Тръмп подкрепи идеята за постоянно лятно часово време

Въртенето на стрелките е тема на страсти и в САЩ
26
Тръмп подкрепи идеята за постоянно лятно часово време
Снимка: архив, Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп смята, че е добра идея лятното часово време да стане постоянно, предаде Асошиейтед прес.

Федерален закон постановява, че лятното часово време започва в 2 часа сутринта във втората неделя на март и продължава до 2 часа сутринта в първата неделя на ноември в райони, които изрично не са се освободили от правилото. Повече от две дузини ат американските щати обмислят мерки за избягване на въртенето на стрелките два пъти в годината.

Сенаторът Марко Рубио и конгресменът Върн Бюканън, и двамата от Флорида, миналата седмица внесоха предложение за превръщане на лятното часово време в постоянно за цялата страна.

Докато федералният закон дава възможност на щатите да избират местното часово време за постоянно, от което са се възползвали Хавай и Аризона, обратното е забранено и изисква съответни действия на Конгреса.

Президентът Тръмп написа днес в Туитър, че идеята лятното часово време да стане постоянно "за мен е ОК!".
През последния уикенд мнозинството американци, както всяка година преди идването на пролетта, преместиха стрелките на часовниците си с един час напред (и ще направят обратното с наближаването на зимата), предаде Франс прес.

Смяната на часовото време, въведена за насърчаване на икономията на енергия, стана тема за непрекъснати и страстни дебати в САЩ.

Противниците на смяната на времето посочват най-вече негативните ефекти върху съня и здравето. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой беше казал че Тръмп го снимали все в неудобни пози.Добре де Юнкер с ишиаса примерно също направи един цирк и го заснеха но веднъж.Иначе всеки ден го снимат ако имаше втори досега да са го дали.А Тръмп ги генерира сам всеки ден, и това се дължи не на уменията на журналистите, а на това че той живее със съзнанието на богоизбран и не му дреме става ли за смях или не, той е като времето и са го псуваш и да му се радваш прави каквото си иска и за това не ку дреме нито от хеалбите нито обидите.
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп пак е в поза на бебе с изваден биберон готово да реве, сега разбирам на слугата му Каракачанов откъде му дойде идеята за синьото гърне то в тая атмосфера на бебешка ясла какво друго да ти дойде.Аз пък се чудя кой ги кърми и им сменя памперсите ама айде.За времето в природата си има едно време астрономическото, а човешките измислици и глупости край нямат.А че Тръмп иска един час повече да ку се работи, докато той спи и да не го плати ако може това си го знам отдавна.
18
5
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
За държавите от географските ширини, на каквито е България, най-добрият вариант е със смяна на часовото време през лятото, както е сега. Ако не се сменя времето, по-добрият вариант очевидно е да си остане астрономическото време, което не случайно е създадено по този начин. Най-лошият вариант за България е изместеното с един час лятно часово време да остане за постоянно. Не ми се мисли, как ще ставам сутрин за работа през зимата, ако остане изместеното лятно време и през зимата.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимката е както винаги в редовната му поза на устичкaта, в готовност да прави бибипки на хората. Ахахаха!!!
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Принципно всеки може да си измисля времена примерно определена организацията си приемат за техен стандарт примерно ние отчита часа като сума астрономическо време + 2часа, на които му трябва реалното време може да си го сметне обратно.
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Постоянно лятно време означава изместване от астрономическото време, излиза че някои са съгласни с това да се измества астрономическо време но искат да го доразвит по напред като изместването да става и зимата. Тука в Европа се говори за отпадането на измисленото време да има само реалното време, а САЩ искат само измисленото време.
14
1
 
3
 
! Отговори
BG преди 5 години
До 16 - все пак има "малка" разлика между руснаци и софиянци :)Най - големия аргумент на лятното време - да имаме 1 час след работа да ходим по магазините и кафенетата ! Само дето сутрин ставаш 1 час по - рано, и ако имахме климата на Южна Гърция, Италия или Испания - горе - долу се трае, ама дай боже догодина да ръсне повечко сняг и температурите да паднат до -20, та софиянци като тръгнат на работа докато още до 9 ч сутринта е тъмно -просто не ми се мисли за картинката !
13
2
 
7
 
! Отговори
До 12 BG преди 5 години
Руснаците издържаха малко повече време на експеримента лятно часово време през цялата година. В Русия преминаха към лятното часово време за през цялата година през 2011 година, но през 2014 се върнаха към нормалното астрономическо време, погрешно наричано зимно часово време, след протести на хората, че деня им е много изместен.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НякойПрав си. Аз искам зимата да е лято, ама не става, точно както с астрономическото време и изместеното с един час лятно време.
11
2
 
7
 
! Отговори
Митко преди 5 години
Този изкукуригал старец наистина мисли за собствената си Родина иска да запази бизнесът и националността на американците Макар че и те са малко сбирщина но това е друг въпрос
10
4
 
10
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Има астрономическо време.Все едно аз да искам есенно или пролетно.Земята е разделена на часови пояси.Всичко дру е измислици на необразовани хора.
9
2
 
8
 
! Отговори
BG преди 5 години
Както вече съм писал достатъчно е една зима да изкарат софиянците на лятно часово време и още на пролет ще ревнат за нормалното си астрономическо време !П.П - поправка - най - много две седмици !
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност ако сега беше лятно време щеше да е време за вечеря......на вчерашния ден.Евроценности:-изкуствено време-изкуствени ***-изкуствена храна...
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако сега бяхме по лятното време, вече щеше да е време за обяд, а не сутрин.
6
3
 
11
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
Въпреки, че астрономическото време е очевидно по-добрият вариант, предполагам, че кресливите защитници на лятното часово време ще го наложат за постоянно. После когато хората се осъзнаят как са ни прецакали, най-вероятно ще се върнем към нормалното астрономическо време, както вече стана в някои други държави.
5
5
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
Не виждам никаква полза да остане изместеното лятно часово време, а не нормалното астрономическо време. Ясно е, че всеки разумен човек ще предпочете нормалното време, а не лятното, при което ще става посред нощ, за да ходи на работа. Лятното часово време може да го искат само разни неориентирани в живота пубери. Да има лятно и зимно часово време също е добър вариант.
4
9
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Какво означава "лятно време"?Ами че часовникът показва 1 час напред спрямо астрономическото и нищо повече.А какво значи "астрономическо време"?Смисълът му е,че в 12ч Слънцето е в най-високата си точка,която е и отправна.Същото е и с Гринуичкия меридиан-той е само отправна точка и нищо повече.По-онова време UK е била най-силната държава и го е наложила.Смисълът да остане именно лятното време е да не се променят един куп установени неща(работно време и др. такива),предполагам.
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още една причина да остане астрономическото време! Тръмп е за лятното. Всички пространствено и времево неориентирани са за лятното.
2
5
 
4
 
! Отговори
Дмтр преди 5 години
а просто защото в Русия е така..)))Тръмп - русит
1
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Тръмп е по-умен от българските застаряващи гербави избиратели, които напъват за зимното часово време, въпреки че не могат да посочат нито една полза от него, освен празните приказки че било астрономическо, което така и не е ясно каква полза е!