След кметските афери за милиони: Ще има още обвинения!

Панайот Рейзи и Магдалена Иванова ще отговарят в съда
12 мар 2019 12:10, Петя Славова
27
След кметските афери за милиони: Ще има още обвинения!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Разследването по делото за злоупотреба с държавни средства не е приключило и предстои привличането на още лица в качеството им на обвиняеми. Това обяви за Bulgaria ON AIR ръководителят на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова.

Още по темата

Прокуратурата вече повдигна обвинения на кметовете на Созопол и Златица. Панайот Рейзи и Магдалена Иванова са обвинени в длъжностно присвояване на средства.

Иванова е с обвинение за длъжностно присвояване за над 1,8 млн. лв. Тя е втори мандат кмет от БСП и ще бъде разследвана за ремонт на местно училище. Строежът е започнал през 2014 г. с отпуснати от правителството над 2 млн. лв. Половината обаче изчезнали, твърди прокуратурата.

"В хода на разследването е установено, че по-голяма част от строителните дейности в Златица не са били извършени, а други са извършени в предходен период. Заплатено е за вече извършени ремонти", обясни Русинова за зрителите на Bulgaria ON AIR.

Панайот Рейзи, който управлява Созопол, ще отговаря за длъжностно присвояване в размер на близо 2 млн. лв. Рейзи се разследва за десетки договори със съмнителни фирми.

"В случая с кмета на Община Созопол са сключени договори със 7 дружества, за които е установено, че са собственост на социално слаби лица. Те не са знаели, че имат такива дружества, нито са подписвали договорите в качеството на изпълнители, нито фактурите. В крайна сметка парите не са преведени по сметка на дружествата, а по сметка на физическо лице", поясни ръководителят на СГП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
ГришаГ преди 5 години
Не ви ли посна само фалш тука спънал се човек и вече перките на акулите да се майат .. Не мисля ,че това е най големия проблем в момента ..
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По скоро ще е да се доверим на кметицата тя си знае най -добре работата и ще стане всичко перфе.
18
0
 
1
 
! Отговори
Federikа преди 5 години
Щом такъв човек като г-жа Фандъкова взема такива остри решения бих я подкрепила изцяло .
17
0
 
1
 
! Отговори
Friend преди 5 години
Нека се строи какво по хубаво от това много нови жилища за млади семейства !!
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как така социално слаби лица ще имат дружества зад гърба,хем слаби хем загърбили цели дружества,с някоя фирмичка еди-доди,но това са цели дружества като по ред определен от някой си закон са ООД,ЕООД,ЕАД,АД,че и някои си агенци на тези начала,а в заместване на членове по членове за държавно-общинска-борд служба задължителни,а чак до къде могат да стигнат тези социално слаби лица при загърбването нататък до НС/МС,че до последния човек,който не могат да загърбят по обективни причини,че е президент
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А "ОПРОСТЯВАНЕТО" на дълг от осем милиона??? - Как да се разглежда през призмата на нормативните актове - допустимо ли е , законно ли е ??? Да не говорим - морално оправдано ли е ? Или на това "ниво" вече цари безнаказаност и заемащия най-високото място може да си прави каквото си поиска???
14
0
 
13
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Няма значение от коя партия са кметовете. Рейзито от Созопол смени боята и пак си остана селски тарикат и мошеник.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
зАВРЯНИЯ ЗЕТ КОГА?
12
1
 
14
 
! Отговори
Бай Асан преди 5 години
Варненци и Пловдивчани има да чакат. Нашенските прокурори и те чакат да видят какво ще стане с Лаура Кьовеши и тогава може и да се задействат. За сега се занимават с кокошкарски истории.
11
0
 
16
 
! Отговори
Константин Колев преди 5 години
Ямболският кмет е известен с прозвището "Този , който не краде " . Вече 3ти мандат управлява и тези 2 милиона за него за жълти стотинки. Всичко го знаят! Защо не разследват такива като него. Та най-простото разследване на ямболския кмет , може да цъфнат не 2 , а 20 милиона присвоени от обществени поръчки и приближени до него фирми ( знаят се и фирмите , винаги едни и същи печелят обществените поръчки и после гърбят изпълнителите). Елементарно разследване в Ямбол и ще сте сензация !
10
2
 
12
 
! Отговори
Пловдив преди 5 години
А кога Прокуратурата ще се обърне към Пловдив и да направи разследване на Тотев и семейството му? Толкова далавери и крадене не е имало в Пловдив!
9
4
 
9
 
! Отговори
Надка СДС преди 5 години
До ГЕРБ ОГЛОЗГВАГЕРБ ЛИЖЕ !
8
3
 
20
 
! Отговори
ААА ТАКА НЕ МОЖЕ преди 5 години
Къде е Хелзинския комитет да защити Човека. Ми той е от репресираните, от малцинството . Ха на бас , че няма да го осъят, ДПС ще им каже на ТИКВАТА и ЦЕЦО да не им пипат хората, че етническия мир... и ала бала, а ГЕРБ ще му плати солидна компенсация за нанесени морални и материални щети. От нашия джоб естествено
7
4
 
18
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Въх гербавата цацаратура ще ме разплаче само бори лошите кметове и разбира се нито един не е от гербавата партия те сигурно са чисти като светена водица.
6
1
 
23
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
От цялата работа, някои съдии и прокурори ще станат малко по-богати и те така :)
5
1
 
21
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 5 години
ПРОКУРАТУРАТА ДА ПРОВЕРЯВА И ДРУГИ ЛЮБИМЦИ НА ВЛАСТА ПО- МАЛКИТЕ ПОГРАНИЧНИ НАСЕЛЕНИ МЕСТА ДЕТО СЕ ВЯДОХА И БЕЗЧИНСТВАХА ПО НЯКОЛКО МАНДАТА КАКТО И БАШИБОЗУК МЕ Е БЕЗЧИНСТВАЛ ПРЕЗ ТУРСКО.
4
3
 
15
 
! Отговори
ГЕРБ ОГЛОЗГВА преди 5 години
остатъците, които СДС им остави
3
5
 
26
 
! Отговори
СУДЖУЦИТЕ ОТ ГЕРБ преди 5 години
са много честни и затова няма кмет от ГЕРБ в ареста....
2
4
 
22
 
! Отговори
ФАНДЪШКА преди 5 години
кога ще бъде подведена под отговорност заедно с другите ГЕРБАДЖИИ от столичния Селсъвет
1
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Делян Пеевски и Кирил Домусчиев са чисти като изворна водица.Тях никой не ги проверява.Сетете се защо.