И полицията ще разследва случая с побоя в Габрово

Разпитано е момчето, записало видеоматериала
12 мар 2019 19:39, Анисия Иванова
20
И полицията ще разследва случая с побоя в Габрово
Снимка: Bulgaria ON AIR

Полицията е завела преписка за престъпление по член 131, алинея 1, точка 12 от Наказателния кодекс срещу непълнолетно момиче, нанесло побой в центъра на Габрово над друго малолетно момиче. Инцидентът е станал в неделя около 12.00 часа на улица "Опълченска", а сигналът е подаден вчера.

Материалите по преписката, която третира причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди, ще бъдат изпратени на Районната прокуратура, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Още по темата

Агресията между 15-годишното момиче, ученичка в гимназия в града, и пострадалата малолетна, която учи в друго училище, е била записана във видеоматериал и е била разпространена в социалните мрежи. Случаят е предизвикал възмущение и гневни коментари в общността, а от отдела за закрила на детето в Габрово са се самосезирали.

Случаят се проверява и от детската педагогическа стая, разпитани са момчето, записало видеоматериала, както и други пасивни наблюдатели.

Това не е епизод, това са децата на обществото и то трябва да бъде съпричастно, директорът на РУО в Габрово Георги Маринов пред БТА.

По думите му за насилието е важно да се говори в семейството, дори по-големи ученици могат да се превърнат в медиатори. Поведението на агресивното момиче ще бъде разгледано, ще има санкции, още вчера в училището са предприели действия, имало е разговори с децата, обясни Маринов.

Според него трябва да има санкции и механизми, такива прояви да се свеждат до минимум. С учениците по-често трябва да разговарят педагогически съветници и психолози, да има разговор и общуване, но непременно в тях да се включат и родителите.


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
Ама няма място за тревога и притеснение.Все пак това са "неолиберални ,демократични и евроатлантически" ценности.Освен това на момичето даващо сериозна заявка,за един бъдещ демократичен дегенерОт няма да му направят нищо в училище,защото една друга демократична и финансова придобивка,гласи" Парите следват ученика".Нека никой не се заблуждавайте,че директора гори от желание да загуби едни 1500-1800 лева.
12
0
 
5
 
! Отговори
Справедливост преди 2 години
Дано това подобие на момиче понесе цялата тежест на закона! Също к родителите и!Пропаднало подобие на човек, наливащо се с алкохол, пребиващо беззащитно момиче, вандалски прояви плюс порно снимки и.т.н
Наказание строго!!!!!
Ако се разровите малко за тази персона ще бъдете потресени от проявите и!!!
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте цитирали тея евроатлантически ценности, сякаш те са ви виновни за липсата на морал и възпитание на тази територия, наречена държава. Като няма правосъдие, ред и дисциплина какво очаквате да се случва? Ако тези знаят какво НЕИЗБЕЖНО ги очаква след подобно действие, повярвайте ми, нямаше да го направят, колкото и да са кухи. Въпросът обаче е, че нищо не ги очаква. Там е проблемът.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
боядисване - не. Такива агресивни трябва камъни да дялат.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цитат: '"Това не е епизод, това са децата на обществото и то трябва да бъде съпричастно, директорът на РУО в Габрово Георги Маринов пред БТА." Край на цитата.
Демокрация ли? Евроатлантически ценности ли? Гарантирани права ли? Да е съпричастно обществото, а? Море, само бой ще оправи положението.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да внимават полицаите момичето да не ги набие
7
0
 
9
 
! Отговори
dd преди 2 години
Дааа, кога бях ученик най-големите *** и тъпачки бяха в манджата, текстила и туризма. Нищо не се е променило за 30 годин
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До N 3
Явно си правил проучване как казват на казанчето в другите градове. Саше Сашеееее
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
трябва някой да набие биячката и ще се оправят нещата. бой му е майката, няма друго за такива животни.
4
0
 
9
 
! Отговори
Терсенето преди 2 години
Изчистване на полицията от мършляци, и назначаване на истински полицаи. Пушели цигари. И аз пуша бе, не от контрабанда.
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето за такива имаше ТВУ. Така и така са престъпници от малки - да свикват със съдбата и да знат какво ги чака като навършат 18.
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво очаквате от жителите на единственият град в България, в който на тоалетното казанче казват баеркаса.
1
2
 
33
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Крайно време е да въведат обществено полезен труд за такива. Облечени в сигнално оранжево и да боядисва тротоари, да мете, да боядисва дръвчета и под зоркото око на полицай в центъра на града така че всички да видят!