още повече хора.

Но, може би, не само музиката бива вкарвана в главата ти чрез тях.

Слушалките се свързват с телефона чрез bluetooth – популярният метод за безжично свързване на малки разстояния. Той оперира чрез ниско-честотни радио вълни.

Най-популярният и добре познат риск от радиовълните е изгарянето, тъй като във високи нива, те започват да повишават температурата си. 

Когато са изложени на тази радиация, животните все по-често започват да страдат от репродуктивни, неврологични и генетични увреждания. Тези форми на енергия са достатъчно силни, че да „разклатят“ атома, но не и да променят цялостната му структура.

Още миналата година, подобно изследване, което твърди, че радиовълните причиняват рак, е публикувано от Националния здравен институт. Агенцията по изследване на рака също включи електромагнитните полета в списъка си с възможни канцерогени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
31
 
! Отговори
До 22 преди 5 години
Сериозно ли нямат далавера евреите от 5Г? Интересно ние кви яки далавери ще завъртим и ще направим милиардите от 5Г, дето евреите не са се сетили...Сигурно нямат...по-голяма далавера от тяхното здраве и добруване на нацията им, за което те мислят с цената на всичко, за тях няма, а останалите нали са големи "далавераджии"...
20
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помня в казармата преди години, около радара лек аромат на *** и винаги по няколко пилета изпопадали около него... Сега с клетките на операторите е същото, не с такава мощност разбира се, но вече в гъсто населени градове...
19
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 24Явно евреите нямат далавера от 5G-тоДо славянинТо па не е лошо да ходиш да се прегледаш при психиатър.
18
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ли в Израел няма да слагат 5G...да питам, за един приятел де...
17
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Над 750 Тхц е вече спектъра на ултравиолетовата светлина, която се дели на УВА, УВБ, УВЦ. При тази честота вече се получават някакви деформации на клетъчно ниво, но при много продължително излагане. Например слънчевите изгаряния на кожата.Йонизиращата Радиация - т.е. тази която може да "откъсне" електрони от атомите и молекулите започва от УВЦ спектъра който е над 1000 Тхц. И от там нататък следват вече нискоенергийните рентгенови лъчи които се ползват в медицината и високоенергийните. и т.н.
16
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 17Това, че ти не знаеш, не означава, че никой не знае как действа на хората тази технология.Това навремето се учеше във втори курс в МЕИ-то ако не се лъжа.Нейонизиращата радиация - т.е. тази която не вреди на клетките включва електромагнитните лъчения до към 300 Гхц. В тази граница попадат радиовълните, микровълните, до инфрачервения спектър който започва от 300Гхц до към 350 Терахерца. От 350 Тхц до 750 Тхц е спектъра на видимата светлина.
15
0
 
31
 
! Отговори
Бизнесът и хората преди 5 години
Apple не иска 3,5 мм. аудио жакове на смартфоните си, защото бързо се скапват и от фирмата губят стотици хиляди долапи за ремонти или замени на iPhone устройствата.
14
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-*** статия не бях чел скоро... Къде е Стойчо Керев да обясни и за плоската земя, илюминатите, орионците и галактическата федерация...
13
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
5G ще е на честота до 6 GHz! Високите честоти означават, че вълните ще отслабват много бързо. Това пък означава, че клетките ще бъдат много на гъсто и ниско и ще са много мощни. Според това, което видях, вече ще са на нивото на уличните лампи и дърветата и на около 50-100 м разстояние. За първи път се пуска технология, която не е проверено как влияе на хората. Просто бизнесът не може да чака, а не му и пука твърде. При първото включване в Холандия опадаха 250 птици от клоните и затвориха парка.
12
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11Какви 5-10 години? До 2021 трябва да е пуснат в България. Тази година трябва да тръгне в САЩ и още няколко места.
11
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Високочестотните радиовълни увреждат клетките, мозъка и пречиняват рак................технологиите си имат две страни!
10
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В условията на 5G мрежата всички електоруреди ще комунират помежду си. основните редаватели ще бъдат навсякъде, по покривите сградите, вътре в сградите, в улични лампи, в парковете....навсякъде. На практика във всяко жилище ще има множество припокриващи се микро мобилни клетки и хората ще бъдат облъчвани със микровълнова електромагнитна радиация 24/7/365. Тази радиация ще бъде от 10 до 100 пъти по силна от колкото при сегашните 3G и 4G мрежи.
9
0
 
37
 
! Отговори
БГ гражданин преди 5 години
Още по-плашещо е, че в някои от случаите, опасната радиация е в степени по-ниска от тази, която е максимално допустима според здравните и федерални организации.Ха сега де?! На кого да вярваш??
8
3
 
42
 
! Отговори
Муртагон преди 5 години
Имам уред за измерване на електромагнитна радиация. Мога да споделя, че съвременен телефон в нормален режим на изчакване с включен wify е сравнително безопасен на поне метър и половина (най-сигурно е на 2 метра) от мястото където спите или работите за по дълго време. Един гигабитов домашен рутер облъчва до xxx-пъти над нормата ако сте точно до него, в никакъв случай не го дръжте в спалня или детска стая. Ако е в дневната да е поне на 2 метра от мекото сядане. Разстоянието до уреда е важно.
7
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След 5-10г. като пуснат навсякъде 5G мрежите и човечеството ще изпука от рак и всички масово ще имат психични отклонения!5G на практика е военна технология измислена през 70-те години. Сега просто я адаптират за граждански цели.5G мрежата за мобилните телефони ще поддържа честоти от 20 до 300 GHz. като за целта ще трябва да се увеличи броя на предавателните клетки със над 10000% тъй като високочестотните вълни имат малък обхват. Идеята е всеки един електроуред да стане предавател и антена.
6
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те и ония смелчаци-миньори във Бухово,млади и ентусиазирани се хилеха и викаха ,,Кво му е на урана бе,ето нищо ми няма" ,ама след 7-8 години и тях самите ги нямаше И след Чернобил ,,нищо ни нямаше ,ама.......
5
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това се знае отдавна, радиочестотното лъчение уврежда клетките и може да предизвика рак!!Но нали сте зомбирани от телефоните, не ги разбирате тия неща!!Добър вечер, селяни прости!!!
4
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам дали статията е безпочвена, но раковите заболявания през последните 10-15 години се превръщат в епидемия. В пъти повече са от преди мобифоните и джиесемите. По съм склонен да го отдам това на химията в храната която ядем, но не е изключено да е свързано и с лъчението от телефони и разни такива устройства.
3
1
 
41
 
! Отговори
До 1и 2 преди 5 години
На такива ,,закачливи разбирачи" като вас всичко им се изяснява в СБАЛОЗ !Е,малко е късно и ако знаете такива ,,майтапчии" как жално гледат като им вливат 5- флуороурацила в продължение на 48 часа Не дърпайте дявола за опашката дечурлига че е зловещо когато от играчка стане плачка.За съжаление-невъзвратимо.Правете си майтап със смешните неща
2
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всички сте тотално луди. с такива хора - такава държава