6 г. затвор за австралийския кардинал Пел за педофилия

Някога третата по значение фигура във Ватикана бе осъден в Мелбърн
13 мар 2019 11:55, Елка Василева
8
6 г. затвор за австралийския кардинал Пел за педофилия
Снимка: архив, Reuters

Австралийският кардинал Джордж Пел, някога трета по значение фигура във Ватикана, а днес изпаднал в немилост, бе осъден днес за педофилия на 6 години затвор, от които трябва да изтърпи най-малко три години и осем месеца, предаде Франс прес.

Съдията Питър Кид заяви на процеса в Мелбърн, че е взел под внимание "отвратителните престъпления", извършени от 77-годишния духовник, но също и напредналата му възраст, както и факта, че "иначе е водел безупречен живот".

Най-високопоставеният католически сановник, признаван някога за виновен в изнасилване на малолетни, бе застрашен от 50-годишна присъда за сексуални действия срещу две 13-годишни тогава момчета хористи в Мелбърн през 1996 и 1997 г.

Още по темата

Кардиналът "има право на справедливо и сигурно правосъдие", заяви съдия Кид, като изрази съжаление по повод "манталитета на тълпата", присъщ на част от обществото.

"Вие не бива да послужите за изкупителна жертва", добави той. "Не съм тук, за да съдя Католическата църква", увери магистратът, като подчерта, че са от значение единствено фактите.

Съдията наблегна върху "дълбоките" и "тежки" последици от престъпленията на духовника върху единия от пострадалите, който днес още е жив, и вероятно върху другия, починал от свръхдоза хероин.

Джордж Пел, който твърди, че е невинен и обжалва присъдата, бе признат за виновен в сексуални сношения с двете момчета през декември, но това бе огласено едва в края на февруари по юридически съображения, уточнява АФП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Бау преди 5 години
За жалост е много възрастен и наказанието няма да има тежест. Той ще умре още първата година.
6
1
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
НЯМА СЪИЗМЕРНОСТ -НЯМА!!! КАКВА АДЕКВАТНОСТ -НАКАЗАНИЕ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ИМАТ 6 Г. ЗАТВОР -СРЕЩУ ЧАСОВЕ СТРАДАНИЕ /СЕКСУАЛНО ,ПСИХИЧЕСКО И ПОБЪРКВАЩО / НА ДЕЦА ,КОИТО НЕ ЗНАЯТ КЪДЕ ДА ТЪРСЯТ ЗАЩИТА И НЕ РАЗБИРАТ ЗАЩО СЕ МЪЧАТ ТОЛКОВА МНОГО !?!?!? НЕ ЖЕЛАЯ "ГОЛЯМО" ВЪЗМЕЗДНО СТРАДАНИЕ НА ПЕДОФИЛИТЕ КАТОЛИЦИ И ВСИЧКИ ДРУГИ ПЕДОФИЛИ ...ИСКАМ ДА БЪДАТ СВАРЕНИ ЖИВИ ЗАЕДНО С МАЙКИТЕ ИМ /ТЕЗИ МАЙКИ КОИТО СА ЖИВИ/ И ЗА ВСЕКИ ТАКЪВ СЛУЧАЙ- 1 ТОН КАТРАН ДА СЕ ХВЪРЛЯ НАД ВАТИКАНИТЕ И ПАПУНКЬОТО!!!
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аса най сладката религия ,неможе да е вярно това ,неможе да се случи в църквата
4
1
 
0
 
! Отговори
БЛЯК преди 5 години
Това е когато Пастирите мандахерцат Стадото! Баки Баки и хоппппп СКРИХМЕ ШПЕКА!
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много малко бе за данъчни измами щеше да получиповече, а то какво 53 ще излезе на свобода.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МИ ПРАВИЛНО СА ГО ОСЪДИЛИ
1
1
 
5
 
! Отговори
Конан2 преди 5 години
Дали кардинал пел, ще стане кардиналка в панделата?