Volkswagen се насочва с пълна сила към електромобилите

Компанията ще инвестира 44 млрд. евро в производството на електрически коли
12 мар 2019 20:30, Екип на Bloomberg
13
Volkswagen се насочва с пълна сила към електромобилите
Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Германската автомобилна компания Volkswagen планира да произвежда с 50% повече електромобили от първоначално поставената цел през следващите 10 години. Увеличаването на производството на електрически автомобили до 22 млн. засилва прехода към електромобили, пише Bloomberg.

Volkswagen е единствената компания в индустрията, която се фокусира върху електрическата мобилност до такава степен, коментира изпълнителният директор на производителя Херберт Дийс във вторник.

Дийс е под натиск, за да намери начин компанията да спести пари, докато се инвестира все повече в най-голямата трансформация на производителя през последните десетилетия. Volskwagen ще вложи 44 млрд. евро до 2023 г. в производството на електромобили и свързани превозни средства.

"Ако компанията запази нивото на печалба от 2018 г., това ще бъде голямо постижение на фона на търговската война между Вашингтон и Пекин и понижението на потребителското търсене на най-големия автомобилен пазар в света – Китай", обясни Дийс в интервю за Bloomberg.

Акциите на германската компания поскъпнаха с 0.4% на днешната сесия във Франкфурт.

Volskwagen планира да продава акции от подразделението си за камиони Traton SE. Скоро ще бъде обявена точната дата за изпълнението на плана, като през следващите дни компанията ще оценява пазарните условия, заявява Дийс. Пазарната оценка на Traton SE е близо 30 млрд. евро.

Още по темата може да прочетете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега да ви светна, ходих на един симпозиум във Флорида и до 10г масово се преминава на електроавтомобили. До 20г 100% включително и тежките превозни средства така е замислено и така ще стане. Наречете ме пророк и пак ще си говорим след 10г.БГ е толкова изостанала и ни се струва смешно но ...САЩ е един друг свят и от там като тръгне и Европа ще ги последва така че се стягайте дакарате електро.Не е нужно да ми плащате само ще ви кажа че видях Мъск и вдичките топ които са в бизнеса.
9
2
 
1
 
! Отговори
Любопитен преди 5 години
До КратунАкционерите в Тесла дали са получили някакъв дивидент досега?Щото едвам тая година компанията излезе на плюс и то с малко.
8
1
 
2
 
! Отговори
Порноваген преди 5 години
Немците ще се мушкат в електровагини.
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германците са по принцип консервативни. Трябваше им един Елон Мъск, който с електричката си да надмине продажбите на мерцедес в САЩ, за да се усетят, че започват да изостават технологично, Сега си поставят за цел да докарат Тесла до фалит. Някои могат да водят, на други им трябва водач, за да ги мотивира.Виж сайта на Sono Motors и тогава казвай, че германците са консервативни.
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 5газа и нефта вече НЕ са толкова важни ... все по-важен ще става тока и изобщо електричеството и неговото съхраняване.старите енергии вече нямат място!
5
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ха такааа.. пу- тя изгоре с нефта и газчицата!отдавна е ясно, че старите енергийни източници си заминават!затуй гъзпром бърза да обуе колкото може повече страни с дългосрочни договори за патоци, а пък нашите бас - туни - нац. предатели бързат услужливо да подпишат - сакън раССия да не е на загуба!
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
3
2
 
3
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
хайде сега и елмобили , нали щяха да преместят производството в СЪРБИЯ . И ние произвеждахме електро кари :))
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдддаааа...........и ние тия електромобили, като си ги купиме, ще си ги "зареждаме" с.....въглища!!!!!!!! От Мариците 1-2-3-4-.....защото ТОК НЯМА ДА ИМА!!! Всеки ден слушам разни "умни" телевизионерки и мастити "експерти" че ТОК НЕ НИ ТРЯБВАЛ!!!
1
5
 
5
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Германците са по принцип консервативни. Трябваше им един Елон Мъск, който с електричката си да надмине продажбите на мерцедес в САЩ, за да се усетят, че започват да изостават технологично, Сега си поставят за цел да докарат Тесла до фалит. Някои могат да водят, на други им трябва водач, за да ги мотивира.